Αναζήτηση
"Λουκουμάτο" Μοσχαράκι ψητό με τρυφερές πατάτες φούρνου
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
"Λουκουμάτο" Μοσχαράκι ψητό με τρυφερές πατάτες φούρνου
Όσες συνταγές κι αν έχω δοκιμάσει, και όσους τρόπους, για να φτιάξω ένα ζουμερό μοσχαράκι στο φούρνο καμία δε με έχει ικανοποιήσει όσο το κλασσικό Κυριακάτικο και κυρίως εορταστικό ψητό μοσχαράκι φούρνου, που έφτιαχνε η γιαγιά μου. Θέλετε οι μνήμες μιας συγκεκριμένης εποχής, το ότι παλαιότερα το κρέας δεν ήταν το δεδομένο στα καθημερινά τραπέζια μας..δεν ξέρω αυτό το μοσχαράκι το λατρεύω. Δεν έχει δυσκολία καμία, δεν έχει δύσκολα ή περιζήτητα υλικά αλλά δεν έχει και κανένα περιθώριο αποτυχίας.
Απλά πράγματα όσα θα χρειαστούμε..
Υλικά
1,5 Kg μοσχαράκι
3-4 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
αλατοπίπερο
μερικά κλωνάρια θυμάρι
και πατάτες για το ταψί μας
Ενα λεμόνι (προαιρετικά)
Ενας κύβος βοδινού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε το μοσχαράκι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να προβράσει για περίπου μισή ώρα. Ξαφρίζουμε το νερό και προσθέτουμε αλατοπίπερο κι αν θέλουμε και έναν κύβο βοδινού. Αφαιρούμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και το βάζουμε στο ταψί μας. Κρατάμε το νερό γιατί θα μας χρειαστεί για να ψήσουμε με μέρος αυτού τις πατάτες. Δε φαντάζεστε τη γεύση που παίρνουν οι πατάτες από το νερό που βράσαμε το μοσχαράκι.
Κάνουμε σχισμές στο κρέας και βάζουμε μέσα σε αυτές τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση και περασμένες σε αλατοπίπερο. Σε αυτό το στάδιο είτε περνάμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε, στην κατσαρόλα με λίγο λάδι ή βούτυρο να ροδίσει ελαφρά, είτε το βάζουμε απευθείας σε προθερμασμένο φούρνο μαζί με μερικά κλωνιά θυμάρι και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο. Αν θέλουμε να προσθέσουμε πατάτες τις βάζουμε σε αυτό το στάδιο και προσθέτουμε και λίγο λάδι ή βούτυρο. Εννοείται ότι αλατίζουμε και τις πατάτες.
Το νερό που έχουμε κρατήσει δε το προσθέτουμε όλο. Βάζουμε περίπου 2 φλιτζάνια για ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Δε το πετάμε όμως μήπως και χρειαστεί αργότερα να συμπληρώσουμε.
Όταν το κρέας και οι πατάτες μας θα αρχίσουν να ροδοψήνονται αφαιρούμε τα κλωνάρια θυμάρι και προσθέτουμε αν θέλουμε το χυμό ενός λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό να αποψηθεί και σερβίρουμε ζεστό.
Δοκιμάστε το, δεν έχετε ξαναφάει τόσο τρυφερό κρέας.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Σαβ Ιουλ 05, 2014 11:52 pm, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: "Λουκουμάτο" Μοσχαράκι ψητό με τρυφερές πατάτες φούρνου
Σειρά μου να κρεμάσει το σαγόνι μου...χαχαχαα! Δεν το έχω φτιάξει ποτέ έτσι, ντροπή μου....
Απ: "Λουκουμάτο" Μοσχαράκι ψητό με τρυφερές πατάτες φούρνου
Τι εννοείς ? Μοσχαράκι στο φούρνο? Ντροπή χαχαχα
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: "Λουκουμάτο" Μοσχαράκι ψητό με τρυφερές πατάτες φούρνου
Μονο γιουβέτσι, ω, ναι......ξαναματαντρέπομαι..χιχιχι!
Απ: "Λουκουμάτο" Μοσχαράκι ψητό με τρυφερές πατάτες φούρνου
Και μόνο που διάβασα τη περιγραφή σου με έπιασε λιγούρα!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: "Λουκουμάτο" Μοσχαράκι ψητό με τρυφερές πατάτες φούρνου
Είμαι κι εγώ μια αμαρτωλή.......ποτέ δεν έφτιαξα μοσχάρι στο φούρνο......θα τιμωρηθώ? Πάντως δείχνει υπέροχο. Τι μέρος του ζώου χρησιμοποίησες? Ελιά?
Παρόμοια θέματα
» Ψαρονέφρι ψητό
» Μεζεδάκι κανείς?
» Μοσχαράκι με πατάτες γιαχνί
» ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
» ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΣΙΠΟΛΑΤΑ
» Μεζεδάκι κανείς?
» Μοσχαράκι με πατάτες γιαχνί
» ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
» ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΣΙΠΟΛΑΤΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης