Αναζήτηση
Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
+3
EfiK
ntina
Eleni
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα

Pizza από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
Υλικά για 4-6 άτομα
150 γρ. πολέντα -προσοχή μην αγοράσετε καλαμποκάλευρο
3 1/2 κούπες νερό
μια πρέζα από μη ραφιναρισμένο αλάτι
2-3 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 ντομάτα, κομμένη σε κομμάτια
τυρί κατίκι -όσο θέλετε
τυρί φέτα -όσο θέλετε
ρίγανη
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Φέρνετε σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σε βρασμό το νερό, ρίχνετε το αλάτι και σιγά σιγά ανακατεύοντας ρίχνετε και την πολέντα. Χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε, προσέχοντας να μην καείτε επειδή ο χυλός στην αρχή όπως κοχλάζει μπορεί να σας κάψει. Θέλει συχνή επιτήρηση και ανακάτεμα για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου, η πολέντα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τον πάτο της κατσαρόλας.
Καλύπτεται μια λαμαρίνα ή ένα ταψί, με ένα φύλλο λαδόχαρτο και την απλώνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού το οποίο και βρέχετε συχνά ώστε να μην κολλάει το κουτάλι στην πολέντα. Η διάμετρος της βάσης, πρέπει να βγει περίπου στα 30 εκ. ενώ το πάχος λεπτότερο από το μικρό σας δαχτυλάκι. Όσο είναι ακόμη ζεστή, της ρίχνετε και την παρμεζάνα και την αφήνετε στο πλάι για να κρυώσει.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε την λαμαρίνα με την πίτσα, στην 2η θέση από κάτω.
Κόβετε σε κομματάκια την ντομάτα και με το χέρι σας την στύβετε ώστε να φύγουν τα πολλά της υγρά. Την απλώνετε επάνω στην πίτσα, βάζετε με ένα κουταλάκι δεξιά και αριστερά λίγο κατίκι, τρίβετε και λίγη φέτα, πασπαλίζετε με ρίγανη και τέλος, προσθέτετε και λίγο ελαιόλαδο. Την φουρνίζετε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και την απολαμβάνετε ζεστή, με λίγο δροσερό άσπρο κρασάκι και μια σαλάτα εποχής...
Καλή σας Απόλαυση...
πηγή: www.food4life.gr

Απ: Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
ποια η διαφορα της πολεντα απο το καλαμποκαλευρο?
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
Είχα δει συνταγή με πολέντα αλλά με κρεατικό και η πολέντα φτιαχνόταν στην κατσαρόλα, κανονικά, και επειδή μου είχε κολλήσει πήγα και αγόρασα αλλα δεν αξιώθηκα να την κάνω και την έχω και κάθεται....
Μπορεί να κάνω μία δοκιμή από Τρίτη. Φαίνεται πολύ νόστιμη!!
Μπορεί να κάνω μία δοκιμή από Τρίτη. Φαίνεται πολύ νόστιμη!!
Απ: Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
Πολέντα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Πολύ ωραία φαίνεται, λαχταριστή!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
Σας ευχαριστώ... ναι, είναι λαχταριστή και διαφορετική...
@ ntina57, στο blog γράφω για την διαφορά τους... σχετίζεται με το άλεσμα τους.
@ ntina57, στο blog γράφω για την διαφορά τους... σχετίζεται με το άλεσμα τους.
Απ: Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
Πολύ λαχταριστή φαίνεται, η πολέντα είναι το cornmeal???? 

Απ: Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
Ωραιότατη η πίτσα σου και σίγουρα το ίδιο νόστιμη.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
@ Λίλα, ναι είναι το ίδιο... στην Ευρώπη/Ιταλία το λένε έτσι και στην Αμερική και Αγγλία cornmeal... και φυσικά μετά υπάρχει το cornflour που είναι το δικό τους αλεύρι από καλαμπόκι -σε αντιδιαστολή με εμάς που είναι η λεπτόκοκκη πούδρα για κρέμες (μόνο όμως στο όνομα διότι έχουμε και εμείς καλαμποκάλευρο)... συνεπώς επειδή υπάρχει πάντα μια σύγχυση με αυτά:
καλαμποκάλευρο - cornflour
πολέντα (χοντρόκοκκο άλεσμα) - cornmeal
κορνφλάουρ (που φτιάχνουμε κρέμες, αυγολέμονο κλπ) - corn starch

καλαμποκάλευρο - cornflour
πολέντα (χοντρόκοκκο άλεσμα) - cornmeal
κορνφλάουρ (που φτιάχνουμε κρέμες, αυγολέμονο κλπ) - corn starch

Απ: Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και οι πληροφορίες σου επίσης, Ελένη.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: Πίτσα από Πολέντα, με φρέσκια Ντομάτα, Κατίκι και Φέτα
Μπράβο Ελένη μου για τις πληροφορίες που μοιράστηκες μαζί μας.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πως το λένε διαφορετικά το δικό μας corn flour.
Ευτυχώς τώρα αν πέσει καμία ενδιαφέρουσα συνταγή εκ της αλλοδαπής, δεν θα τα μπλέξουμε γιατί νομίζω ότι αυτό θα κάναμε....
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πως το λένε διαφορετικά το δικό μας corn flour.
Ευτυχώς τώρα αν πέσει καμία ενδιαφέρουσα συνταγή εκ της αλλοδαπής, δεν θα τα μπλέξουμε γιατί νομίζω ότι αυτό θα κάναμε....

Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης