Αναζήτηση
Κερασόπιτα με κρέμα φλαν
Σελίδα 1 από 1
Κερασόπιτα με κρέμα φλαν
Πεντανόστιμη σπιτική κερασόπιτα με υπέροχη κρέμα φλαν, δηλαδή με κρέμα ψημένη στο φούρνο.
Για τη ζύμη της τάρτας
- 85 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι βανιλέτα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για την κρέμα φλαν
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 4 κρόκοι
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανιλέτα
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 350 γρ. κεράσια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C Κελσίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι σιγά-σιγά τη βανιλέτα, και το baking powder. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Μπορούμε να ζυμώσουμε τη ζύμη και με το χέρι.
Την βγάζουμε από τον κάδο και τη δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 εκατοστών.
Αλείφουμε μια ταρτιέρα με βούτυρο και τοποθετούμε σε αυτό τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα.
Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Φτιάχνουμε την κρέμα για τη γέμιση της πίτας ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανιλέτα και το κορν φλαουρ.
Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην ταρτιέρα. Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα, αφού έχουμε αφαιρέσει τυχόν ζουμιά.Γυρίζουμε το ζυμάρι που περισσεύει από τα πλαινά της ταρτιέρας προς τα μέσα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 170ο C Κελσίου.
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης