delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Νηστίσιμα Κουλουράκια κανέλας με αλεύρι ολικής χωρίς ζάχαρη

Πήγαινε κάτω

Νηστίσιμα Κουλουράκια κανέλας με αλεύρι ολικής χωρίς ζάχαρη Empty Νηστίσιμα Κουλουράκια κανέλας με αλεύρι ολικής χωρίς ζάχαρη

Δημοσίευση από Rena Δευ Απρ 14, 2014 8:24 am

Νηστίσιμα Κουλουράκια κανέλας με αλεύρι ολικής χωρίς ζάχαρη 2cff5l4

Πεντανόστιμα αφράτα και συνάμα τραγανά λαδοκούλουρα για τον καφέ αλλά και για όλες τις ώρες.
Την συνταγή τη συνάντησα στο blog Κρήτη: Γαστρονομικός περίπλους αλλά επειδή για συγκεκριμένους λόγους αποφεύγουμε το κοινό αλεύρι και τη ζάχαρη τα διαμόρφωσα στις δικές μας ανάγκες, και είχα ένα αποτέλεσμα που δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά.  Έτσι λοιπόν έφτιαξα περίφημα κουλουράκια λαδιού με αλεύρι ολικής άλεσης και αρώματα κανέλας και λεμονιού.

Νηστίσιμα Κουλουράκια κανέλας με αλεύρι ολικής χωρίς ζάχαρη S49rhh


Υλικά

1,5 κούπα ηλιέλαιο
1,5 κούπα σακχαρίνη Natreen *
1/2  κούπα ρακή

1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτή κουταλιά αμμωνία
1 φακελάκι μπέικιν  (3 κουταλάκια του γλυκού)
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
2 κοφτά κ.γλ. κανέλα
Ξύσμα ενός λεμονιού
1/2 κούπα σταφίδα ξανθή (προαιρετικά)

Περίπου 6 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης

Περίπου μια κούπα σουσάμι για το τύλιγμα

Νηστίσιμα Κουλουράκια κανέλας με αλεύρι ολικής χωρίς ζάχαρη Qyiyl0

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Η συγκεκριμένη ζάχαρη επειδή δεν είναι κρυσταλλική διαλύεται και ενσωματώνεται, αμέσως, στο λάδι. Προσθέτουμε το ξύσμα, τα κανελογαρύφαλλα  και τη ρακή και ανακατεύουμε λίγο ακόμη. 

Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το διάλυμα στα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε και το αλεύρι στο μείγμα.  Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Επειδή χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής άλεσης θα χρειαστεί να ζυμώσουμε καλά για να γίνει λεία η ζύμη μας.  Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα μισάωρο και στη παίρνουμε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μπαστουνάκια. (Αν θελήσετε να κάνετε πλεξίδες θα δυσκολευτείτε γιατί οι ζύμες που περιέχουν αποκλειστικά αλεύρι ολικής άλεσης είναι πιο δύσκολο να δουλευτούν).

Τα κυλάμε στο σουσάμι το οποίο έχουν πλύνει πριν και το έχουμε αφήσει σε μια πετσέτα να στραγγίξει. Νωπό όπως είναι θα κολλήσει καλύτερα πάνω στα κουλουράκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά-ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.

* Η συγκεκριμένη σακχαρίνη, μετά από πολλές δοκιμές, είναι η μόνη που δεν αφήνει στυφή γεύση και επίγευση. Εάν όμως είστε ευχαριστημένη με κάποια άλλη ή και με στέβια χρησιμοποιήστε εκείνη.

** Το αλεύρι ολικής μπορεί να προστεθεί και σε αναλογία 50-50 (δηλαδή μισή ποσότητα αλεύρι ολικής και μισή ποσότητα για όλες τις χρήσεις) ανάλογα με τις διατροφικές σας ανάγκες.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης