Πιο αναγνωσμένα θέματα
Αναζήτηση
Ρεβυθοκεφτέδες
Σελίδα 1 από 1
23082016

Ρεβυθοκεφτέδες

Ένα ορεκτικό που σίγουρα το συναντάμε σε διάφορες εκδοχές ανάλογα με το που θα το γευτούμε. Κάποια από τα νησιά μας φημίζονται για την παρασκευή τους (βλ. Σίφνος και Σάμος) που διαφέρει στα υλικά και τον τρόπο που τα χρησιμοποιούν. Έτσι μπορούμε να μιλάμε για ρεβυθοκεφτέδες με δυόσμο, με μαϊντανό, με πουρέ πατάτες και πολλές άλλες παραλλαγές. Μία από αυτές, πολύ νόστιμη, είναι και η παρακάτω με την προσθήκη άνηθου, φέτας και τριμμένης πατάτας
Υλικά
250 γρ. ρεβύθια
1 μεγάλη πατάτα
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό
Φέτα θρυμματισμένη (150 γρ. περίπου ή όσο προτιμάμε)
Αλάτι & πιπέρι
½ κ.γλ. baking powder
½ φλ. τσ. νερό
¾ φλ. τσ. αλεύρι & επιπλέον αλεύρι για το τηγάνισμα
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για 6-8 ώρες. Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα κόβουμε στο multi ή σε μύλο λαχανικών.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα ρεβύθια και την πατάτα αφού την τρίψουμε στο χοντρό τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και προσθέτουμε τη φέτα και το αλατοπίπερο μαζί ¾ φλ.τσ. αλεύρι , to baking powder και λίγο νερό (περίπου ½ φλ.τσ.)
Ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε ένα σχετικά δεμένο μείγμα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα) και πλάθουμε μέτριους στρογγυλούς κεφτέδες, τους οποίους θα κυλίσουμε στο αλεύρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Με το χέρι μας τους πατάμε να πλατύνουν.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρονται ζεστοί .
Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με μία σος γιαουρτιού με αλάτι, ελαιόλαδο.
Σε περίοδο νηστείας αφαιρούμε την φέτα
* Μπορούν να γίνουν και με βρασμένα ρεβύθια που μας έχουν περισσέψει.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης