Αναζήτηση
Chinese Crispy Spring Rolls, (Αυθεντική)
Σελίδα 1 από 1
Chinese Crispy Spring Rolls, (Αυθεντική)
Η παρακάτω συνταγή είναι με λαχανικά. Μπορείτε όμως να αντικαταστήσετε τα μανιτάρια με κιμά, ή και γαρίδες στη θέση του καρώτου.
Φτιάζει 40 spring rolls
1 μικρό λάχανο, (τα τρυφερά φύλλα)
1 φλιτζάνι βλαστούς φασολιών, (bean sprouts)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρώτα
2/3 του φλιτζανιού μανιτάρια
3-4 κ.σ. σισαμέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. «ξανθή», (όχι καφέ), ζάχαρη
1 κ.σ. Σόϋ σως
1 κ.σ. κρασί από ρύζι, (Κινέζικο «Μάου ΤάΪ», ή Γιαπωνέζικο «Σάκε», ή ξηρό
λευκό Σέρυ-Sherry, ή στο κάτω κάτω και τσικουδιά)
20 φύλλα κρούστας με αυγό, (κομμένα σε σχήμα ρόμβου, για το τύλιγμα)
1 κ.σ. κόρν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό ώστε να γίνει κάτι σαν πάστα, σαν
αμυλώδης κόλλα
- αλεύρι για το αλεύρωμα πριν τηγανισθούν
- αρκετό ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- Ένα «Γουόκ»
Eτέλεση
1. κόψτε τα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος με τους βλαστούς των φασολιών
2. ζεστάνετε 2 κ.σ. λάδι στο «Γουόκ», και σοτάρετε τα λαχανικά για 1 λεπτό
3. προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη Σόϋ Σως και το ρυζόκρασο.καί
. ανακατεύετε για άλλα δύο λεπτά.
4. βγάλτε τα λαχανικά από το γουόκ, στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
5. πάρτε ένα κομμάτι από το φύλλο που έχετε ήδη κόψει, (σε κομμάτια
ρομβοειδή) και γυρίστε την μία γωνιά, (του μεγάλου μήκους του ρόμβου), το
κομματιού να βλέπει προς το μέρος σας και η άλλε απέναντί σας.
6. βάλτε μία κ.σ. από το μείγμα των λαχανικών, σε απόσταση του 1/3 από το
μήκος του κομματιού του φύλλου.
7. φέρτε τις γωνιές που είναι προς τα αριστερά και δεξιά σας πάνω στην γέμιση,
φέρτε και τη γωνιά που είναι προς το μέρος σας πάνω στη γέμιση, (θα
σχηματισθεί ένας φάκελος) και τυλίξτε το «ρόλλ», (λίγο σφιχτά) μέχρι την
απέναντι γωνιά.
8. αλείψτε την πάνω γωνία (στο κλείσιμο του ρόλλ), με την πάστα που έχετε
φτιάξει από το κορν φλάουρ, για να μην ανοίξαι κατά το τηγάνισμα.
9. αλευρώστε μία κόλλα φούρνου με λίγο αλεύρι και τοποθετήστε τα ρολλς που
φτιάχνεται με την κόλληση προς τα κάτω για να μην σας κολλήσουν όσον
εσείς ετοιμάζετε τα υπόλοιπα.
10. βάλτε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ψήστε τα ρολλς μεχρι να πάρουν
ένα χρυσο-καφέ χρώμα, (περίπου 2-3 λεπτά).
11. όσα είναι έτοιμα τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε πάνω σε
Απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρονται ζεστά με συνοδεία Σοϋ σως ή άλλο ντιπ, συνήθως καυτερό.
- Για να φτιάξετε την πάστα του κορν φλάουρ, αναμείξτε 4 μέρη κορν φλάουρ σε 5 μέρη κρύου νερού
????????- Επισκέπτης
Απ: Chinese Crispy Spring Rolls, (Αυθεντική)
Με έχεις στείλει αδιάβαστο φίλε μου. Τι να πω...Συγχαρητήρια
????????- Επισκέπτης
Απ: Chinese Crispy Spring Rolls, (Αυθεντική)
Σούπερ Κυριάκο. Δεν έχω φτιάξει ποτέ. Μέχρι τώρα spring rolls έπερνα έτοιμα από το σουπερ μάρκετ. Ευκαιρία να πειραματιστώ με κάτι νέο. Και βέβαια θα χρησιμοποιήσω τσικουδιά. Που να ψάχνω να βρω όλα τα άλλα
????????- Επισκέπτης
Απ: Chinese Crispy Spring Rolls, (Αυθεντική)
Raymonda έγραψε:Με έχεις στείλει αδιάβαστο φίλε μου. Τι να πω...Συγχαρητήρια
Γειά σου φίλε Χάρη, (Ni Hao?), ότι άλλη Κινέζικη θέλεις, πές μου, βοηθάτε κι εσείς λιγάκι ρε παιδιά στο μενού χαχαχχαχα
????????- Επισκέπτης
Απ: Chinese Crispy Spring Rolls, (Αυθεντική)
Αμαν! Αμαν! Είσαι και μακρυά ρε Κυριάκο! Δεν γίνεται να μας κάνεις και κανα delivery!
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» Κινέζικο Fried Rice – (Βασική συνταγή, Αυθεντική
» Κινέζικο Fried Rice - (Βασική Συνταγή Νο.3 - Αυθεντική - «Οικογενειακή»)
» Κινέζικο Fried Rice - (Βασική Συνταγή Νο.3 - Αυθεντική - «Οικογενειακή»)
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης