Αναζήτηση
Ντιπ
Σελίδα 1 από 1
Ντιπ
Ντιπ γιαουρτιού
Στραγγιστό γιαούρτι
Άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, λευκό πιπέρι ψιλοτριμμένο
Αν θέλετε καυτή γεύση ρίξετε και δυο σταγόνες καυτής πιπεριάς
Ανακατεύετε όλα τα υλικά δυνατά με το χέρι ή χρησιμοποιώντας μιξεράκι.
Βάζετε το ντιπ σε ένα μπολ ενώ σε μια πιατέλα έχετε κομμένα ζυλιέν διάφορα φρέσκα λαχανικά : σέλερυ, καρότα, πιπεριές, φινόκιο.
Ντίπ με καπνιστό σολομό
Καπνιστός Σολωμός
Μερικές σταγόνες βότκα
Λίγη τριμμένη φλούδα λεμονιού
Λίγη μαγιονέζα
Άνηθος
Βάζετε όλα τα υλικά στο μιξεράκι, βάζετε μετά το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Σερβίρετε σε μπώλ, ρίξετε επάνω μερικούς κόκκους κόκκινο πιπέρι , τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και ελάχιστο άνηθο.
Συνοδεύετε με διάφορα ήδη κράκερς ή και μαύρο πολύσπορο γερμανικό ψωμί.
Ντιπ με μελιτζάνα
500 γραμ. Μελιτζάνες φλάσκες
100 γραμ μανιτάρια
50 γραμ, ψιλοκομμένες ελιές
ψιλοκόβετε το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμύδι
την καρδιά από ένα λευκό σέλινο ψιλοκομμένη
ένα δόντι σκόρδου
ένα κουτάλι καβουρδισμένα κουκουνάρια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ξύδι βαλσάμικο (προαιρετικά)
Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε δυο μισά, τις λαδώνετε ελαφρά , αλατάκι πιπεράκι, τραβάτε με το μαχαίρι δυο χαραξιές κατά μήκος και τις βάζετε κάτω από το γκριλ μέχρι να ψηθούν και να καούν ελαφρά (η καμένη γεύση αναδεικνύει το άρωμα της μελιτζάνας).
Τηγανίζετε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο , ρίχνετε στο τηγάνι και το σκόρδο πιεσμένο και τα σβήνετε με λίγο κονιάκ. Όταν τηγανιστούν τα ψιλοκόβετε.
Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες βγάζετε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι και πετάτε τη φλούδα.
Βάζετε τη σάρκα της μελιτζάνας σε ένα μπολ , ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια , τις ψιλοκομμένες ελιές, το ψιλοκομμένο σέλινο, πράσινο κρεμμυδάκι, τα κουκουνάρια και τα ανακατεύετε μαζί με ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν μια πηκτή κρέμα, δοκιμάζετε σε αλάτι και πιπέρι. Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες ξύδι βαλσάμικο.
Βάζετε το μείγμα μερικές ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Σερβίρετε με φέτες χωριάτικου ψωμιού που έχετε ψήσει στο γκριλ.
Ντιπ με κρεμμυδόσουπα
Στραγγιστό γιαούρτι
Άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, λευκό πιπέρι ψιλοτριμμένο
1 φάκελος κρεμμυδόσουπα Knorr
Ανακατεύετε όλα τα υλικά δυνατά με το χέρι ή χρησιμοποιώντας μιξεράκι.
Όλα τα παραπάνω συνοδεύουν τέλεια φρυγανισμένο ψωμί, απλό ή πολύσπορο, κριτσίνια παντός είδους καθώς και λαχανικά.
Το γιαούρτι επιλέγεται για πιο ελαφριά γεύση.
Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαγιονέζα ή κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με τυρί κρέμα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ντιπ
Αυτό το ντιπ κρεμμυδόσουπας όλα τα λεφτά. Δοκιμάστε το. Το άλλο, όμως με τη μελιτζάνα είνα που μου βαλε φωτιές στα μπατζάκια μου. Θα το φτιάξω οπωσδήποτε. Ευχαριστούμεεεεε
????????- Επισκέπτης
Απ: Ντιπ
Αυτό με τη μελιτζάνα κι εμένα μου έκανε εντύπωση. Δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο, μόνο σε μελιτζανοσαλάτα. Ευχαριστώ.
????????- Επισκέπτης
Απ: Ντιπ
Υπέροχες συνταγούλες για μεζεδάκι στα γρήγορα!
Μπράβο Ρενάκι, ωραίες ιδέες!
Μπράβο Ρενάκι, ωραίες ιδέες!
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» ντιπ με αβοκαντο
» ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΠΑΤΑΤΑΣ
» Ντιπ γλυκοπατάτας
» ΝΤΙΠ....ΜΕ ΤΟΝΟ
» Μεζεδάκι κανείς?
» ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΠΑΤΑΤΑΣ
» Ντιπ γλυκοπατάτας
» ΝΤΙΠ....ΜΕ ΤΟΝΟ
» Μεζεδάκι κανείς?
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης