Αναζήτηση
Τσουρέκι σττον αρτοπαρασκευαστή
+5
ntina
helen
FELITSIA
EfiK
Λίλα
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Τσουρέκι σττον αρτοπαρασκευαστή
Tα πιο εύκολα και ξεκούραστα τσουρέκια που φτιάξατε ποτέ. Αρωματικά, αφράτα, με ίνες και τόσο φρέσκα ακόμη και
δέκα μέρες μετά. Ο αρτοπαρασκευαστής κάνει όλη τη δουλειά κι εσείς μόνο τα πλάθετε.
Υλικά
125 γρ.βούτυρο φρέσκο
1 ποτήρι γάλα (200 ml)
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ.μαστίχα
1 κ.γλ. μαχλέπι
1/2 κ. γλ. κακουλέ (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
3 αυγά
625 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
1 αυγό για άλειμμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο να λιώσει και το ρίχνουμε στον αρτοπαρασκευαστή. Προσθέτουμε τη μαστίχα που την έχουμε κοπανίσει στο γουδί ή στο μούλτι με λίγη από τη ζάχαρη. Και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι, μαγιά, αυγά, μαχλέπι. (Με τη σειρά που αναγράφονται για να μην έρθει το αλάτι απευθείας σε επαφή με τη μαγιά)
Ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για ζύμωμα και φούσκωμα. Αυτό το πρόγραμμα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα.
Όταν τελειώσει αφήνουμε τη ζυμή για μισή ώρα μέσα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή για να συνεχίσει να φουσκώνει.
Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε τα τσουρέκια μας στο σχήμα που επιθυμούμε.
Αν θέλουμε γεμίζουμε με σοκολάτα ή μαρμελάδα προσέχοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες για να μη χυθεί στο ψήσιμο.
Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα
αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος 1 ώρα ακόμη. Συνήθως προθερμαίνω το φούρνο στους 50 βαθμούς βάζω μέσα ένα φλιτζάνι με νερό και τις λαμαρίνες με τα τσουρέκια στο φούρνο. Φουσκώνουν μια χαρά και δεν ταλαιπωρούνται ενώ το φλιτζάνι με το νερό κρατά μια υγρασία που δε τα αφήνει να ξεραθούν.
Όταν φουσκώσουν, τα αλείφουμε με το αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ, ή μαυροκούκι ή σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου 30
με 40 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν καλά.
Αν δεν καταναλωθούν άμεσα τα κλείνουμε σε σακούλα για να μην ξεραθούν. Διατηρούνται δοκιμασμένα το λιγότερο έως δέκα ημέρες εξακολουθώντας να είναι το ίδιο αφράτα σαν την πρώτη μέρα.
Με τη δόση αυτή βγαίνουν τέσσερα μεγάλα τσουρέκια.
Το βούτυρο απαραιτήτως να είναι λιωμένο. Αν το βάλετε χωρίς να είναι λιωμένο ακόμη κι αν είναι soft και το προσθέσετε σε κομματάκια δε θα έχετε καλό αποτέλεσμα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τρι Δεκ 27, 2016 9:14 am, 8 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Τσουρέκι σττον αρτοπαρασκευαστή
Ρένα όσα τσουρέκια έχω φτιάξει ήταν πάντα χάλια!!!!!!!
Αυτά όμως είναι και πανεύκολα!!!
Να το ρισκάρω???????????
Αυτά όμως είναι και πανεύκολα!!!
Να το ρισκάρω???????????
Ούτε να το σκέφτεσαι. Εδώ και 17 χρόνια φτιάχνω πάντα αυτά τα Τσουρέκια και το παινεύομαι ότι είναι σούπερ. Ε καμία σχέση, αυτά τα έχω κάνει 4 φορές σε ένα μήνα και δε τα χορταίνουμε. Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς.
Rena- Admin
-
Ξεκινάω από αύριο, στο μηχάνημα εννοείται!
Ερώτηση : Οταν φουσκώσει στον αρτοπαρασκευαστή η ζύμη και την βγάλουμε να πλάσουμε τα τσουρέκια, την ζυμώνουμε-πατάμε καθόλου ή απλά κόβουμε κομμάτι και το πλάθουμε;
Respect Ρενάκο! Καλημέρα!!!Φιλιά!!
Ερώτηση : Οταν φουσκώσει στον αρτοπαρασκευαστή η ζύμη και την βγάλουμε να πλάσουμε τα τσουρέκια, την ζυμώνουμε-πατάμε καθόλου ή απλά κόβουμε κομμάτι και το πλάθουμε;
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕΝΑ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ .ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ .ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ .
www.felitsia.gr
www.felitsia.gr
FELITSIA- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Registration date : 24/10/2012
EfiK έγραψε:Ξεκινάω από αύριο, στο μηχάνημα εννοείται!
Eφάκι καθόλου ζύμωμα. Κόβεις κομμάτι και πλάθεις.
Rena- Admin
-
FELITSIA έγραψε:ΜΠΡΑΒΟ ΡΕΝΑ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ .ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ .ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ .
www.felitsia.gr
Καλή επιτυχία Φιλίτσα. Είμαι σίγουρη θα σας αρέσουν. Δεν υπάρχουν πιο ξεκούραστα τσουρέκια τόσο νόστιμα.
Rena- Admin
-
Μπράβο Ρένα. Θα τα δοκιμάσω το Σ/Κ. Μεγάλη ευκολία έχουν και αν κρίνω και την εμφάνιση όνειρο θα είναι.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
τέλειο .Μπράβο Ρενάκι μου .Εγω ομως που δεν εχω αρτοπαρασκευαστή τι κάνω;Αφήνω να φουσκώσουν στη λεκάνη και ακολουθώ την επόμενη διαδικασία;
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Nτινάκι μου, βάλτα στο μίξερ να ζυμωθούν καλά (ή και με το χέρι καλό ζύμωμα) και άστα στη λεκάνη να φουσκώσουν. Νομίζω θα γίνουν μια χαρά κι έτσι. Αν τα φτιάξεις θέλω να μου πεις πως έγιναν με ζύμωμα δικό σου. Επίσης να προσθέσω ότι αν τα αυγά είναι μεγαλούτσικα ίσως χρειαστεί 1-2 κ.σ. αλεύρι ακόμη (αυτό για εσένα που δε θα ζυμωθούν στο μηχάνημα) και προσοχή για το πλάσιμο, αν κολλάει η ζύμη, δε βάζουμε αλεύρι απλά λαδώνουμε τα χέρια μας ελαφρά. Καλή επιτυχία.
Rena- Admin
-
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ .ΤΕΛΕΙΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ .ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .
www.felitsia.gr
www.felitsia.gr
FELITSIA- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 211
Τόπος : ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥ
Registration date : 24/10/2012
Ρενάκι δεν έχω φτιάξει ποτέ τσουρέκια, ούτε έχω αρτοπαρασκευαστή. Έχω τη μαμά μου στη θέση του!! Αλλά αυτές οι φωτογραφίες σου με έχουν ξετρελλάνει. Εμφάνιση επαγγελματική και γεύση σπιτική. Μπράβο!!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
το τσουρεκι μου
Λοιπόν καταρχην καλησπέρα σε ολους,πρόσφατα αγόρασα αρτοπαρασκευαστή και ειπα να κανω το τσουρεκι της παραπάνω συνταγής..θεικοοοοο,απλα τέλειο,τοσο περηφανη ενοιωσα δεν λέγεται..σας το συστηνω!!!απλα υπεροχη συνταγη
Λοιπόν καταρχην καλησπέρα σε ολους,πρόσφατα αγόρασα αρτοπαρασκευαστή και ειπα να κανω το τσουρεκι της παραπάνω συνταγής..θεικοοοοο,απλα τέλειο,τοσο περηφανη ενοιωσα δεν λέγεται..σας το συστηνω!!!απλα υπεροχη συνταγη
ΚΙΚΗ- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1
Registration date : 09/04/2015
Xαίρομαι που πέτυχαν. Είναι τόσο εύκολη αυτή η συνταγή και δύσκολα κάποιος δε θα μείνει ικανοποιημένος. Καλή Ανάσταση εύχομαι!
Δυστυχώς η φωτογραφία του facebook δεν εμφανίζεται προφανώς λόγω περιορισμένων δικαιωμάτων στην προβολή της.
Δυστυχώς η φωτογραφία του facebook δεν εμφανίζεται προφανώς λόγω περιορισμένων δικαιωμάτων στην προβολή της.
Rena- Admin
-
Το λάτρεψα μόλις το είδα και ναιιι δοκιμάστηκε είναι το καλύτερο τσουρέκι που έχω φτιάξει και έχω δοκιμάσει ποτέ. Ευχαριστώ
merian- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1
Registration date : 15/04/2016
Ήρθε και φέτος η ώρα τους. Φυσικά με αυτήν, την πιο εύκολη συνταγή για τσουρέκια. Αφράτα, τρυφερά και με τις πολυπόθητες ίνες!
Rena- Admin
-
Παρόμοια θέματα
» Εύκολο Τσουρέκι
» Εκμέκ με τσουρέκι
» EΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ 2
» Παγωτό τσουρέκι
» ΚΡΙΝΓΚΕΛ - ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΗΣ "ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ"...
» Εκμέκ με τσουρέκι
» EΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ 2
» Παγωτό τσουρέκι
» ΚΡΙΝΓΚΕΛ - ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΗΣ "ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ"...
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης