Αναζήτηση
Λαχματζούν-Lahmacun
Σελίδα 1 από 1
Λαχματζούν-Lahmacun
Τη συνταγή την έχει παρουσιάσει στην εκπομπή του ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης
Υλικά
200 γραμ μοσχαρίσιο κιμά.
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
5 κ.σ. φρέσκια τομάτα περασμένη στο τρίφτη.
2 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπεριές.
3 κ. γλυκού μπούκοβο.
Αλάτι
3 κ.σ.πελτέ τομάτας.
ανηθο, μαιντανό.
500γραμ αλεύρι για τη ζύμη
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζoυμε το αλεύρι, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη να ξεκουραστεί.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπωλ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνιθο και μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε μέρος σε ένα στρογγυλό φύλλο. Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για περίπου 3-5 λεπτά.
Κάθε πίτα σερβίρετε με ντομάτα, καυτερή πιπεριά, μαϊντανό και χυμό λεμόνι.
Photo: www.freedigitalphotos.net
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Λαχματζούν-Lahmacun
Αμαν τι μου τα θύμισες. Την είχα δει αυτή την εκπομπή. Μάλιστα τα έψηναν σε ξυλόφουρνο. Φαντάσου τι νοστιμιά θα είχαν.
????????- Επισκέπτης
Απ: Λαχματζούν-Lahmacun
Μαράκι δοκίμασε το γίνεται πολύ καλό.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης