delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες

+2
ΝΤΑΙΖΗ
EfiK
6 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες Empty Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες

Δημοσίευση από EfiK Τρι Ιαν 18, 2011 3:35 am

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες 012nz

Αυτό το γλυκάκι το έφτιαξα πρώτη φορά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και τρελάθηκαν όλοι.
Τώρα που το πήρα το κολλάι, θα το φτιάξω σε διάφορες εκδοχές, φοβόμουν τη μαρέγκα μήπως δεν μου ψηθεί καλά, μήπως ...αλλά είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο.

Πάμε να το φτιάξουμε :

5 ασπράδια αβγού
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
180 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

1 κουτί φυτική σαντιγύ χτυπημένη με λίγη άχνη (ή καθόλου)

φρούτα του δάσους ή ότι άλλο μας αρέσει


Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. Είναι έτοιμη όταν δεν πέφτει από το μπωλ αν το γυρίσουμε ανάποδα. Προσοχή στα ακροβατικά βέβαια...μην το παρακάνουμε!
Ρίχνουμε βροχηδόν την άχνη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να ενσωματώσουμε στην μαρέγκα την άχνη.

Αδειάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό ελαφρά λαδωμένο ταψί διαμέτρου μεγάλης πιατέλας, στρώνοντας την σε σχήμα τύπου "βαθύ πιάτο", γιατί μετά θα μπει η σαντιγύ μας εκεί.

Ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 40-50 λεπτά και κλείνουμε το φούρνο, αλλά΄δεν ανοίγουμε και αφήνουμε να κρυώσει η βάση μας μέσα στο φούρνο.

Βγάζουμε αρκετά προσεκτικά τη μαρέγκα μας και γεμίζουμε με την σαντιγύ που έχουμε φτιάξει.

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες 010rkh

Από πάνω στολίζουμε με τα φρούτα μας αν είναι φρέσκα ή περιχύνουμε με τη σως φρούτων.

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες 009dl

Εγώ τα καραμέλωσα γιατί είχα κατεψυγμένα και δεν με έπαιρνε ο χρόνος για να τα αποψύξω κανονικά.

Καλή σας απόλαυση!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες Empty Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες

Δημοσίευση από ΝΤΑΙΖΗ Τρι Ιαν 18, 2011 5:22 am

μπορούμε να κάνουμε τη μαρέγκα απο την προηγούμενη μέρα ή θα πανιάσει. κΑΙ τα φρούτα δε τάχω αγοράσει ποτέ κατεψυγμένα γιατί φοβάμαι οτι θα είναι ....κάπως νια-νια.

ΝΤΑΙΖΗ
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες Empty Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες

Δημοσίευση από EfiK Τρι Ιαν 18, 2011 6:48 am

Εγώ τα έβαλα στο τηγάνι γιατί βιαζόμουν, μπορείς όμως να τα αποψύξεις με την ησυχία σου και να στολίσεις το γλυκό. Σίγουρα δεν είναι σαν τα φρέσκα αλλά είναι μία λύση στο καταχείμωνο.

Εγώ νομίζω ότι η πάβλοβα πρέπει να τρώγεται την ίδια μέρα και να μην φτιάχνεται η μαρέγκα από πριν γιατί κάθεται, πανιάζει, παίρνει υγρασία και δεν είναι αφράτη.
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες Empty Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες

Δημοσίευση από EfiK Τρι Ιαν 18, 2011 6:50 am

Επίσης μπορείς να βάλεις φρούτα της εποχής, δεν είναι ανάγκη να είναι αυτά που έβαλα, την στολίζεις ωραιότατα με ρόδι ή κάστανα ή ότι σε ευχαριστεί εσένα. Very Happy
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες Empty Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες

Δημοσίευση από Rena Τρι Ιαν 18, 2011 7:12 am

Μπαίνω, βγαίνω τη βλέπω την ξαναβλέπω..έλεος! Δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ γμτ. Όνειρο οι μαρεγκούλα!
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες Empty Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες

Δημοσίευση από helen Τρι Ιαν 18, 2011 10:53 am

Τέλεια και με φραουλίτσες κατεψυγμένες. Έχει ο ΑΒ στα ψυγεία. Μπράβο Εφάκι.

helen
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες Empty Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες

Δημοσίευση από Ειρήνη Τρι Ιαν 18, 2011 11:15 pm

Μπράβο Έφη για το αέρινο γλυκάκι σου.
Μια εποχή είχε πιάσει μανία τη μαμά μου και μας το έφτιαχνε συνέχεια με φρούτα ανάλογα της εποχής, μέχρι και με κομπόστα ροδάκινο το είχε φτιάξει.

Να πω επίσης ότι αν ψηθεί σωστά και στεγνώσει καλά η μαρέγκα, άνετα ετοιμάζεται η βάση από τη προηγούμενη. Εμείς τη ψήνουμε στους 100-120 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες Empty Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες

Δημοσίευση από EfiK Τρι Ιαν 18, 2011 11:52 pm

Και εγώ τα μαρεγκάκια ξέρω ότι διατηρούνται Ειρήνη μου, αλλά ενώ ψήθηκε η μαρέγκα μου, την έβλεπα ότι ήταν στο τσάκ, ήταν πολύ αέρινη και δεν με έπεισε ότι δεν θα πέσει...Δεν έπεσε βέβαια, μπορεί να φταίει και το πιο γρήγορο από το δικό σου ψήσιμο...την άλλη φορά που θα κάνω θα το τσεκάρω κι έτσι! Very Happy
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες Empty Απ: Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλες

Δημοσίευση από Sevasti Τετ Ιαν 19, 2011 12:38 am

Αέρινη και αεράτη η "χορεύτρια" Smile
Sevasti
Sevasti
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης