Αναζήτηση
Φτιάχνουμε τούρτες?
+9
Maria B.
Ειρήνη
sofia
SpIrToKoYto
anastazie
Sevasti
anneta43
Rena
chefoulla
13 απαντήσεις
Σελίδα 2 από 2
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Απ: Φτιάχνουμε τούρτες?
Τι ομορφιές έχετε φτιάξει δε λέγεται. Μπράβο κοπελιές.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Kαραμελωμένοι ξηροί καρποί
Καραμελωμένοι ξηροί καρποί
Για ένα φλιτζάνι φουντούκια ή αμύγδαλα θα χρειαστούμε 6 κ.σ. ζάχαρη 1/2 κ.γλ. νερό.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να λειώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά, για να μη μας καούν. Βάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε ένα πιάτο ή σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. (Μη τα αφήσετε στο σκεύος γιατί θα κρυώσει και κινδυνεύει όταν πάτε να τα βγάλετε να φύγει μαζί και η αντικολλητική του επίστρωση.) Όταν κρυώσουν τα αλέθετε στο μούλτι αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε τριμμένα για διακόσμηση σε κάποιο γλυκό ή τα κρατάτε ως έχουν.
Για ένα φλιτζάνι φουντούκια ή αμύγδαλα θα χρειαστούμε 6 κ.σ. ζάχαρη 1/2 κ.γλ. νερό.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να λειώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά, για να μη μας καούν. Βάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε ένα πιάτο ή σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. (Μη τα αφήσετε στο σκεύος γιατί θα κρυώσει και κινδυνεύει όταν πάτε να τα βγάλετε να φύγει μαζί και η αντικολλητική του επίστρωση.) Όταν κρυώσουν τα αλέθετε στο μούλτι αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε τριμμένα για διακόσμηση σε κάποιο γλυκό ή τα κρατάτε ως έχουν.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Πείτε μου τώρα ότι και το κουτί το έχει φτιάξει με ζαχαρόπαστα να πεθάνω
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Λογικά έτσι πρέπει....μισό...να σου φέρω αιθέρα! χαχαχα!!!! Το ίδιο πάθαμε....
Φοβερά..μπράβο παίδες...
Ρενάκι ,έβαλες το θέμα εκεί που πρέπει??..(..και πού είναι @@@@μου και δεν το βλέπω εγώ..???)
Ρενάκι ,έβαλες το θέμα εκεί που πρέπει??..(..και πού είναι @@@@μου και δεν το βλέπω εγώ..???)
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Bιβ, στο menu deli ειναι πάνω πάνω λέει υπόμνημα
Rena- Admin
-
Το είδα..αλληλούια....
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Ρένα μου μήπως να βάζαμε και την τούρτα που είχα ανεβάσει το καλοκαίρι? Ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο θέμα!!!!!!!!!
Ωραία ιδέα Λίλα, να μεταφέρουμε κι εδώ τις τούρτες
chefoulla- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Registration date : 12/07/2009
anastazie έγραψε:125 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. Πούδρα αμυγδάλου
1 αυγό
Χυμός ενός λεμονιού ή 3 κ.σ. ανθόνερο
* Αντί για ανθόνερο μπορούμε να βάλουμε εσάνς αμυγδάλου και να προσθέσουμε και 1 κ.σ. νερό.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
Για να μην ξεραθεί την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη. Μπορούμε να τη χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής και να τη χρησιμοποιήσουμε είτε ως γέμιση σε γλυκά ή να φτιάξουμε διακοσμητικά στολίδια για τα γλυκά μας.
Μπορούμε αφού χρωματίσουμε την πάστα να φτιάξουμε λουλουδάκια φύλλο φύλλο
ή να χρησιμοποιήσουμε κουπ πατ.
Ακόμη όμορφα φρούτα που θα τους καρφώσουμε κι ένα μοσχοκάρφι για να δείχνουν πιο όμορφα αλλά και για το άρωμα. Αφού τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε βρέχουμε τα χέρια μας και περνάμε απαλά τα στολίδια, στη συνέχεια τα κυλάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη.
Ακόμη μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λειωμένη κουβερτούρα.
Αναστασία, φτιάχνω την αμυγδαλόπαστα αλλά βλέπω τη ζύμη μαλακή αρκετά (με τίποτα δεν ανοίγεται σε φύλλο όπως είναι). Να τη βάλω στο ψυγείο μήπως σφίξει ή να προσθέσω αμύγδαλο ή ζάχαρη?
Rena- Admin
-
Αναστασία οκ, το βρήκα..πρόσθεσα κρυσταλλική ζάχαρη σε ίση ποσότητα με την άχνη.
Rena- Admin
-
Ωχ Ρένα τι γκάφα ήταν αυτή, δίκιο έχεις, δε το είχα γράψει Συγγνώμη...πάω να το συμπληρώσω και στη συνταγή.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Ρένα αν θες γράψε ξανά τις δοσολογίες μαζί με τις φωτό για να τα βρίσκουμε εύκολα!
Έχω πολλά αμύγδαλα, θα κάτσουμε με τον μικρό Σ/Κ να τα σπάσουμε και από Δευτέρα θα τα δοκιμάσω!!!
Έχω πολλά αμύγδαλα, θα κάτσουμε με τον μικρό Σ/Κ να τα σπάσουμε και από Δευτέρα θα τα δοκιμάσω!!!
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Παρόμοια θέματα
» πως φτιαχνουμε κουπ πατ
» ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ;
» Φτιάχνουμε τουρσιά
» ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
» ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ;
» Φτιάχνουμε τουρσιά
» ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Σελίδα 2 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης