delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία

Πήγαινε κάτω

Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία Empty Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία

Δημοσίευση από Rena Δευ Απρ 25, 2016 10:26 am

Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία 2i0oeh
Για όσους δε συμπαθούν την αμμωνία, αυτά τα κουλουράκια είναι η ιδανική λύση. Νόστιμα και αρωματικά, που σίγουρα δε θα σταθείς μόνο σε ένα.

Υλικά
 
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. φυτίνη
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
50 γρ. κονιάκ
50 γρ. γάλα
2 αυγά
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό και 2 κ.σ. νερό για το άλλειμμα

Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία Hwcmma


Εκτέλεση
 
Βάζουμε την φυτίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, τα  αυγά και το ξύσμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν

Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μίξερ με την φυτίνη και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι  και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.  Αφήνουμε για μισή ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αλλείφουμε με ένα αυγό αραιωμένο με δύο κ.σ. νερό.

Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία 2zdzjgj

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για 15'-20'

* Αν θέλουμε μπορούμε να ζυμώσουμε στον αρτοπαρασκευαστή βάζοντας στον κάδο πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά υλικά.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης