Αναζήτηση
Μοσχαρίσιο νουά ρόστο κατσαρόλας
Σελίδα 1 από 1
Μοσχαρίσιο νουά ρόστο κατσαρόλας
Υλικά (για 4 - 6 άτομα):
1.200 γρ. περίπου νουά μοσχαρίσιο, σε ένα κομμάτι
3 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
6 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ολόκληρες
2 καρότα μέτρια, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και τριμμένο
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
300 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα ή 4 - 5 ντομάτες στην εποχή τους, τριμμένες
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (στην εποχή του) ή 1 κουτ. γλυκού ξερός τριμμένος
2 - 3 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε το νουά σε έξι διαφορετικά σημεία, φροντίζοντας να ακολουθήσουμε την κατεύθυνση που έχουν οι ίνες του κρέατος. Μέσα στα ανοίγματα βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρέας, από όλες τις πλευρές. Οταν πάρει χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το οποίο μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, ίσα να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί και μετά 1 λεπτό προσθέτουμε την ντομάτα, τα καρότα, το ξινόμηλο, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί σχεδόν το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 45 λεπτά. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε στη διάρκεια του μαγειρέματος λίγο ζεστό νερό. Το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες, το συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
H συνταγή έχει δημοσιευθεί στο γαστρονόμο
????????- Επισκέπτης
Απ: Μοσχαρίσιο νουά ρόστο κατσαρόλας
Πολύ του γούστου μου αυτή η συνταγή Σοφία. Θα τη δοκιμάσω. Ευχαριστώ.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μοσχαρίσιο νουά ρόστο κατσαρόλας
Eυχαριστούμε Σοφία. Πολύ ωραίο φαίνεται και το νουά από τα κολύτερα κομμάτια κρέατος.
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» Μοσχαρίσιο συκώτι με άρωμα Ανατολής
» ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
» Η εκδίκηση της κατσαρόλας από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
» Ψητό κατσαρόλας με μουστάρδα και φρέσκο δενδρολίβανο
» Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα
» ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ
» Η εκδίκηση της κατσαρόλας από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
» Ψητό κατσαρόλας με μουστάρδα και φρέσκο δενδρολίβανο
» Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης