Αναζήτηση
Βασιλόπιτα με φρούτα
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Βασιλόπιτα με φρούτα
Υλικά
250 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Ζάχαρη άχνη
125 γρ. Αμύγδαλο αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
125 γρ. Φιστίκι αιγίνης αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
6 μεγάλα Αυγά
250 γρ. Αλεύρι
1 κουταλάκι Baking powder
300 γρ. Ξερά φρούτα ψιλοκομμένα (δαμάσκηνα, βερύκοκα, κερασάκια)
200γρ. Amaretto
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο amaretto.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τις δύο σκόνες -αμυγδάλου φιστικιού- μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Πολτοποιούμε στο blender τα ξερά φρούτα μαζί με το amaretto και το ρίχνουμε στο πρώτο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα. Ρίχνουμε σταδιακά και τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα μαζί με το baking powder. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Εγώ αντί να πολτοποιήσω τα φρούτα τα έκοψα σε χοντρά κομμάτια και τα ενσωμάτωσα στη ζύμη. Στο τέλος στόλισα με κερασάκια και καραμελωμένες φλούδες πορτοκάλι.
Η συνταγή είναι του Στ.Παρλιάρου
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απ: Βασιλόπιτα με φρούτα
Γεωργία δείχνει υπέροχη. Την είχα δει περυσι στις γλυκές αλχημείες αλλά δε τη δοκίμασα τελικά. Μου βάζεις ιδέες
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Νοστιμότατη δείχνει. Πολύ λαχταριστή. Και μας αρέσουν και τα αποξηραμενα φρούτα και το αμαρέτο. Μπράβο Γεωργία καλές γιορτές!
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Πολύ όμορφη. Θυμίζει το χριστουγεννιάτικο κέηκ και το αμαρέτο θα το κάνει πολύ μυρωδάτο.
Νομίζω όμως ότι όταν το μίγμα του κέηκ περιέχει ξερά φρούτα καλύτερα είναι να ψήνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία (150-160 βαθμούς) και περισσότερη ώρα (περίπου μια ώρα).
Νομίζω όμως ότι όταν το μίγμα του κέηκ περιέχει ξερά φρούτα καλύτερα είναι να ψήνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία (150-160 βαθμούς) και περισσότερη ώρα (περίπου μια ώρα).
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Ειρήνη κι εγώ για μία ώρα το ψήνω, απλά πιστεύω ότι η θερμοκρασία εξαρτάται και από το φούρνο μας. Εγώ έψησα στους 180, ο δικός μου δεν είναι και πολύ δυνατός.
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απόλαυση!!!!!!!!!!!!!!
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ