Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι

Πήγαινε κάτω

Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι

Δημοσίευση από Rena Την / Το Τετ Φεβ 15, 2012 11:50 am



Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινές
2 κ.γλ. θυμάρι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 λεμόνια ή 1 λεμόνι και λίγο σουμακ*
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλατι χοντρό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι (1-2 κ.σ.) ή σε γκριλιέρα που έχει κάψει βάζουμε τις μπριζόλες μας να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί που το έχουμε αναμίξει με τη μουστάρδα και τα λεμόνια (ή και το σουμάκ),αφήνουμε για λίγο να απορροφηθούν από το κρέας και πασπαλίζουμε με θυμάρι.



Ο συνολικός χρόνος ψησίματος και από τις δύο πλευρές (γυρίζουμε εναλλάξ) δεν ξεπερνά τα 7-8 λεπτά.
Μη σας φανούν άψητες αν έχουν ροζ χρωματάκι στο εσωτερικό τους, αρκεί να μη στάζουν αίμα. Οι μπριζόλες όπως και τα περισσότερα κρεατικά πρέπει να βγαίνουν από τη φωτιά νωρίς γιατί μετά σκληραίνουν. Κάνετε μια δοκιμή στο κρέας σας κόβοντας μία άκρη του. Ακόμη κι αν έχει αυτό το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα που σας κάνει να το θεωρείτε άψητο, θα εκπλαγείτε όταν το δοκιμάσετε. Το κρέας θα είναι ζουμερό και απίστευτα τρυφερό.

Όταν είναι έτοιμες πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το κρέας μας με ότι επιθυμούμε.  Ταιριάζουν πολύ με πατάτες τηγανιτές και λαχανικά ψητά.



* Το σουμάκ έχει  βαθύ κόκκινο χρώμα και ξινή γεύση.  Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της ανατολής, όπου πολλές  φορές το χρησιμοποιούν αντί για λεμόνι ή ξύδι. Συγκεκριμένα,  προστίθεται στο κρέας (αλλά και στο ψάρι ή το κοτόπουλο) πριν από το  ψήσιμό του, σε βραστά λαχανικά και πουλερικά.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τετ Μαρ 02, 2016 10:44 am, 2 φορές συνολικά
avatar
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Τετ Φεβ 15, 2012 1:24 pm

Πολύ ωραια η μπριζολίτσα έτσι! Σουμάκ πρέπει να παίζει στο ντουλάπι μου, οπότε θα γινουν έτσι! Καλή Τσικνοπέμπτη!
avatar
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι

Δημοσίευση από Λίλα Την / Το Τετ Φεβ 15, 2012 10:07 pm

Σουμάκ δεν έχω, αλλά την επόμενη που θα πάω Ευριππίδου θα αποκτήσω! Πόσο ζουμερές σου έγιναν βρε κορίτσι μου?
avatar
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι

Δημοσίευση από sofia Την / Το Τετ Φεβ 15, 2012 11:24 pm

Πράγματι απίστευτα ζουμερές. Στο ψήσιμο είναι το κόλπο δηλαδή? Τέλεια θα προμηθευτώ κι εγώ σουμάκ να δοκιμάσω.
avatar
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Τετ Φεβ 15, 2012 11:25 pm

Καλή Τσικνοπέμπτη Ρένα! Μούρλια οι μπριζολίτσες!
avatar
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι

Δημοσίευση από helen Την / Το Πεμ Φεβ 16, 2012 1:33 am

Λαχταριστές λαχταριστές, να απλώσεις το χέρι και να τσακώσεις μία να μην αφήσεις τίποτα.

Καλά ψησίματα και καλά να περάσετε όλοι.

helen
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης