Αναζήτηση
ΤΟΥΡΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑΣ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΤΟΥΡΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑΣ
Καλή εβδομάδα παρεούλα!
Κι άλλο ωραίο από τη μπλογκόσφαιρα!
Τούρτα από ομελετίτσες (κάτι ενιάμεσο από ομελέτα και κρέπα βασικά...) με τριμμένο κολοκύθι, την πείραξα λίγο τη συνταγή ...τι να κάνω? Δεν μου καθόταν καλά έτσι όπως την πρότειναν. Της έβαλα "ελληνική" πινελιά....χιχιχιχιχιιχ!
Στα φαγάκια κάνουμε και ταρζανιές όπου μας επιτρέπεται, στα γλυκάκια δεν είναι πάντα εύκολο!
Πάμε να τη δούμε την τουρτίτσα?
Υλικά για 6 ομελέτες (στο μικρό τηγάνι)
3 κολοκυθάκια τριμμένα
4 αβγά χτυπημένα
1, 5 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι και πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο μέσα στο μείγμα (ελάχιστο)
νερό όσο χρειάζεται να βγει ένας ωραίος ρευστός χυλός σαν της κρέπας
500 γρ. γιαούρτι
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι και πιπέρι
ελάχιστο ελαιόλαδο
ντομάτες σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και μία ντομάτα επιπλέον για την πάνω στρώση
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο χονδρό του τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για κανένα μισάωρο. Μετά τα στύβουμε στο χέρι και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα αβγά, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συμπληρώνοντας όσο νερό χρειάζεται.
Τηγανίζουμε λεπτές ομελετίτσες από αυτό το μείγμα μέχρι να τελειώσει. Εμένα στο μικρό τηγάνι μου βγήκαν 6, οπότε το ρυθμίζετε. Βασικά παίζετε με το αλεύρι και το νεράκι.
Μία-μία όταν βγαίνουν οι ομελέτες, μπαίνουν σε πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί για να πάρει τη λαδίλα.
Οταν τελειώσουμε στήνουμε την τούρτα μας.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι (να χωράει ακριβώς) την πρώτη ομελέτα. Από πάνω αλείφουμε με το μείγμα γιαουρτιού και στρώνουμε ροδέλες ντομάτας. Συνεχίζουμε το ίδιο και στην τελευταία ομελέτα από πάνω δεν βάζουμε τίποτα.
Τυλίγουμε με μεμβράνη ωραία και αφήνουμε ώρες στο ψυγείο. Εγώ το άφησα όλο το βράδυ, ίσως ήταν και υπερβολή.
Την άλλη μέρα τουμπάρουμε το ταψί μας σε ένα μεγάλο πιάτο και βγαίνει στημένη η τουρτίτσα μας.
Στην επάνω ομελέτα αλείφουμε πάλι από το μείγμα του γιαουρτιού και στολίζουμε με μερικές φέτες ντομάτας. Πασπαλίζουμε φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι και κόβουμε κομμάτια.
* Η συνταγή είναι από ρώσικη σελίδα στο facebook και η αρχική πρόταση ήταν με μαγιονέζα. Αυτό για όσους δεν θέλουν τη γιαουρτοκατάσταση αλλά εμένα πολύ μου άρεσε έτσι. Επίσης έλεγε ότι βγαίνουν 5 ομελέτες αλλά εγώ συμπλήρωσα νεράκι και αλευράκι για να το φέρω στα μέτρα μου το μείγμα και να βγουν αυτές οι έξι, για να μην είναι χαμηλή η τουρτίτσα. Εύκολο είναι, απλά δώστε του χρόνο στο ψυγείο.
Καλή όρεξη, καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε!
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑΣ
Έφη θα μας τρελάνεις. Τι όνειρο είναι πάλι αυτό. Ότι πρέπει για μπουφέ.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑΣ
Είναι πολύ εντυπωσιακό πράγματι, σημείωσε ότι μπορείς να παίξεις και στην ομελέτα και στη γέμιση όπως θέλεις, δεν είναι δεσμευτικά τα υλικά.
Απ: ΤΟΥΡΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑΣ
Εφάκι μου σκίζει η τουρτίτσα. Το κολοκυθάκι νομίζω καλώς το έβαλες θα την απογειώνει. Οι φωτογραφίες πάααρα πολύ καλές!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης