Αναζήτηση
ΚΑΣΕΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
+4
sofia
ΝΤΑΙΖΗ
Rena
madamsophie
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΑΣΕΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
2 κούπες διάφορα τριμμένα τυριά ( gooda, edam, emendal κλπ. )
1 ασπράδι αβγού
λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα και λίγο για τα χέρια μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρησιμοποιώ συνήθως περισσεύματα τυριών και έτσι κάθε φορά πετυχαίνω και διαφορετική γεύση. Βάζουμε λοιπόν τα τριμμένα τυριά μας σ΄ένα βαθύ μπωλ και προσθέτουμε το ασπράδι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά - σιγά έτσι ώστε ν΄αναμιχθούν καλά τα υλικά σε μια σφικτή ζύμη.
Λαδώνοντας κάθε τόσο τα χέρια μας πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού ή εναλλακτικά κυλινδράκια.
Σ΄αυτό το σημείο μπορούμε να φυλάξουμε το μπώλ με τις κροκέτες στο ψυγείο και να τις τηγανίσουμε σε κάποια άλλη στιγμή μέσα στην ημέρα.
Για να τις τηγανίσουμε, βάζουμε το λάδι μας σε μικρή κατσαρόλα να κάψει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μερικές κροκέτες μέσα μία - μία και τις αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν γυρίζοντας πλευρά κάθε τόσο έτσι ώστε να μην καούν από τη μια και μείνουν ωμές από την άλλη. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε στην κατσαρόλα τις επόμενες. Συνεχίζουμε κατα τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Το μυστικό σ΄αυτή τη συνταγή είναι ο έλεγχος της φωτιάς.Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ δυνατή ούτε πολύ χαμηλή. Γι αυτό και αυξομειώνουμε την έντασή της.
Οι κασεροκροκέτες είναι καταπληκτικός μεζές και συνοδεύουν τέλεια μια παγωμένη μπύρα.
Λαδώνοντας κάθε τόσο τα χέρια μας πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού ή εναλλακτικά κυλινδράκια.
Σ΄αυτό το σημείο μπορούμε να φυλάξουμε το μπώλ με τις κροκέτες στο ψυγείο και να τις τηγανίσουμε σε κάποια άλλη στιγμή μέσα στην ημέρα.
Για να τις τηγανίσουμε, βάζουμε το λάδι μας σε μικρή κατσαρόλα να κάψει. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μερικές κροκέτες μέσα μία - μία και τις αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν γυρίζοντας πλευρά κάθε τόσο έτσι ώστε να μην καούν από τη μια και μείνουν ωμές από την άλλη. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε στην κατσαρόλα τις επόμενες. Συνεχίζουμε κατα τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Το μυστικό σ΄αυτή τη συνταγή είναι ο έλεγχος της φωτιάς.Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ δυνατή ούτε πολύ χαμηλή. Γι αυτό και αυξομειώνουμε την έντασή της.
Οι κασεροκροκέτες είναι καταπληκτικός μεζές και συνοδεύουν τέλεια μια παγωμένη μπύρα.
Απ: ΚΑΣΕΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Καλώς μας ήρθες! Έχαχνα καιρό μια συνταγή για αυτές τις κροκέτες και νομίζω το μυστικό πέρα από τη φωτιά είναι και το ασπράδι. Θα τις δοκιμάσω άμεσα και θα σας πω το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΑΣΕΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Τις έχω φτιάξει παλαιότερα και είναι πολύ ωραίες. Μπορείτε να τις πλάσετε και να τις καταψύξετε έτσι ώστε να βγάζετε λίγες κάθε φορά.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: ΚΑΣΕΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Ωραία συνταγή και όπως τα γράφεις φαίνεται εύκολη. Να πω την αλήθεια όσες φορές επιχειρώ σπάει η κρούστα και μου χύνονται τα τυριά. Θα δοκιμάσω κι έτσι.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΚΑΣΕΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Νόστιμο μεζεδάκι.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΑΣΕΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα.
Στις δικές μου κασεροκροκέτες δεν σπάει ποτέ η κρούστα!
Δοκίμασέ τες, δεν θα χάσεις. Γίνονται και στο φούρνο, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Νόστιμες και πιο ελαφριές.
Στις δικές μου κασεροκροκέτες δεν σπάει ποτέ η κρούστα!
Δοκίμασέ τες, δεν θα χάσεις. Γίνονται και στο φούρνο, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Νόστιμες και πιο ελαφριές.
Απ: ΚΑΣΕΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Τι λιχουδιά είναι αυτή!
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΑΣΕΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Mπορεί να έχουν τις θερμιδούλες τους, όπως όλα τα ωραία άλλωστε, αλλά πως να τους αντισταθείς?
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης