Αναζήτηση
Νηστίσιμα Κουλουράκια κανέλας με αλεύρι ολικής χωρίς ζάχαρη
Σελίδα 1 από 1
Νηστίσιμα Κουλουράκια κανέλας με αλεύρι ολικής χωρίς ζάχαρη
Πεντανόστιμα αφράτα και συνάμα τραγανά λαδοκούλουρα για τον καφέ αλλά και για όλες τις ώρες.
Την συνταγή τη συνάντησα στο blog Κρήτη: Γαστρονομικός περίπλους αλλά επειδή για συγκεκριμένους λόγους αποφεύγουμε το κοινό αλεύρι και τη ζάχαρη τα διαμόρφωσα στις δικές μας ανάγκες, και είχα ένα αποτέλεσμα που δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά. Έτσι λοιπόν έφτιαξα περίφημα κουλουράκια λαδιού με αλεύρι ολικής άλεσης και αρώματα κανέλας και λεμονιού.
Υλικά
1,5 κούπα ηλιέλαιο
1,5 κούπα σακχαρίνη Natreen *
1/2 κούπα ρακή
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτή κουταλιά αμμωνία
1 φακελάκι μπέικιν (3 κουταλάκια του γλυκού)
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
2 κοφτά κ.γλ. κανέλα
Ξύσμα ενός λεμονιού
1/2 κούπα σταφίδα ξανθή (προαιρετικά)
Περίπου 6 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
Περίπου μια κούπα σουσάμι για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Η συγκεκριμένη ζάχαρη επειδή δεν είναι κρυσταλλική διαλύεται και ενσωματώνεται, αμέσως, στο λάδι. Προσθέτουμε το ξύσμα, τα κανελογαρύφαλλα και τη ρακή και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το διάλυμα στα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε και το αλεύρι στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Επειδή χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής άλεσης θα χρειαστεί να ζυμώσουμε καλά για να γίνει λεία η ζύμη μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα μισάωρο και στη παίρνουμε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μπαστουνάκια. (Αν θελήσετε να κάνετε πλεξίδες θα δυσκολευτείτε γιατί οι ζύμες που περιέχουν αποκλειστικά αλεύρι ολικής άλεσης είναι πιο δύσκολο να δουλευτούν).
Τα κυλάμε στο σουσάμι το οποίο έχουν πλύνει πριν και το έχουμε αφήσει σε μια πετσέτα να στραγγίξει. Νωπό όπως είναι θα κολλήσει καλύτερα πάνω στα κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά-ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.
* Η συγκεκριμένη σακχαρίνη, μετά από πολλές δοκιμές, είναι η μόνη που δεν αφήνει στυφή γεύση και επίγευση. Εάν όμως είστε ευχαριστημένη με κάποια άλλη ή και με στέβια χρησιμοποιήστε εκείνη.
** Το αλεύρι ολικής μπορεί να προστεθεί και σε αναλογία 50-50 (δηλαδή μισή ποσότητα αλεύρι ολικής και μισή ποσότητα για όλες τις χρήσεις) ανάλογα με τις διατροφικές σας ανάγκες.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Τσουρέκια χωρίς ζάχαρη στον αρτοπαρασκευαστή με αλεύρι ολικής άλεσης
» Λαγάνα με αλεύρι ολικής άλεσης και ταχίνι
» Corn dogs φούρνου με αλεύρι ολικής άλεσης
» ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
» Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη
» Λαγάνα με αλεύρι ολικής άλεσης και ταχίνι
» Corn dogs φούρνου με αλεύρι ολικής άλεσης
» ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
» Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης