Αναζήτηση
Παγωτό λεμόνι
Σελίδα 1 από 1
05082016
Παγωτό λεμόνι
Δροσιστικό, απολαυστικό παγωτό με άρωμα και γεύση λεμονιού. Ελαφρύ, κατάλληλο να το γευτείτε μετά από ένα πλούσιο γεύμα και το κυριότερο με λίγες θερμίδες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Υλικά
2 κουτιά γάλα εβαπορέ light
1 φλυτζάνι χυμό λεμονιού σουρωμένο
Ξύσμα από τρία 3 λεμόνια
3-4 κ.σ. γλυκαντικό Natreen ή στέβια (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
4 φύλλα ζελατίνης
1 κουτί ερμόλ (φυτική σαντιγύ σε κουτί που δεν περιέχει ζάχαρη)
2-3 σταγόνες εσάνς λεμονιού (προαιρετικά)
2-3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ερμόλ με μία κουταλιά από το γλυκαντικό αφρατέψουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης με 4 κ.σ. νερό να μαλακώσουν.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο από το γάλα (περίπου το 1/4 του κουτιού) και το ζεσταίνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γλυκαντικό, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα της ζελατίνης αφού τα έχουμε στίψει καλά. Ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με την εσάνς αν βάλουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο που κλείνει και το φυλάμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τόσο όσο να κάνει μία ελαφρά κρούστα. Βγάζουμε το μπωλ από την κατάψυξη και προσθέτουμε την σαντιγύ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής αν το βάλουμε. Χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Εναλλακτικά:
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονική ζάχαρη αντί του γλυκαντικού.
** Αντί για τα φύλλα ζελατίνης μπορείτε να προσθέσετε ζελέ λεμόνι το οποίο θα ανακατέψετε μαζί με το γάλα στην κατσαρόλα. Προσοχή όμως γιατί τα ζελέ λεμονιού που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν ζάχαρη.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης