Αναζήτηση
ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ...
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ...
...ο όρος "βιλερουά" αναφέρεται σε τρόπο μαγειρικής που περιλαμβάνει σωτάρισμα.επικάλυψη με σάλτσα μπεσαμέλ,πανάρισμα και τηγάνισμα σε καυτό λάδι......Η αρχική συνταγή ήταν με κοτολέτες αρνιού...
...αυτοσχεδιάζοντας ,αντικατέστησα το αρνάκι με μπουτάκια κοτόπουλου,ακολουθώντας όμως όλα τα υπόλοιπα βήματα της συνταγής....
ΥΛΙΚΑ
- φρέσκα μπουτάκια κοτόπουλου
- αλάτι,πιπέρι
- βούτυρο
...για τη μπεσαμέλ...
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 6 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 ποτήρια του νερού γάλα
- αλάτι,μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
...για το πανάρισμα...
- 2 αβγά χτυπημένα
- τριμμένη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μπουτάκια,τα αλατοπιπερώνουμε,τα σωτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι ( όχι να κοκκινίσουν πολύ )τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν...
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ :
Βάζουμε τη κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά να βράσει,τη κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει...
Βάζουμε άλλη κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο και μόλις λιώσει και ζεσταθεί,ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το αλεύρι,ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα...
Οταν ενωθούν και ζεσταθούν καλά - χωρίς να πάρει χρώμα το αλεύρι - ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το γάλα χλιαρό,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση...
Ρίχνουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο τριμμένο,εξακολουθώντας το ανακάτεμα,ώσπου να γίνουν όλα μία ενιαία και λεία κρέμα...
Κατεβάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα,ανακατεύουμε παλι καλά και αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει...
Παίρνουμε τα μπουτάκια ένα ένα από το άκρο του κόκαλου,τα βουτάμε στη μπεσαμέλ να σκεπαστεί κάθε μπουτάκι από παχιά στρώση σάλτσας,τις βάζουμε σε βουτυρωμένο μέρος και τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσει και να πήξει η μπεσαμέλ...
Οταν κρυώσουν,τα πανάρουμε βουτώντας τα στα χτυπημένα αβγά και τη τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι,μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι άγριο...
σημ: η συνταγή είναι λίγο μπελαλίδικη,αλλά αξίζει τον κόπο...
...καλή επιτυχία...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ...
Πωπω κι αυτό το έχασα και είναι πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος που μαγειρεύονται. Κρίμα που δεν ξέρω τη γεύση τους, από εμφάνιση πάντως έσκιζαν!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ...
καλά..συμπλήρωσε κι εσύ στο δικό σου μιά καρυδόπιτα..στο γραψα και στο φεις...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης