Αναζήτηση
Χοιρινές Μπριτζόλες του «Σφακιανού»
Σελίδα 1 από 1
Χοιρινές Μπριτζόλες του «Σφακιανού»
Υλικά:
4 Μπριτζόλες χωρίς κόκκαλο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές μουστάρδα
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί (μαυροδάφνη)
1.1/2 κουταλάκι σκόνη κοτόσουπα Κνορ
Χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, (ή ανάλογη δόση σκόνη σκόρδου)
1 κουταλάκι τζίντερ
1 δαφνόφυλλο
Λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα
1 κούπα ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις μπριτζόλες και τις αφήνετε να στραγγίξουν.
Σε ένα μικρό μπώλ ανακατεύετε το βούτυρο, το σκόρδο και το τζίντζερ και αλείφετε τις φέτες του κρέατος από τη μία μεριά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τις μπριτζόλες με λίγο βούτυρο και το δαφνόφυλλο με την πλευρά που δεν έχουμε αλείψει με το μείγμα, (βούτυρο, σκόρδο, τζίντζερ), και μετά τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά, (την αλειμμένη με το μείγμα). Γυρίζετε τις μπριτζόλες μέσα στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τις σβήνετε με το κρασί.
Εν τω μεταξύ έχετε διαλύσει στη 1 κούπα ζεστό νερό τη μουστάρδα, τη σκόνη σούπα και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνετε να εξατμισθεί το πολύ οινόπνευμα, (ο θυμός) του κρασιού και προσθέτετε το μείγμα νερό-μουστάρδα-λεμόνι. (να τις σκεπάσει το νερό κλπ).
Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατο-πιπερίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο και να έχει καραμελώσει η σάλτσα.
(προσθέστε λίγο νερό αν χρειασθεί).
Βάζετε τις φέττες σε πιάτο ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα του, και το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.
Σημείωση:
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ψαρονέφρι το οποίο το κόβετε το σε φέτες 1 δάχτυλο πάχος, (αν είναι μεγάλο), ή το ανοίγετε, κατά μήκος, στα δύο χωρίς να το χωρίσετε σε δύο κομμάτια.
4 Μπριτζόλες χωρίς κόκκαλο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές μουστάρδα
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί (μαυροδάφνη)
1.1/2 κουταλάκι σκόνη κοτόσουπα Κνορ
Χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, (ή ανάλογη δόση σκόνη σκόρδου)
1 κουταλάκι τζίντερ
1 δαφνόφυλλο
Λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα
1 κούπα ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις μπριτζόλες και τις αφήνετε να στραγγίξουν.
Σε ένα μικρό μπώλ ανακατεύετε το βούτυρο, το σκόρδο και το τζίντζερ και αλείφετε τις φέτες του κρέατος από τη μία μεριά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τις μπριτζόλες με λίγο βούτυρο και το δαφνόφυλλο με την πλευρά που δεν έχουμε αλείψει με το μείγμα, (βούτυρο, σκόρδο, τζίντζερ), και μετά τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά, (την αλειμμένη με το μείγμα). Γυρίζετε τις μπριτζόλες μέσα στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τις σβήνετε με το κρασί.
Εν τω μεταξύ έχετε διαλύσει στη 1 κούπα ζεστό νερό τη μουστάρδα, τη σκόνη σούπα και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνετε να εξατμισθεί το πολύ οινόπνευμα, (ο θυμός) του κρασιού και προσθέτετε το μείγμα νερό-μουστάρδα-λεμόνι. (να τις σκεπάσει το νερό κλπ).
Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατο-πιπερίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο και να έχει καραμελώσει η σάλτσα.
(προσθέστε λίγο νερό αν χρειασθεί).
Βάζετε τις φέττες σε πιάτο ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα του, και το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.
Σημείωση:
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ψαρονέφρι το οποίο το κόβετε το σε φέτες 1 δάχτυλο πάχος, (αν είναι μεγάλο), ή το ανοίγετε, κατά μήκος, στα δύο χωρίς να το χωρίσετε σε δύο κομμάτια.
????????- Επισκέπτης
Απ: Χοιρινές Μπριτζόλες του «Σφακιανού»
Πολύ μου άρεσε η συνταγή σου. Μου έκανε εντύπωση το δαφνόφυλλο που χρησιμοποιείς. Ευχαριστώ πολύ πολύ. Μας αρέσουν πολυ οι μπριζολίτσες.
????????- Επισκέπτης
Απ: Χοιρινές Μπριτζόλες του «Σφακιανού»
Σφακιανέ με έχεις αφήσει άναυδη. Συγχαρητήρια είσαι μερακλής και φαίνεται 

????????- Επισκέπτης

» ΕΛΒΑΣΑΝ με Αρνί, ή Χοιρινές Μπριτζόλες στο Φούρνο με Γιαούρτι
» Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
» χοιρινες φωλιες γεμιστες
» Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
» Χοιρινες μπριζολες με barbeque sauce
» Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
» χοιρινες φωλιες γεμιστες
» Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
» Χοιρινες μπριζολες με barbeque sauce
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης