ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒΟΥ

Πήγαινε κάτω

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒΟΥ Empty ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒΟΥ

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2012 1:01 pm

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒΟΥ IMG_0008



Δεν φταίω εγώ .....το νυχτοπερπάτημα στο διαδίκτυο με βάζει σε διάφορες ....καταστάσεις. Εγώ αυτό δεν το ήξερα...χάζευα στο you tube ζαχαρόπαστες...και τα συναφή ..και δώστου το ένα βίντεο..δώστου το άλλο ....έφτασα (στο άσχετο τελείως) και σε αυτό. Μετά σου λέει...φταίει ο φονιάς....αμ, φταίει? Δεν φταίει πάντα....χααχχααχα!




ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒΟΥ IMG_0001






Τώρα γιατί το λένε Κιέβου δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο που να δικαιολογεί σώνει και ντε την προέλευσή του. Ανετα μπορούμε να το κάνουμε όλοι, μαϊντανός και σκόρδο είναι τα υλικά του...τι να πεις....Κιέβου το βρήκαμε ...Κιέβου να το πούμε.... ;-)



Λοιπόν πάμε :



Υλικά για 2 άτομα (προσαρμόζετε ανάλογα)


1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο μοιρασμένο στα δύο (χωρίς κόκκαλο)


μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 γενναίες κουταλιές της σούπας βούτυρο όχι λιωμένο
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι


1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + αλάτι και πιπέρι


1 αβγό χτυπημένο


100 γρ. φρυγανιά τριμμένη + 3 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα






Εκτέλεση




Παίρνουμε το στήθος και του ανοίγουμε μία τσέπη κατακόρυφα και με προσοχή όσο πιο κάτω γίνεται.


Αλατοπιπερώνουμε.




Φτιάχνουμε τη γέμιση. Ενώνουμε σε μία πάστα το μαϊντανό με το βούτυρο και το λιωμένο σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.




Γεμίζουμε με προσοχή τα στήθη μέχρι μέσα με το μείγμα αυτό και επάνω κλείνουμε με δύο οδοντογλυφίδες. Εγώ δεν μπόρεσα όπως δείχνει το βίντεο νοικοκυρεμένα, έβαλα χεράκι με γαντάκι και έκανα δουλειά. Δεν πειράζει που λερώθηκε και εξωτερικά, τι έγινε? Πήρε πιο πολύ γεύση...χιχιχιχι! Ετσι κι αλλιώς με το πανάρισμα δεν φαίνεται τίποτα.


Περνάμε το στήθος στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγουν τα περιττά, μετά στο αβγό και ύστερα στο μείγμα παρμεζάνας-φρυγανιάς.


Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τυλιγμένο το κοτόπουλο και αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα.


Μετά τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.


Μόλις χρυσίσουν είναι έτοιμα τα φιλέτα μας.





ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒΟΥ IMG_0004



Κόβουμε αφού έχει ηρεμήσει λίγο γιατί αλλιώς θα διαλυθεί.

Συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό, ή ρυζάκι, ή πουρεδάκι ή πατάτες τηγανητές.



Επίσης ταιριάζει πολύ ωραία με μία σαλάτα οσπρίων (φασόλια περίπου σαν πιαζ) απλή που θα σας ποστάρω την άλλη φορά.



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒΟΥ IMG_0010



* Το πουρεδάκι απλό είναι, όχι κάτι ιδιαίτερο, έβρασα πατατούλες, τις πέρασα στην πρέσσα του πουρέ και μετά με το μάτι πρόσθεσα κίτριο τυράκι, γάλα (για να το πάω εκεί που ήθελα), ένα αβγό, μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και ελάχιστο ελαιόλαδο (μία υποψία, όχι παραπάνω).


Καλή όρεξη!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒΟΥ Empty Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒΟΥ

Δημοσίευση από sofia Την / Το Κυρ Σεπ 30, 2012 10:18 pm

Πωπω νοστιμιά. Θα το φτιάξω σήμερα κιόλας μια και έχω ξεπαγώσει φιλέτα κοτόπουλου.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης