Αναζήτηση
ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΓΙΑ ΣΑΛΟΝΙΑ
Σελίδα 1 από 1
ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΓΙΑ ΣΑΛΟΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κομμάτια
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιαντρου
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη κόλιαντρο
αλεύρι
ελαιόλαδο
μανιτάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το γουρουνάκι και αφήνουμε να στραγγίξει. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους σπόρους του κόλιαντρου.
Μόλις το λαδάκι αρχίζει να μοσχομυρίζει, αλευρώνουμε τα κομμάτια του χοιρινού και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.Ροδίζουμε το κρέας απ' όλες τις μεριές και σβήνουμε με το κρασί. Όταν πιεί το κρέας όλα τα υγρά χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε πάνω από το κρέας τα κρεμμύδια και το σκόρδο αλάτι και το κόλιαντρο σε σκόνη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει με το νερό που θα βγάλουν τα κρεμμύδια. Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα ανακατεύουμε με προσοχή το φαγάκι μας και αφήνουμε ακόμα 15 λεπτά να σιγοβράσουν τα μανιτάρια και να χυλώσει η σαλτσούλα. Αφήστε αρκετή σαλτσούλα στο φαγάκι γιατί θα σας ζητήσουν και δεύτερη μερίδα αυτοί που θα τη δοκιμάσουν.
Σερβίρεται με ρυζάκι, πατάτες τηγανιτές αλλά και με πουρέ.
Καλή σας όρεξη!
????????- Επισκέπτης
Απ: ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΓΙΑ ΣΑΛΟΝΙΑ
Πωπω τέλειο φαίνεται! Αλλά η απορία μου δε λυθηκε ακόμα. Γιατί είναι κυριλέ το γουρουνάκι Λίλα?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Eίναι κυριλέ Rena μου γιατί φοράει πολύ άρωμα και γιατί ξέχασα να γράψω οτι το κρασί το ρίχνουμε με κολωνάτο ποτήρι όταν σβήνουμε το κρέας.χαχαχαχαχα :lol:
????????- Επισκέπτης
χαχαχχαχαχ έτσι εξηγείται λοιπόν!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Delivery κάνετε ή να περάσω? Λίλα πολύ το ζήλεψα το γουρουνάκι σου. Γεια στα χέρια σου. Δε μου λες? Γιατί βάζουμε κόλιανδρο και σκονη και σπόρο?
????????- Επισκέπτης
Delivery προσεχώς!!Το κόλιανδρο σε κόκκους το έβαλα στην αρχή και αρωματίστηκε το λάδι.Όταν το δοκίμασα δεν ήταν τόσο έντονο στη γεύση και πρόσθεσα και ένα κουταλάκι σε σκόνη και έγινε πιο αρωματικό.
????????- Επισκέπτης
Μέχρι εδώ μύρισαν οι κολόνιες από το γουρουνάκι σου Λίλα.
????????- Επισκέπτης
Πολύ ωραίο Λίλα μου. Μου άρεσε η ιδέα του καβουρντισμένου κόλιαντρου και θα το δοκιμάσω.
Μη μου πεις ότι και το γουρουνάκι είναι παραγωγής σας!!!
Μη μου πεις ότι και το γουρουνάκι είναι παραγωγής σας!!!
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης