Αναζήτηση
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά (για 24 κομμάτια):
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
300γρ. σπανάκι κατεψυγμένο, αφήνετε να ξεπαγώσει
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κούπα χοντροτριμμένη φέτα
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
μαύρο πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτα κατεψυγμένη, αφήνετε να ξεπαγώσει (τη σφολιάτα που φουσκώνει)
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση:
Αφήστε το ξεπαγωμένο σπανάκι σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει και το πιέζετε με τις παλάμες σας για να φύγουν όλα τα υγρά του κι αφήνετε σε ένα πιάτο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη συνταγή λόγω του τύπου της σφολιάτας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το σπανάκι, τον άνηθο, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά τα υλικά κι αφήνετε στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώστε με λαδόκολλα 2 ευρύχωρα ρηχά ταψιά.
Απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Με έναν πλάστη ανοίξτε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων περίπου 23 Χ 31εκ.
Έχοντας, κάθετα προς εσάς, την πλευρά των 23εκ. κόψτε τη ζύμη με έναν κόφτη για πίτσα σε τρεις ίσες λωρίδες. Μετά κόψτε οριζόντια σε 4 ίσα μέρη ώστε στο τέλος να έχετε 12 τετράγωνα 7,5 περίπου εκατοστών το καθένα.
Βάλτε περίπου 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο του κάθε τετραγώνου και στη συνέχεια διπλώστε τη ζύμη τραβώντας τη μια γωνία ώστε να σκεπάσει τη γέμιση και να σχηματισθεί ένα τρίγωνο. Τσιμπήστε τις άκρες γύρω γύρω ή πιέστε με την άκρη ενός πηρουνιού για να σφραγισθεί καλά η γέμιση. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Τοποθετήστε τα τρίγωνα στα ταψιά. Προσθέστε 1 κ.γ. νερό στο χτυπημένο αυγό και αλείψτε απαλά με το μείγμα τα τρίγωνα χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 16-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
*** Εύκολα μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο (ποτέ μικροκυμάτων) στους 190°C για περίπου 3 λεπτά γυρνώντας τα μια φορά.
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
300γρ. σπανάκι κατεψυγμένο, αφήνετε να ξεπαγώσει
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κούπα χοντροτριμμένη φέτα
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
μαύρο πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτα κατεψυγμένη, αφήνετε να ξεπαγώσει (τη σφολιάτα που φουσκώνει)
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση:
Αφήστε το ξεπαγωμένο σπανάκι σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει και το πιέζετε με τις παλάμες σας για να φύγουν όλα τα υγρά του κι αφήνετε σε ένα πιάτο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη συνταγή λόγω του τύπου της σφολιάτας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το σπανάκι, τον άνηθο, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά τα υλικά κι αφήνετε στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώστε με λαδόκολλα 2 ευρύχωρα ρηχά ταψιά.
Απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Με έναν πλάστη ανοίξτε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων περίπου 23 Χ 31εκ.
Έχοντας, κάθετα προς εσάς, την πλευρά των 23εκ. κόψτε τη ζύμη με έναν κόφτη για πίτσα σε τρεις ίσες λωρίδες. Μετά κόψτε οριζόντια σε 4 ίσα μέρη ώστε στο τέλος να έχετε 12 τετράγωνα 7,5 περίπου εκατοστών το καθένα.
Βάλτε περίπου 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο του κάθε τετραγώνου και στη συνέχεια διπλώστε τη ζύμη τραβώντας τη μια γωνία ώστε να σκεπάσει τη γέμιση και να σχηματισθεί ένα τρίγωνο. Τσιμπήστε τις άκρες γύρω γύρω ή πιέστε με την άκρη ενός πηρουνιού για να σφραγισθεί καλά η γέμιση. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Τοποθετήστε τα τρίγωνα στα ταψιά. Προσθέστε 1 κ.γ. νερό στο χτυπημένο αυγό και αλείψτε απαλά με το μείγμα τα τρίγωνα χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 16-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
*** Εύκολα μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο (ποτέ μικροκυμάτων) στους 190°C για περίπου 3 λεπτά γυρνώντας τα μια φορά.
Απ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ
Τριγωνάκια κι εδώ λαχταριστά λαχταριστά!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ
Φαντάζομαι εναλλακτικά λόγω σκόρδου, όπως και να ΄χει όμως είναι μούρλια και δείχνουν τόσο "ζουμερά"
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑΚΙΑ
Εναλλακτικά κυρίως λόγω του σκόρδου πράγματι, αλλά για μένα προσωπικά και λόγω της "φουσκωτής" σφολιάτας που δεν μου γέμιζε το μάτι ποτέ για τέτοιου είδους πιτάκια
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης