Αναζήτηση
Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
+3
anneta43
chrisv
Rena
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Eύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή στην εμφάνιση, γεμάτη άρωμα και γεύση.
Υλικά
100 γραμ βιταμ
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κανέλα
4-5 μήλα μικρά σκληρά
καρύδια ή φουντούκια ή (κερασάκια γλυκό ή μαρασκίνο) ή σταφίδες
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουτ. κοφτό σούπας μπεικιν παουντερ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Λειώνουμε το βιταμ και το ρίχνουμε στο ταψάκι μας. Απλώνουμε τη ζάχαρη και την κανέλλα και βάζουμε τις ροδέλες των μήλων από πάνω και στις τρύπες τους τα καρύδια ή ότι άλλο από τα παραπάνω προτιμάμε.
Περιχύνουμε με το μείγμα για το παντεσπάνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ½ ώρα στους 180 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Σαβ Οκτ 04, 2014 12:37 am, 6 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Ωραία αυτή η μηλόπιτα. Τη φτιάχνω κι εγώ μόνο που βάζω μαύρη ζάχαρη. Νομίζω καραμελώνει καλύτερα έτσι.
????????- Επισκέπτης
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Ωραίο και φαίνεται εύκολο. Έχω μήλα μπόλικα θα δοκιμάσω να τη φτιάξω σήμερα και θα σας πω. Ευχαριστώ.
????????- Επισκέπτης
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Λοιπόν..την έφτιαξα και έγινε τέλεια. Το μόνο που αλλαξα ήταν τα στρογγυλά φετάκια του μήλου (δεν έχω το εργαλείο για τα κουκούτσια) κι έτσι τα έκοψα μισοφέγγαρα. Δε με χάλασε καθόλου αντιθετως κιόλας. Τα έβαλα το ένα πάνω στο άλλο να ψιλοσκεπάζονται και βγήκε όταν αναποδογύρισα ένα πράγμα σαν ήλιος. Το αποτέλεσμα απίστευτα καλό, τουλάχιστον για εμένα τον αρχάριο. Θα την ξαναφτιάξω άμεσα. Περιττό να πω ότι δεν έμεινε ψίχουλο.
????????- Επισκέπτης
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Μπράβο σου Χάρη. Χαίρομαι που σου πέτυχε και σου άρεσε
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Έχει νόημα να προσπαθήσεις να καραμελώσεις τα μήλα, πριν το ψήσιμο;
chrisv- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Registration date : 01/11/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Chrisv, από όσο βλέπω στη συνταγή δεν καραμελώνονται χωριστά τα μήλα. Όλη η διαδικασία γίνεται την ώρα του ψησίματος. Ψήνονται μήλα και ζύμη μαζί. Αλλά θα μας πεί και η Ρένα.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας
Καλώς ήρθες στην παρέα μας
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Nαι, Αννέτα σωστά. Δε τα καραμελώνουμε μόνα τους. Απλά τα βάζουμε πρώτα στο ταψί με το βούτυρο και τη ζάχαρη, περιχύνουμε με ζύμη και τα ψήνουμε όλα μαζί. Όταν αναποδογυρίσουμε είναι καραμελωμένα.
Chrisv, καλωσόρισες κι από μένα. Καλά να περνάς.
Chrisv, καλωσόρισες κι από μένα. Καλά να περνάς.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Μια εναλλακτική ιδέα είδα στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Ο σεφ της Παρουσίασης, έκοψε κόκκινα μήλα σε κυβάκια, τα πασπάλισε με 400 γρ. μαύρη ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες και κουκουνάρια. Τα ανακάτεψε αρκετή ώρα με τα χέρια του για να μισολιώσουν και να βγάλουν ζουμάκι. Μετά τα έστρωσε σε ταψί, έριξε από πάνω τους όλο το ζουμάκι που έβγαλαν και τα σκέπασε με μια "ψιχουλιαστή" ζύμη που έφτιαξε με 300 γρ. αλεύρι και 300 γρ. βούτυρο. Έτριψε δηλαδή το βούτυρο με το αλεύρι ίσα ίσα να ενωθούν σε μορφή ψίχουλου.
Επίσης, δοκιμάστε να φτιάξετε τη μηλόπιτα της Ρένας με βούτυρο Lurpak. Δε θα πιστεύετε στη διαφορά του αποτελέσματος.
Επίσης, δοκιμάστε να φτιάξετε τη μηλόπιτα της Ρένας με βούτυρο Lurpak. Δε θα πιστεύετε στη διαφορά του αποτελέσματος.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Κάτι σαν τάρτα δηλαδη Δέσποινα? Ωραίο θα είναι. Τη μηλόπιτα θα τη δοκιμα΄σω και με Lurpak, σε ότι το βάζω δίνει άλλη γεύση.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Μάλλον σαν ανάποδη τάρτα, γιατί η ζύμη μπαίνει από πάνω. Εγώ προσωπικά, εντυπωσιάστηκα από την ευκολία της συνταγής. Και αυτή βέβαια της Ρένας είναι εύκολη και γρήγορη.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Σχετικά με την συνταγή της Ρένας:
Πολύ εύκολη, πολύ καλό το αποτέλεσμα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω παραλλαγή με λιγότερο υλικό για το παντεσπάνι.
Πολύ εύκολη, πολύ καλό το αποτέλεσμα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω παραλλαγή με λιγότερο υλικό για το παντεσπάνι.
chrisv- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Registration date : 01/11/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Δέσποινα η συνταγή που λες με τα μήλα και τη ψιχουλιαστή ζύμη πρέπει να είναι το apple crumble. Είναι πολύ ωραίο γλύκισμα και έχω συνταγή. Θα κοιτάξω να τη βάλω.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
Chrisv, χαίρομαι που σου άρεσε
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
ΡΕΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΑ ΚΟΒΩ ΣΕ ΦΕΤΑΚΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΛΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΣΩ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΣΠΙΤΙΚΟ (Ο,ΤΙ ΕΧΩ).ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ .
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤIP ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ ΤΡΥΠΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤIP ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ ΤΡΥΠΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
FELITSIA- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Registration date : 24/10/2012
Απ: Αναποδογυριστη Μηλοπιτα
ΡΕΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΧΟΥΜΕ .ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΑ ΚΟΒΩ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ .ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΟΜΟΡΦΑ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΒΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΩ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ Η ΣΚΕΤΑ .ΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΡΥΔΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ ΣΠΙΤΙΚΟ .
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ .ΡΟΔΑΚΙΝΟ ,ΒΕΡΥΚΟΚΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ .ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ .ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ .
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ .ΡΟΔΑΚΙΝΟ ,ΒΕΡΥΚΟΚΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ .ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ .ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ .
FELITSIA- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Registration date : 24/10/2012
Παρόμοια θέματα
» ΜΗΛΟΠΙΤΑ....ΙΣΠΑΝΙΚΗ
» μηλοπιτα ανοικτη
» αναποδη μηλόπιτα
» ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
» Μηλόπιτα με νιφάδες σοκολάτας
» μηλοπιτα ανοικτη
» αναποδη μηλόπιτα
» ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
» Μηλόπιτα με νιφάδες σοκολάτας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης