delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ραβανι

Πήγαινε κάτω

Ραβανι Empty Ραβανι

Δημοσίευση από Rena Παρ Απρ 10, 2009 10:28 am

Ραβανι 3460

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό (σήμερα το αντικατέστησα με ψιλό γιατί δεν είχα)
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
5 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φακελάκι baking powder
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
Χυμό ½ λεμονιού ή τη φλύδα του




Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα.

Ραβανι 3334e

Το μίγμα που βγαίνει είναι μια αρκετά υδαρής ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Όταν βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το γάλα

Ραβανι 3361i

και αμέσως μετά με το σιρόπι κουταλιά κουταλιά και αργά για να τραβάει.. Μη το περιχύσετε όλο μαζί ή σε μεγάλη ποσότητα γιατί τότε το γλυκό μουλιάζει και μαλακώνει πάρα πολύ.  Μη φοβηθείτε το πολύ σιρόπι, θα το τραβήξει όλο.

Ραβανι 3368f

Προτάσεις σερβιρίσματος-πολλές εναλλακτικές. Μπορούμε είτε να πασπαλίσουμε με αμύγδαλο φιλέ, να καρφώσουμε σε κάθε κομμάτι ολόκληρο αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης,

Ραβανι 3494c

να σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι

Ραβανι 3460

Ακόμα μπορούμε να φτιάξουμε μία sauce σοκολάτας με 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 1 κουβερτούρα και να περιχύσουμε το γλυκό.

Ραβανι 3472


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Δευ Ιουλ 08, 2013 8:17 am, 4 φορές συνολικά
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ραβανι Empty Απ: Ραβανι

Δημοσίευση από ???????? Σαβ Απρ 11, 2009 1:53 pm

Αγαπημένο γλυκό!
Η ιδέα για λιωμένη σοκολάτα έγραψε!
Ευχαριστούμε Ρενάκι!!!

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης