ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ

Πήγαινε κάτω

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ Empty ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Δευ Απρ 30, 2012 2:41 am

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ IMG_0012



Ολων των ειδών τα πιάτα με ρυζάκι μας αρέσουν και ποτέ δεν τους αντιστεκόμαστε! Τελικά αν το καλοσκεφτώ τα αγαπημένα φαγάκια είναι χωρίς κρέας.... Νηστίσιμη πρόταση και όχι μόνο, που μπορούμε να αρχίσουμε να φτιάχνουμε καθώς η ντομάτα έχει αρχίσει να γίνεται ψιλοφυσιολογική...μέχρι τώρα δεν την ακουμπάγαμε για τους γνωστούς λόγους...


Υλικά


1 κιλό ντομάτες λιωμένες στον τρίφτη
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δύοσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
λίγος βασιλικός τριμένος και ρίγανη
1 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. ρύζι καρολίνα


Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και το βασιλικό και ρίχνουμε το ρύζι με ελάχιστο νεράκι, αν είναι απαραίτητο, αυτό το κρίνουμε από τη σάλτσα μας.

Ανακατεύουμε συνέχεια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει το ρύζι μας όλα τα υγρά και να κρατάει λίγο (al dente). Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας, σκεπάζουμε με μία πετσέτα το ρύζι και κλείνουμε από πάνω με το καπάκι. Το ρυζάκι μας θα ηρεμήσει και θα φουσκώσει. Εγώ το προτιμώ να "σκάει" στο δόντι, νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο έτσι.

Αν δεν έχω φρέσκες ντομάτες χρησιμοποιώ 2 συσκευασίες κονκασέ. Τα μυρωδικά μας τα προτιμάμε πάντα φρέσκα, αν δεν έχουμε βάζουμε αποξηραμένα.


Καλή όρεξη!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ Empty Απ: ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ

Δημοσίευση από Rena Την / Το Δευ Απρ 30, 2012 10:08 pm

Γεμάτο αρώματα το ρυζάκι σου Έφη μου.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ Empty Απ: ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Τετ Μάης 02, 2012 4:42 am

Αυτό το ντοματόρυζο μου θυμίζει το σμυρνέικο μπουρανί της γιαγιάς μου. Η μόνη διαφορά είναι ότι το μπουρανί έχει και μαύρες σταφιδούλες.

Το φτιάχνω αρκετά συχνά γιατί και γρήγορο είναι και το κυριότερο αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ Empty Απ: ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Τετ Μάης 02, 2012 6:30 am

Και εγώ για τους ίδιους λόγους! χχααχχααχ!!Wink
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης