ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 12:28 am

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ 239px

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
1 - 1.200 κιλό μοσχαράκι (έβαλα κιλότο)
1 κουτάκι τριφτή ντομάτα
1 κούπα κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλλα
ελαιόλαδο - αλάτι - πιπέρι - λίγη ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
5-6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
4 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κούπες γάλα (ίσως πάρει περισσότερο)
αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο - παρμεζάνα τριμμένη.

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μέγεθος μπουκιάς και τα σωτάρουμε με το λάδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει η σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νεράκι. Εγώ το μαγείρεψα σε χύτρα ταχύτητος και δεν χρειάστηκε να βάλω καθόλου επιπλέον.

Εν τω μεταξύ στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και μαυρίσει η φλούδα τους, γυρίζοντας τις μια-δύο φορές (χρειάστηκε μια ώρα περίπου). Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε, τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και τις αλατίζουμε λίγο.
Αν έχουν σποράκια, προσπαθούμε να τα αφαιρέσουμε.
Ετοιμάζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μια μπεσαμέλ, μέσα στην οποία προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Δοκιμάζουμε το αλάτι, και προσθέτουμε 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 12:34 am

Παναγία μου! τέλειο!!! Τρελαίνομαι για μελιτζάνα σε κάθε μορφή!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από Λίλα Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 12:44 am

Ειρήνη μου τι μου κάνεις πρωί πρωί!!!!! Τέλειο φαγάκι και με μελιντζάνες αγαπημένες!
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από helen Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 1:36 am

Πωπω σου έχει πετύχει τέλεια ο πουρές μελιτζάνας κι άσπρος άσπρος. Μπράβο Ειρήνη μου!

helen
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από Rena Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 3:33 am

Το λατρεύω Ειρήνη μου, αλλά δε το φτιάχνω ποτέ γιατί δε το τρώνε στο σπίτι. Πάντως όντως θέλει μαεστρία να μη σου μαυρίσει η μελιτζάνα. Εκεί είναι η επιτυχία του!
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από seranaki Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 4:03 am

Πολίτικες γεύσεις, αγαπημένες. Να υποθέσω ότι υπάρχουν και ρίζες Ειρήνη μου?

seranaki
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 4:56 am

Seranaki, οι ρίζες και του μπαμπά μου και της μαμάς μου είναι από τη Σμύρνη, της οποίας η κουζίνα διαφέρει από την πολίτικη.
Αυτό το φαγητό απλά μας αρέσει πολύ στο σπίτι και γι' αυτό το μαγειρεύω. Γενικά ότι περιέχει μελιτζάνα του έχω αδυναμία.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από despoina_67 Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 5:14 am

Για πολλούς και διάφορους λόγους μου έφτιαξες τη μέρα, Ειρήνη. Το συγκεκριμένο φαγητό θέλω να το μαγειρέψω εδώ και πολύ καιρό αλλά, όλο και κάτι στράβωνε. Η συνταγή σου όμως είναι ωραιότατη και για αυτό το λόγο το φαγητό θα μαγειρευτεί μέσα στην εβδομάδα όπως και δήποτε.
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. kiss

Ερώτηση: Το κρασί να είναι ξηρό ή ημίγλυκο; Question
despoina_67
despoina_67
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 6:15 am

Δέσποινα, αφού σου έφτιαξα τη μέρα με τόσο εύκολο τρόπο χαίρομαι πολύλ

Κρασί έβαλα ξηρό κόκκινο. Φαντάζομαι και με ημίγλυκο θα γίνεται, απλώς αφαίρεσε τη ζάχαρη από τη συνταγή.

Καλή επιτυχία και ενημερώσέ μας για εντυπώσεις και τυχόν παρατηρήσεις.

:dancing
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από Sevasti Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 8:16 am

Με τσάκισες Ειρήνη μου ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ 47224
Sevasti
Sevasti
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από nikolas Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 12:35 pm

Ωραία συνταγή Ειρήνη, θα ήθελα να τη δοκιμάσω κάποια στιγμή και σαν μαγειρική και σαν γεύση. Δε το έχω φάει ποτέ.
nikolas
nikolas
Supreme Member
Supreme Member

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από sofia Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 11:20 pm

Ειρήνη το λατρεύω αλλά το θεωρώ μπελαλίδικο κι έτσι δε το φτιάχνω, χρόνια έχω..Τις μελιτζάνες τις φτιάχνω στο γκαζάκι, τις κρατώ πάνω από τη φλόγα με ένα πηρούνι κι έτσι γίνονται γρηγορότερα.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από anneta43 Την / Το Τρι Νοε 10, 2009 11:44 pm

Παναγιά μου, να είχα ένα πιατάκι τώρα ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ 47224
anneta43
anneta43
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Τετ Νοε 11, 2009 1:46 am

Σοφία, τη μέθοδο με το γκαζακι την έχω ξανακούσει. Ίσως μάλιστα έτσι να παίρνει η μελιτζάνα ακόμη πιο καπνιστή γεύση. Σαν διαδικασία όμως την βαριέμαι.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από SpIrToKoYto Την / Το Πεμ Νοε 12, 2009 7:56 am

Ειρηνάκι,γεια στα χέρια σου...βαρούτσικο και παχυντικούλικο..αλλά χαλάλι του... άλλωστε όλα τα ωραία είναι ή αμαρτωλά ή παχυντικά...Very Happy
SpIrToKoYto
SpIrToKoYto
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από despoina_67 Την / Το Σαβ Νοε 14, 2009 7:00 am

Ειρήνη, το έφτιαξα σήμερα. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν ότι αντί για παρμεζάνα έβαλα καπνιστό τυρί Βερμίου και αντί για κυλότο, κότσι. Κατά τα άλλα ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες σου και όλα πήγαν μια χαρά. Μας άρεσε πάρα πολύ. Νομίζω πως είναι ένα εξαιρετικό φαγητό σε περίπτωση που έχεις τραπέζι. Φωτογραφία δεν έβγαλα γιατί ο γιος μου πήρε την κάμερα μαζί του πάνω στα βουνά που πήγε με τους φίλους του. Επιφυλάσσομαι... Very Happy
despoina_67
despoina_67
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ Empty Απ: ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Δημοσίευση από ntina Την / Το Πεμ Νοε 25, 2010 2:37 pm

θεε μου τι φαγητο ειναι αυτό και ο πουρες μελιτζανας ταμαμ ,τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :pigging
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης