delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά

4 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά  Empty Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά

Δημοσίευση από T.A.G Σαβ Οκτ 08, 2011 8:07 am

Πολλές οι θερμίδες σε αυτό το πιάτο, το ξέρω... αν και, μεταξύ μας, τις αξίζει και με το παραπάνω! Αξεπέραστη γεύση από το φρέσκο βούτυρο που λόγω της διαδικασίας έρχεται και παίρνει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Έχω φτιάξει τη συνταγή μόνο δυο φορές και δε χρειάζεται βέβαια να εξηγήσω το γιατί.... Όταν το πρωτοέφτιαξα είχα βούτυρο Κερκύρας από την Ελλάδα και πρέπει να σας πω ότι το αποτέλεσμα ήταν το κάτι άλλο σε γεύση και άρωμα... κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο τα τηγανιτά αυγά πάνε καταπληκτικά στη συνταγή αυτή. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Υλικά (για 4 άτομα):
αλάτι
250γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι ή ταλιατέλες (κατά προτίμηση φρέσκα)
1 κούπα καλής ποιότητας ανάλατο βούτυρο
3⁄4 κούπας κουκουνάρια
4 αυγά
μαύρο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα
τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Βράστε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε τα ζυμαρικά. Βράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη πηρούνα, για περίπου 4 λεπτά ώστε να "κρατάνε" λίγο στο δόντι.

Βάλτε ένα σουρωτήρι να κάτσει πάνω σ' ένα μεγάλο μπωλ. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά εκεί κρατώντας 1⁄2 κούπα από το νερό που έβρασαν για αργότερα.

Λιώστε το βούτυρο σ' ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κουκουνάρια και σωτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα κουκουνάρια σ' ένα μπωλ.

Δουλεύοντας σε δυο δόσεις σπάστε τα αυγά στο καυτό βούτυρο και τα τηγανίζετε, περιχύνοντας τους κρόκους με το βούτυρο καθώς τηγανίζονται, για περίπου 3 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να ψηθούν αλλά χωρίς να στεγνώσουν και να ξεραθούν. Μεταφέρετε προσεχτικά τα αυγά σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά.

Ρίξτε τα ζυμαρικά και μισά από τα κουκουνάρια στο τηγάνι κι ανακατεύετε απαλά μέχρι να ζεσταθούν σε βάθος και να ενωθούν οι γεύσεις. Προσθέστε στο τηγάνι λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να δημιουργήσετε μια σαλτσούλα και αλατοπιπερώνετε.

Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε ζεστά πιάτα κι από πάνω σερβίρετε με ένα αυγό. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια, μπόλικη παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο και σερβίρετε αμέσως.
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά  Empty Απ: Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά

Δημοσίευση από Rena Κυρ Οκτ 09, 2011 2:09 am

Πρωτότυπη συνταγή για ζυμαρικά. Νομίζω θα μου αρέσει πολύ.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά  Empty Απ: Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά

Δημοσίευση από T.A.G Κυρ Οκτ 09, 2011 3:26 am

Γειά σου Ρενάκι μουVery Happy Είναι βαριά η συνταγή αλλά νομίζω αξίζει έστω μια φορά να τη δοκιμάσουμε. Πες μου εντυπώσεις εάν τη φτιάξεις. Φιλιά Άννα
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά  Empty Απ: Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά

Δημοσίευση από antonis63 Δευ Οκτ 10, 2011 1:13 am

Βαρύ μεν αλλά πολύ νόστιμο σίγουρα. Αξίζει για μια φορά.
antonis63
antonis63
Beautiful Member
Beautiful Member

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 208
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά  Empty Απ: Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά

Δημοσίευση από EfiK Δευ Οκτ 10, 2011 1:51 am

Από γεύση πρέπει να είναι φανταστικό! Τι κι αν είναι βαρύ? Κάθε μέρα το τρώμε? Wink
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά  Empty Απ: Ζυμαρικά με "καμμένο" βούτυρο, κουκουνάρια και τηγανιτά αυγά

Δημοσίευση από T.A.G Δευ Οκτ 10, 2011 9:18 am

Αντώνη και Έφη καλησπέραVery Happy Συμφωνώ, γι' αυτό και την έφερα τη συνταγή παρ' όλο το αμαρτωλό της ιστορικό... Πιστεύω πως έστω μια φορά τις αξίζει τις θερμίδες που θα πάρουμεWink . Όπως το λέτε, δεν το τρώμε και κάθε μέρα.... Καλό βράδυ
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης