Αναζήτηση
Εναλλακτική μαγειρίτσα
Σελίδα 1 από 1
Εναλλακτική μαγειρίτσα
Πάνε πολλά χρόνια από τότε που πρωτοάκουσα γι αυτό το φαγητό. Ήταν ακόμα όταν λειτουργούσε το Hungry, το παλιό εκείνο αγαπημένο site, που έκανε πολλούς από εμάς να "κολλήσουμε" με την μαγειρική. Λίγο να είχες το μικρόβιο της μαγειρικής και δεν ήθελε πολύ για να αρχίσεις να περνάς ώρες ατελείωτες εκεί και να συζητάς με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας για...μα για τι άλλο; για φαγητό. Εκεί λοιπόν συνάντησα και μία συνταγή από τον Ανδρέα Γάβρη. Εναλλακτική μαγειρίτσα την ονόμαζε και σίγουρα ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε κάτι ανάλογο, ή έστω από τους πρώτους. Εκτοτε την εκδοχή αυτή τη συνάντησα πολλές φορές, δεν ξέρω αν ήταν σε καλύτερη version ή όχι γιατί απλά δεν έτυχε να την δοκιμάσω ποτέ, μέχρι σήμερα. Όμως εγώ πάντα θα την έχω στο μυαλό μου σαν τη μαγειρίτσα του Ανδρέα κι ας διαφέρει από την αρχική συνταγή που χάθηκε κάπου στο χάος του κυβερνοχώρου όταν έκλεισε το Hungry.
Έχοντας λοιπόν στο μυαλό μου τα μανιτάρια και τον κλασσικό τρόπο παρασκευής μιας μαγειρίτσας, πρόσθεσα το κοτόπουλο κι έτσι βγήκε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο. Εναλλακτική μαγειρίτσα θα συνεχίσω να το λέω εγώ, εσείς πείτε το όπως προτιμάτε, σούπα, φρικασέ ή όπως αλλιώς σας αρέσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι νόστιμο πιάτο και σίγουρα ιδανικό για όσους για κάποιο συγκεκριμένο λόγο δεν επιτρέπεται ή δεν τους αρέσει να καταναλώσουν μία κλασσική μαγειρίτσα.
Υλικά
1 μαρούλι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι άνηθος
½ ματσάκι μάραθος
4 κ.σ. λάδι
1/2 κούπα του τσαγιού ρύζι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 πακέτο (500 γρ.) μανιτάρια πλευρώτους
3 αυγά
2-3 λεμόνια
1 κύβος βοδινού
Αλατοπίπερο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε. Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο και σε μικρές μπουκίτσες.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για 3-4 λεπτά να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους και προσθέτουμε τον κύβο και το αλατοπίπερο.
Συμπληρώνουμε 2,5 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει. Όταν θα έχει μισομαγειρευτεί προσθέτουμε το μαρούλι και συνεχίζουμε το βρασμό για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ρίχνουμε τον άνηθο και το μάραθο. Όταν έχει γίνει το ρύζι (μετά από 15-20 λεπτά)αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά. Τα χτυπάμε με αυγοδάρτη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο-λίγο από το ζωμό του φαγητού
και τον προσθέτουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αυγολέμονο στο φαγητό μας και ανακατεύουμε αναταράσσοντας την κατσαρόλα.
Προσοχή, δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα αμέσως, για να μην κόψει το αυγολέμονο.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με λευκό κρασί!
Ταιριάζει ένα Sauvignon blanc περασμένο από βαρέλι ή ένα χαρμάνι με Sauvignon blanc και κάποια ελληνική ποικιλία, όπως Ρομπόλα ή Ασύρτικο.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης