Αναζήτηση
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Μια Χειμωνιάτικη αμερικάνικη τάρτα αρκετά ασυνήθιστη στη διαδικασία της αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολη. Ψήνουμε τα πορτοκάλια ξεχωριστά για να μαλακώσουν και να καραμελώσουν και μετά τα στρώνουμε στην τραγανή ζύμη τάρτας
Υλικά (για 8 άτομα)
Για τη ζύμη:
1 1/4 κούπες αλεύρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
8 κ.σ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Για τα πορτοκάλια:
9 γλυκά πορτοκάλια, με τη φλούδα τους και κομμένα σε λεπτές ροδέλες (τα Valencia είναι μια καλή επιλογή)
4 κ.σ. μέλι
2 κούπες φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη, κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι σ' ένα μπωλ. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το μαζί με το αλεύρι με τα δάχτυλά σας ώστε να σχηματισθούν χοντρά ψίχουλα ζύμης. Ραντίστε τα υλικά με μέχρι 3 κ.σ. παγωμένο νερό, ανακατεύοντας μ' ένα πηρούνι μέχρι να αρχίσουν να "δένουν" σε ζύμη.
Μαζέψτε τη ζύμη σε μια μπάλα και βάλτε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε για λίγο με το κάτω μέρος της παλάμης σας ώστε να μαλακώσει κάπως και σχηματίσετε ένα δίσκο. Τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη κι αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε φύλλο διαμ. 27-28εκ. Το παίρνετε και το στρώνετε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο διαμ. 22-23εκ. Κόψτε μ' ένα μαχαίρι τη ζύμη που περισσεύει γύρω γύρω. Μ' ένα πηρούνι τρυπήστε σε διάφορα σημεία, στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ρίξτε για βάρος αρκετά φασόλια.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε, αρχικά, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω οι άκρες της ζύμης. Αφαιρέστε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει. Βγάζετε από το φούρνο κι αφήνετε να κρυώσει πλήρως.
Χαμηλώστε το φούρνο στους 160-165°C.
Σ' ένα ταψί αραδιάστε τις μισές ροδέλες πορτοκαλιού μισοσκεπάζοντας η μια την άλλη. Ραντίστε από πάνω με 2 κ.σ. από το μέλι. Από πάνω στρώστε, κατά τον ίδιο τρόπο, τις υπόλοιπες φέτες και ραντίζετε με το υπόλοιπο μέλι. Περιχύνετε παντού με το χυμό πορτοκαλιού, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα πορτοκάλια στο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι η φλούδα τους να μαλακώσει και να "φουσκώσει".
Βγάλτε απ' το φούρνο και ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 190°C. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζετε τα πορτοκάλια με τη ζάχαρη.
Ξαναβάζετε στο φούρνο, χωρίς το αλουμινόχαρτο, και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά μέχρι τα πορτοκάλια να μαλακώσουν πολύ, οι άκρες τους γύρω γύρω να πάρουν ένα καφετί χρώμα και τα ζουμιά στο ταψί να πήξουν σαν σιρόπι.
Βγάζετε από το φούρνο και προσεχτικά, για να μη διαλυθούν, τακτοποιείτε τα πορτοκάλια στην ψημένη ζύμη γύρω γύρω και περιχύνετε από πάνω με το σιρόπι τους.
Αφήνετε την τάρτα να σταθεί για 1 ώρα και μετά σερβίρετε
Απ: ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Τι πρωτότυπη που είναι. Διάβαζα και περίμενα να δω πότε μπαίνει η κρέμα. Πολύ μου άρεσε η εκδοχή αυτή.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Ωωω Μας κακομαθαίνεις Άννα! Τι ταρτούλα λαχταριστή και μυρωδάτη είναι αυτή!
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Καλημέρα σε όλες και ευχές πολλές εάν έχετε δικούς σας Δημήτρηδες ή Δήμητρες!!
Εφάκι, το ξέρω και σε ευχαριστώ. Εμείς τα ξανάπαμε μέσω μπλογκ
Λίλα, πράγματι είναι πολύ μυρωδάτη και παρ' όλο που δεν έχει πολλά υλικά είναι και χορταστική!
Anastazie, κι εγώ την είχα βρει πρωτότυπη όταν μου την κεράσανε και είχα κάνει την ίδια σκέψη "πως και δεν έχει κάποια κρέμα μέσα" ...
Σοφία μου, χαρά μου να σας στέλνω συνταγές που σας αρέσουν και μπορεί να τις φτιάξετε κι εσείς και να τις χαρείτε. Είναι όντως πρωτότυπη
Μη σας φοβίσουν τα πορτοκάλια που μαλακώνουν αρκετά. Κι εμένα 1-2 φορές μου ψιλοδιαλύθηκαν αλλά στο τέλος μια χαρά ήταν κι από γεύση δεν χάνει ποτέ
Καλό μεσημέρι σε όλες
Εφάκι, το ξέρω και σε ευχαριστώ. Εμείς τα ξανάπαμε μέσω μπλογκ
Λίλα, πράγματι είναι πολύ μυρωδάτη και παρ' όλο που δεν έχει πολλά υλικά είναι και χορταστική!
Anastazie, κι εγώ την είχα βρει πρωτότυπη όταν μου την κεράσανε και είχα κάνει την ίδια σκέψη "πως και δεν έχει κάποια κρέμα μέσα" ...
Σοφία μου, χαρά μου να σας στέλνω συνταγές που σας αρέσουν και μπορεί να τις φτιάξετε κι εσείς και να τις χαρείτε. Είναι όντως πρωτότυπη
Μη σας φοβίσουν τα πορτοκάλια που μαλακώνουν αρκετά. Κι εμένα 1-2 φορές μου ψιλοδιαλύθηκαν αλλά στο τέλος μια χαρά ήταν κι από γεύση δεν χάνει ποτέ
Καλό μεσημέρι σε όλες
Παρόμοια θέματα
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ
» Πορτοκάλια Καραμελέ
» ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ
» Γαλατένια τάρτα:)
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
» Πορτοκάλια Καραμελέ
» ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ
» Γαλατένια τάρτα:)
» ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης