Αναζήτηση
ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
+2
Rena
EfiK
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ

Μία πεντανόστιμη γλυκιά πιτούλα που θα σας ξετρελάνει! Την πατρότητά της διεκδικούν η Φολέγανδρος και η Μήλος, ας πάν να τα βρουν μεταξύ τους...Εμένα μου άρεσε πολύ και θα ξαναφτιαχτεί λίαν συντόμως!!!
Υλικά
8 μέτριες φέτες καρπούζι
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 κουτ. σούπας μέλι (3+3)
100 γρ. Βιτάμ (50 γρ. λιωμένο για το μίγμα + 50 γρ. για το άλλειμα του ταψιού)
8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. σουσάμι
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια του και το στίβουμε καλά να βγάλει τα υγρά του και να μείνει η κόκκινη ψίχα μόνο. Δεν ξέρω τι μπορεί να δείτε κατά τη περιήγησή σας στο νετ, αλλά εγώ δεν έβαλα καθόλου ζουμί.
Λιώνουμε το μισό βιτάμ και το αναμιγνύουμε μαζί με το αλεύρι, την κανέλα (εγώ την έβαλα μέσα στο μίγμα) και το μισό μέλι, μέσα στο καρπούζι.
Ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε μία ζύμη ούτε νερουλή αλλά ούτε και σφιχτή.
Αλείφουμε ένα ταψί μικρό (εγώ χρησιμοποίησα της πίτσας αλλά θα το δείτε με το μάτι περίπου) με το υπόλοιπο βιτάμ και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι να κολλήσει παντού.
Από πάνω στρώνουμε το μίγμα το οποίο θα απλωθεί μόνο του σχεδόν.
Ξαναπασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
Οταν ροδίσει και έχει ψηθεί, την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μέλι.

Τη σερβίρουμε με άχνη και κανέλα, ΑΦΟΎ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ.
Καλή σας απόλαυση!
Η συνταγή είναι από toarkoudi.gr
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
Aμάν αμάν το έκανες το θαύμα σου πάλι. Ξέρεις πόσα χρόνια λέω φέτος θα τη φτιάξω κι όλο το αναβάλλω. Πρέπει να είναι τέλεια ε?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
Μία άπό τα ίδια...ποτε την είχε πρωτοδείξει ο Μαμαλάκης...μέτρα....χαχαχα!!!
Υπέροχη, αλλά θέλει κόψιμο αφού κρυώσει...εγώ βιαζόμουν γιατί έπρεπε κάπου να πεταχτώ και όταν την έκοψα...ήταν ζωντανή σχεδόν..μόνο που δεν χοροπήδαγε...χαχαχαα!!!
Υπέροχη, αλλά θέλει κόψιμο αφού κρυώσει...εγώ βιαζόμουν γιατί έπρεπε κάπου να πεταχτώ και όταν την έκοψα...ήταν ζωντανή σχεδόν..μόνο που δεν χοροπήδαγε...χαχαχαα!!!
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
Χαχαχχαα από τότε μετράω κι εγώ Έφη
Μη τη φας όλη, περιμένω κομμάτι ακούς?

Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
Το κατάλαβα
κι εγώ έπηζα γι αυτό δεν πήρα. Μη στεναχωριέσαι θα το κανονίσουμε.

Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
Την είχα δοκιμάσει στη Μήλο, είναι φοβερή. Φτιάξτε τη και θα ξετρελαθείτε. Μπράβο Έφη.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
Έφη το αλεύρι με το βούτυρο και τον πολτό τα αφήνεις να βράσουν ή κατευθείαν ταψί?
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
Oh Jesus:shock: Tέλειο κέρασμα.
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
Αμάν Έφη μας, μας έφτιαξες πάλι!!
Γεια στα χεράκια σου, τη νοστιμιά του να'χεις!
Να ρωτήσω όμως κάτι, για τη δόση αυτή τι μέγεθος ταψιού χρησιμοποιήσες (περίπου);; Απ' όσο ξέρω τέτοιου είδους πίτες πρέπει να είναι λεπτούλες. Ευχαριστώ

Γεια στα χεράκια σου, τη νοστιμιά του να'χεις!

Να ρωτήσω όμως κάτι, για τη δόση αυτή τι μέγεθος ταψιού χρησιμοποιήσες (περίπου);; Απ' όσο ξέρω τέτοιου είδους πίτες πρέπει να είναι λεπτούλες. Ευχαριστώ
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
Είναι λεπτή Αννα μου, στο μικρό ταψάκι της πίτσας την έκανα (μέγεθος κλασσικής ταρτιέρας).
Απ: ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ
Απ' ότι καταλαβαίνω, μάλλον κάπου στα 28εκ. διάμετρο.
Ευχαριστώ Έφη μου
και sorry, αλλά έχω "κόλλημα" με τις διαστάσεις ταψιών και τις δοσολογίες
Ευχαριστώ Έφη μου


Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης