delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μηλόπιτα με νιφάδες σοκολάτας

Πήγαινε κάτω

Μηλόπιτα με νιφάδες σοκολάτας Empty Μηλόπιτα με νιφάδες σοκολάτας

Δημοσίευση από Rena Σαβ Ιαν 23, 2016 3:52 am

Μηλόπιτα με νιφάδες σοκολάτας 10fu7tg

Αγαπημένο γλυκό του χειμώνα. Αρκεί μια μπουκιά για να σε κάνει να θυμηθείς Κυριακάτικα απογεύματα, από τότε που ήσουν παιδί και την έφτιαχνε η μαμά σου. Τώρα όμως μπορείς να τη φτιάξεις εσύ και να την προσφέρεις στους δικούς σου μαζί με έναν αρωματικό καφέ ή ένα φλιτζάνι αχνιστή σοκολάτα και να νοιώσεις τη ζεστασιά της οικογενειακής θαλπωρής. Εάν θέλεις μια εύκολη και κλασσική μηλόπιτα δες αυτήν εδώ την γνωστή και ως αναποδογυριστή μηλόπιτα. Ενώ αν ψάχνεις γεύση που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες θα πρέπει να δοκιμάσεις αυτήν την Apfekuchen-με την υπόξινη κρέμα που θα σε αποζημιώσει για την επιλογή σου.
Αν όμως είσαι λάτρης της σοκολάτας ακόμα και σε γλυκά με φρούτα δοκίμασε αυτή την μηλόπιτα που σου προτείνω σήμερα. Σίγουρα διαφορετική και οπωσδήποτε απολαυστική.

Υλικά
3-4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια
300 γρ. βούτυρο και λίγο για τη φόρμα
350 γρ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά ελαφρώς  χτυπημένα
100 γρ. νιφάδες ή ψηφίδες σοκολάτας
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Για το γαρνίρισμα
Άχνη ζάχαρη

Μηλόπιτα με νιφάδες σοκολάτας 157xxe

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 40 γρ. από το βούτυρο μας και σοτάρουμε τα μήλα. Πασπαλίζουμε με  με 100 γρ. καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τα μήλα με την καραμέλα τους. Πασπαλίζουμε τα μήλα με τις νιφάδες σοκολάτας και στη συνέχεια λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε στο μίγμα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε αυτό το μίγμα πάνω απο τα μήλα και το απλώνουμε να πάει παντού. Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό μας το βγάζουμε απο το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 



Σερβίρουμε το γλυκό σκέτο ή με σαντιγύ.

Μηλόπιτα με νιφάδες σοκολάτας Sxk8es
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης