Αναζήτηση
Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
+3
EfiK
sofia
Λίλα
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Όλη η Μεσόγειος σε ένα πιάτο!
ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες φλάσκες ή 8 τσακώνικες
4 φλιτζανάκια καφέ πληγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 νεροπότηρα φρέσκια ντομάτα τριμμένη
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γραμμάρια φέτα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις φλάσκες κατά μήκος στα δυο. Με κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε στην άκρη.Kρατάμε την μισή ψίχα και την ψιλοκόβουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το πληγούρι, το σκεπάζουμε με βραστό νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο.Ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη ψίχα μελιτζάνας και τη σωτάρουμε.
Σουρώνουμε το πληγούρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να ανακατευτεί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και σβήνουμε τη φωτιά για να είναι ζουμερό το μίγμα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε μέσα.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με κύμινο. Τρίβουμε με τα χέρια μας και τη φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Γεμίζουμε με το μίγμα τις μελιτζάνες και τις περιχύνουμε με τη ντομάτα. Συμπληρώνουμε με νεράκι και μπόλικο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 1 ώρα. Τρώγονται και ζεστά και κρύα!
Φέτα μπορούμε να βάλουμε κατά βούληση. Αντί για μαϊντανό χρησιμοποιούμε δυόσμο ή και τα δυο.
Την ψίχα που δεν χρησιμοποιήσαμε την φυλάμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε μελιτζανοκεφτέδες.
Συνταγή προσεχώς!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Απ: Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Πραγματικά όλη η Μεσόγειος σε ένα πιάτο. Τι ωραίο φαγάκι έφτιαξες. Το πληγούρι Λίλα μου πόσο το αφήνεις? Δε το βράζεις καθόλου μόνο το καυτό νερό του ρίχνεις?
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Μμμμμ....αυτό ήδη έχει δρομολογηθεί!!! Λιλού μου ζωγράφισες!
Απ: Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Σου έχω πει ότι σε αγαπάω πολύ ε? Στείλε λίγο που δεν τρώνε το πληγούρι...
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Είναι ένα φαγητό καταπληκτικό. Το κάνω κι εγώ έτσι όπως εσύ αλλά προσθέτω μαζί με το ντοματοχυμό ένα πορτοκάλι στυμένο. Γίνεται όνειρο. Μπράβο Λίλα μου, εκλεχτό πιάτο.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Χαίρομαι που σας άρεσε κορίτσια μου! Σοφάκι το πληγούρι δεν το βράζω, το περιχύνω με το καυτό νερό και το αφήνω για κανα τέταρτο μέχρι να φουσκώσει.
Απ: Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Θεσπέσιο. Θα το φτιάξω και αν στραβομουτσουνιάσει η υπόλοιπη οικογένεια, καλύτερα. Θα φάω όλο το ταψί μόνη μου!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Πολύ ωραία και διαφορετική γέμιση από τις κλασσικές για μελιτζάνες ! Ελπίζω να προλάβω να τη φτιάξω όσο βρίσκω ακόμα καλούτσικες μελιτζάνες εδώ
Απ: Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Τις έκανα χθες και έγιναν όχι απλά καλές, αλλά πάρα πολύ καλές. Ο άντρας μου που δεν του αρέσει το πληγούρι, έφαγε και μάλιστα το καταευχαριστήθηκε.
Να σημειώσω ότι τα 4 φλυτζανάκια πληγούρι ήταν τελικά μεγάλη ποσότητα. Γέμισα πολύ φουσκωτά 5 μελιτζάνες (δηλ. 10 κομμάτια) και περίσσεψε και μια μεριδούλα. Επίσης δεν έβαλα το κύμινο.
Και ιδού:
Να σημειώσω ότι τα 4 φλυτζανάκια πληγούρι ήταν τελικά μεγάλη ποσότητα. Γέμισα πολύ φουσκωτά 5 μελιτζάνες (δηλ. 10 κομμάτια) και περίσσεψε και μια μεριδούλα. Επίσης δεν έβαλα το κύμινο.
Και ιδού:
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Μπριτζιτούλα μου χαίρομαι που σας άρεσε! Η ποσότητα για το πληγούρι τελικά έχει να κάνει με την ποιότητά του. Αν είναι φρέσκο και καλό φουσκώνει πολύ, το δικό μου ήταν περυσινό. Όταν το ξαναέφτιαξα με φρέσκο μου βγήκε και μένα πολύ, αλλά το φάγαμε ως σαλάτα με φρέσκια ντομάτα!!!
Απ: Μελιτζάνες γεμιστές με πληγούρι και φέτα
Χαίρομαι που ήταν τόσο φρέσκο το πληγουράκι μου. Το είχα αγοράσει το καλοκαίρι από τη ΔΗΜΗΤΡΑ στην Ερμιόνη και επειδή δεν το καταναλωσάμε εκεί, το έφερα στην Αθήνα. Εγώ το έβαλα όλο μέσα στη σάλτσα ντομάτας και έτσι έχω τώρα μια νοστιμότατη μερίδα. Μια χαρά θα το φάω και μακάρι να είχα και άλλο.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Μπιφτεκάκια με πληγούρι
» Ψητές γεμιστές πατάτες
» Ντομάτες/Πιπεριές Γεμιστές με Κιμά
» ΤΟΥΡΣΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
» ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ Ω ΓΚΡΑΤΕΝ
» Ψητές γεμιστές πατάτες
» Ντομάτες/Πιπεριές Γεμιστές με Κιμά
» ΤΟΥΡΣΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
» ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ Ω ΓΚΡΑΤΕΝ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης