Αναζήτηση
ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη
2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κ.σ. σόδα
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και κάτι-όσο πάρει)
Για τη γέμιση
200 γρ. καρύδι τριμμένο αλλά όχι πούδρα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρίφαλο
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Ζυμώνω τα υλικά της ζύμης. Φροντίζω να μην είναι σφιχτή η ζύμη μου.
Παίρνω ποσότητα όπως και στα μελομακάρονα, κάνω μία μικρή ...λακουβίτσα, ρίχνω 1 κ. γλ. γέμιση και κλείνω. Αν θέλω τα κεντάω όπως τα μελομακάρονα για να είναι πιο εμφανίσιμα.
Ψήνω μέ το κλεισμένο μέρος προς τη λαμαρίνα του φούρνου όπως και τα μελομακάρονα.
Αφήνω να κρυώσουν.
Ετοιμάζω το σιρόπι που φροντίζω να το σβήσω ΠΡΙΝ δέσει.
Βουτάω για πολύ λίγο (για να μην παπαριάσουν) με μία φριτούρα τα κρύα σαλιάρια στο ζεστό σιρόπι και αραδιάζω σε πιατέλα.
Ζάχαρη δεν περιέχεται στη ζύμη, μόνο στο σιρόπι και ελάχιστη στη γέμιση.
Photo: siatistanews.gr
Απ: ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ
έτσι τα λέω και εγώ, μόνο που έρχονται ...πιο αφράτα και λέγονται έτσι...η συνταγη είναι από εκεί.
Απ: ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ
Θαύμα θα είναι με τη γέμιση. Και όχι πολύ γλυκά. Τέλεια.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΣΑΛΙΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΑ
Και εγώ από την πεθερά μου που έχει σόι στην Κοζάνη τα έμαθα.
Μάλιστα την 1η φορά που τα φτιάξαμε μου θύμιζαν τα μελομακάρονά μας και της το είπα κάμποσες φορές αλλά επέμενε οπότε πήγα πάσο....Τι να πω...κάθε τόπος τα δικά του, αλλά είναι άπαιχτα!!!
Μάλιστα την 1η φορά που τα φτιάξαμε μου θύμιζαν τα μελομακάρονά μας και της το είπα κάμποσες φορές αλλά επέμενε οπότε πήγα πάσο....Τι να πω...κάθε τόπος τα δικά του, αλλά είναι άπαιχτα!!!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης