delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ...

4 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ... Empty ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ...

Δημοσίευση από SpIrToKoYto Παρ Φεβ 12, 2010 5:48 am

ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ... 36075191a

...ο όρος "βιλερουά" αναφέρεται σε τρόπο μαγειρικής που περιλαμβάνει σωτάρισμα.επικάλυψη με σάλτσα μπεσαμέλ,πανάρισμα και τηγάνισμα σε καυτό λάδι......Η αρχική συνταγή ήταν με κοτολέτες αρνιού...
...αυτοσχεδιάζοντας ,αντικατέστησα το αρνάκι με μπουτάκια κοτόπουλου,ακολουθώντας όμως όλα τα υπόλοιπα βήματα της συνταγής....


ΥΛΙΚΑ

- φρέσκα μπουτάκια κοτόπουλου
- αλάτι,πιπέρι
- βούτυρο

...για τη μπεσαμέλ...

- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 6 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 2 ποτήρια του νερού γάλα
- αλάτι,μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

...για το πανάρισμα...

- 2 αβγά χτυπημένα
- τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τα μπουτάκια,τα αλατοπιπερώνουμε,τα σωτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι ( όχι να κοκκινίσουν πολύ )τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν...

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ :

Βάζουμε τη κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά να βράσει,τη κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει...
Βάζουμε άλλη κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο και μόλις λιώσει και ζεσταθεί,ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το αλεύρι,ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα...
Οταν ενωθούν και ζεσταθούν καλά - χωρίς να πάρει χρώμα το αλεύρι - ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το γάλα χλιαρό,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση...
Ρίχνουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο τριμμένο,εξακολουθώντας το ανακάτεμα,ώσπου να γίνουν όλα μία ενιαία και λεία κρέμα...
Κατεβάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα,ανακατεύουμε παλι καλά και αφήνουμε τη μπεσαμέλ να κρυώσει...

Παίρνουμε τα μπουτάκια ένα ένα από το άκρο του κόκαλου,τα βουτάμε στη μπεσαμέλ να σκεπαστεί κάθε μπουτάκι από παχιά στρώση σάλτσας,τις βάζουμε σε βουτυρωμένο μέρος και τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσει και να πήξει η μπεσαμέλ...

Οταν κρυώσουν,τα πανάρουμε βουτώντας τα στα χτυπημένα αβγά και τη τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι,μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι άγριο...

σημ: η συνταγή είναι λίγο μπελαλίδικη,αλλά αξίζει τον κόπο...


...καλή επιτυχία... Very Happy
SpIrToKoYto
SpIrToKoYto
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ... Empty Απ: ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ...

Δημοσίευση από Rena Παρ Φεβ 12, 2010 5:57 am

Πωπω κι αυτό το έχασα και είναι πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος που μαγειρεύονται. Κρίμα που δεν ξέρω τη γεύση τους, από εμφάνιση πάντως έσκιζαν!
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ... Empty Απ: ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ...

Δημοσίευση από Λίλα Παρ Φεβ 12, 2010 6:44 am

Nα μπει στο ταγάρι για Ναύπλιο και σε διπλή δόση!
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ... Empty Απ: ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ...

Δημοσίευση από SpIrToKoYto Παρ Φεβ 12, 2010 7:17 am

καλά..συμπλήρωσε κι εσύ στο δικό σου μιά καρυδόπιτα..στο γραψα και στο φεις...
SpIrToKoYto
SpIrToKoYto
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ... Empty Απ: ΚΟΤΟΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΒΙΛΕΡΟΥΑ...

Δημοσίευση από pansofix Παρ Φεβ 12, 2010 7:19 am

πολυ ωραια φαινονται και απο decor σκιζουν...

pansofix
Member
Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 50
Registration date : 04/02/2010

http://pansofix.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης