delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γαλακτομπούρεκο

Πήγαινε κάτω

Γαλακτομπούρεκο Empty Γαλακτομπούρεκο

Δημοσίευση από Admin Τρι Μαρ 17, 2009 12:48 pm

Γαλακτομπούρεκο 35cizgo

Για την κρέμα
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
11/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2 βανίλιες
½ κιλό φύλλο κρούστας
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Γαλακτομπούρεκο B5isro

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα να μη μας κολλήσει, μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει να πήζει. Μόλις αρχίσει η κρέμα να πήζει ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώνει. Στο μεταξύ, στρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί με τα μισά φύλλα, αλείφοντας προσεκτικά ένα ένα φύλλο με ένα πινελάκι με το βούτυρο. Στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα. Παίρνουμε τα φύλλα που εξέχουν και τα γυρίζουμε προς τα μέσα. Τα βουτυρώνουμε κι αυτά. Συνεχίζουμε να στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, αλείφοντας με το βούτυρο. Κόβουμε όσα φύλλα περισσεύουν εξωτερικά με ένα μαχαιράκι ή καλυτερα ένα ψαλίδι. Xαράζουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο επιπλέον βούτυρο από πάνω από το γλυκό και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε περίπου στους 180ο βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο βέβαια, για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Μόλις το γλυκό είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το σιρόπι, λίγο-λίγο με μια κουτάλα.
Admin
Admin
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 10
Registration date : 06/03/2009

https://delicieuses.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης