Αναζήτηση
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
+9
nikolas
Sevasti
despoina_67
seranaki
Rena
helen
Λίλα
EfiK
Ειρήνη
13 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
1 - 1.200 κιλό μοσχαράκι (έβαλα κιλότο)
1 κουτάκι τριφτή ντομάτα
1 κούπα κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλλα
ελαιόλαδο - αλάτι - πιπέρι - λίγη ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
5-6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
4 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κούπες γάλα (ίσως πάρει περισσότερο)
αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο - παρμεζάνα τριμμένη.
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μέγεθος μπουκιάς και τα σωτάρουμε με το λάδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει η σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νεράκι. Εγώ το μαγείρεψα σε χύτρα ταχύτητος και δεν χρειάστηκε να βάλω καθόλου επιπλέον.
Εν τω μεταξύ στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και μαυρίσει η φλούδα τους, γυρίζοντας τις μια-δύο φορές (χρειάστηκε μια ώρα περίπου). Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και τις αλατίζουμε λίγο.
Αν έχουν σποράκια, προσπαθούμε να τα αφαιρέσουμε.
Ετοιμάζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μια μπεσαμέλ, μέσα στην οποία προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Δοκιμάζουμε το αλάτι, και προσθέτουμε 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Ειρήνη μου τι μου κάνεις πρωί πρωί!!!!! Τέλειο φαγάκι και με μελιντζάνες αγαπημένες!
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Πωπω σου έχει πετύχει τέλεια ο πουρές μελιτζάνας κι άσπρος άσπρος. Μπράβο Ειρήνη μου!
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Το λατρεύω Ειρήνη μου, αλλά δε το φτιάχνω ποτέ γιατί δε το τρώνε στο σπίτι. Πάντως όντως θέλει μαεστρία να μη σου μαυρίσει η μελιτζάνα. Εκεί είναι η επιτυχία του!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Πολίτικες γεύσεις, αγαπημένες. Να υποθέσω ότι υπάρχουν και ρίζες Ειρήνη μου?
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Seranaki, οι ρίζες και του μπαμπά μου και της μαμάς μου είναι από τη Σμύρνη, της οποίας η κουζίνα διαφέρει από την πολίτικη.
Αυτό το φαγητό απλά μας αρέσει πολύ στο σπίτι και γι' αυτό το μαγειρεύω. Γενικά ότι περιέχει μελιτζάνα του έχω αδυναμία.
Αυτό το φαγητό απλά μας αρέσει πολύ στο σπίτι και γι' αυτό το μαγειρεύω. Γενικά ότι περιέχει μελιτζάνα του έχω αδυναμία.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Για πολλούς και διάφορους λόγους μου έφτιαξες τη μέρα, Ειρήνη. Το συγκεκριμένο φαγητό θέλω να το μαγειρέψω εδώ και πολύ καιρό αλλά, όλο και κάτι στράβωνε. Η συνταγή σου όμως είναι ωραιότατη και για αυτό το λόγο το φαγητό θα μαγειρευτεί μέσα στην εβδομάδα όπως και δήποτε.
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ.
Ερώτηση: Το κρασί να είναι ξηρό ή ημίγλυκο;
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ.

Ερώτηση: Το κρασί να είναι ξηρό ή ημίγλυκο;

despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Δέσποινα, αφού σου έφτιαξα τη μέρα με τόσο εύκολο τρόπο χαίρομαι πολύλ
Κρασί έβαλα ξηρό κόκκινο. Φαντάζομαι και με ημίγλυκο θα γίνεται, απλώς αφαίρεσε τη ζάχαρη από τη συνταγή.
Καλή επιτυχία και ενημερώσέ μας για εντυπώσεις και τυχόν παρατηρήσεις.

Κρασί έβαλα ξηρό κόκκινο. Φαντάζομαι και με ημίγλυκο θα γίνεται, απλώς αφαίρεσε τη ζάχαρη από τη συνταγή.
Καλή επιτυχία και ενημερώσέ μας για εντυπώσεις και τυχόν παρατηρήσεις.

Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Με τσάκισες Ειρήνη μου 

Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Ωραία συνταγή Ειρήνη, θα ήθελα να τη δοκιμάσω κάποια στιγμή και σαν μαγειρική και σαν γεύση. Δε το έχω φάει ποτέ.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Ειρήνη το λατρεύω αλλά το θεωρώ μπελαλίδικο κι έτσι δε το φτιάχνω, χρόνια έχω..Τις μελιτζάνες τις φτιάχνω στο γκαζάκι, τις κρατώ πάνω από τη φλόγα με ένα πηρούνι κι έτσι γίνονται γρηγορότερα.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Παναγιά μου, να είχα ένα πιατάκι τώρα 

anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Σοφία, τη μέθοδο με το γκαζακι την έχω ξανακούσει. Ίσως μάλιστα έτσι να παίρνει η μελιτζάνα ακόμη πιο καπνιστή γεύση. Σαν διαδικασία όμως την βαριέμαι.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Ειρηνάκι,γεια στα χέρια σου...βαρούτσικο και παχυντικούλικο..αλλά χαλάλι του... άλλωστε όλα τα ωραία είναι ή αμαρτωλά ή παχυντικά...

SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
Ειρήνη, το έφτιαξα σήμερα. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν ότι αντί για παρμεζάνα έβαλα καπνιστό τυρί Βερμίου και αντί για κυλότο, κότσι. Κατά τα άλλα ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες σου και όλα πήγαν μια χαρά. Μας άρεσε πάρα πολύ. Νομίζω πως είναι ένα εξαιρετικό φαγητό σε περίπτωση που έχεις τραπέζι. Φωτογραφία δεν έβγαλα γιατί ο γιος μου πήρε την κάμερα μαζί του πάνω στα βουνά που πήγε με τους φίλους του. Επιφυλάσσομαι... 

despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ
θεε μου τι φαγητο ειναι αυτό και ο πουρες μελιτζανας ταμαμ ,τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης