Αναζήτηση
QUISH LORRAINE
+6
Λίλα
Rena
emily the strange
seranaki
SpIrToKoYto
AnaCook
10 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
QUISH LORRAINE
Κατ'αρχή να πω οτι η αυθεντικη quish lorraine δεν έχει τυρι παρα μονο αυγά,κρεμα χτυπημενη και αλλαντικό...η προσθήκη τυριου gryere αλλάζει το ονομα τής κις σε gryere,οπως και η προσθηκη κρεμμυδιου σε κις αλσατίας...είθισται δε να τρώγονται κρύες καθ'οτι θεωρούνται ιδανικές για καλοκαιρινα πικ νικ...
Η δική μου βεβαιότατα έχει τυρί,όχι όμως gryere, γιατί πουθενά εδώ δεν το έχω απαντήσει αυτό το ελβετικό τυράκι....Με κρεμμύδι δεν την έχω κάνει γιατί δεν πρόκειται να τη φάνε τα παιδιά μου...
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιατας
2 αυγά
200 gr.κρεμα γάλακτος
200 γρ.ζαμπόν σε κυβάκια
100 γρ.μπέικον σε κομματάκια,τραγανιστό(δηλ. περασμένο στο τηγάνι και στραγγισμένο από το λίπος του)
250 γρ. γραβιέρα(αγελαδινής προέλευσης,οπότε έχουμε το αντίστοιχο του gryere αλά ελληνικά)
αλάτι-πιπέρι
Σε στρογγυλή λαδωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα στρώνουμε τη σφολιάτα.
Χτυπάμε τ'αυγά με την κρέμα γάλακτος,αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε τα αλλαντικά,το μισό τυρί χοντροτριμμενο και γεμίζουμε την ταρτιέρα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε αερόθερμο προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την AnaCook στις Πεμ Φεβ 18, 2010 9:20 am, 1 φορά
Απ: QUISH LORRAINE
...ταρταλολάτρις ούσα,καταγράφω άμεσα τη συνταγή...ευχαριστούμε Cook μου...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: QUISH LORRAINE
Λιγώθηκα, τέλεια είναι Cook μου, τέλεια !
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απ: QUISH LORRAINE
xmmmmmmm looks great,I'll give it a try!
emily the strange- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Registration date : 10/02/2010
Απ: QUISH LORRAINE
Cook μου υπέροχο το quiche σου και οι πληροφορίες άκρως ενδιαφέρουσες. Το τυρί δε το είχα ακουστά κι έτσι το έψαξα στο νετ να δω πως είναι, οπότε βάζω τη φωτο του για να το δουν όσοι, επίσης, δε το γνωρίζουν.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: QUISH LORRAINE
Εγώ που είμαι τυρού το έχω δοκιμάσει αλλά οτι μπαίνει στην κις δεν το ήξερα.
Ούτε τις υπόλοιπες πληροφορίες ήξερα!
Ευχαριστούμε cook μας!!!!!!
Ούτε τις υπόλοιπες πληροφορίες ήξερα!
Ευχαριστούμε cook μας!!!!!!
Απ: QUISH LORRAINE
ούτε που το είχα δει ποτε τοσο λαχταριστό....ωωωω...θελω ενα κομματάκι γιατι ειμαι κι εγω τυρου Lιλα μας
Απ: QUISH LORRAINE
Τέλειο φαίνεται και η κρούστα του σκέτη απόλαυση.
Το φτιάχνω και εγώ πολύ συχνά γιατί είναι μια εύκολη, γρήγορη και χορταστική λύση. Από τυριά συνήθως βάζω έμενταλ και γραβιέρα.
Ο Α-Β έχει μια ελβετική γραβιέρα η οποία μοιάζει πολύ με την αυθεντική γαλλική γραβιέρα που αναφέρει η Cook.
Το φτιάχνω και εγώ πολύ συχνά γιατί είναι μια εύκολη, γρήγορη και χορταστική λύση. Από τυριά συνήθως βάζω έμενταλ και γραβιέρα.
Ο Α-Β έχει μια ελβετική γραβιέρα η οποία μοιάζει πολύ με την αυθεντική γαλλική γραβιέρα που αναφέρει η Cook.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: QUISH LORRAINE
Με κρεμμύδια ή χωρίς, με gryere ή χωρίς δεν με νοιάζει καθόλου...
Εγώ ξελιγώθηκα....
Εγώ ξελιγώθηκα....
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Απ: QUISH LORRAINE
parepimptontws oi odhgies lene g krema galaktos oi opoia omws den anagrafetai st ulika kserei kaneis thn posothta h einai oso theloume??
emily the strange- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Registration date : 10/02/2010
Απ: QUISH LORRAINE
Emily από ότι βλέπω σε αυτά τα υλικά χρειάζεται περίπου 250 ml κρέμα (ένα μικρό κουτί).
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: QUISH LORRAINE
Πολύ νόστιμη φαίνεται και λαχταριστή. Μπράβο!
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: QUISH LORRAINE
Rena έγραψε:Emily από ότι βλέπω σε αυτά τα υλικά χρειάζεται περίπου 250 ml κρέμα (ένα μικρό κουτί).
ουπσς!!!το ξεχασα...ευχαριστω ρενακι!!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης