Αναζήτηση
Σαν... lemon pie
+6
AnaCook
Xara
Ειρήνη
Λίλα
Rena
irene
10 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Σαν... lemon pie
Για τη βάση
Τρίβουμε ένα πακέτο μπισκότα digestive, λιώνουμε 100 γρ. βούτυρο ανακατεύουμε, απλώνουμε στο πυρέξ και ψήνουμε στον αέρα στους 200ο για 10 λεπτά.
Για την κρέμα
Έχουμε βάλει στην κατάψυξη για 2 ώρες ένα κουτί γάλα εβαπορέ. (Μετά το ανοίγουμε με ανοιχτήρι γιατί δεν θα τρέχει από την τρύπα.)
Επίσης έχουμε βάλει στο ψυγείο ένα φακελάκι ζελέ λεμόνι που το έχουμε φτιάξει με τις αναλογίες της συσκευασίας.
Όταν αυτά έχουν παγώσει χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με μια κούπα ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε και το ξύσμα από ένα λεμόνι. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και το ζελέ.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει.
Από πάνω πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο τριμμένο αμύγδαλο. Βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Καλό είναι να το έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη.
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Απ: Σαν... lemon pie
Έλεοςςςςς...με πέθανες. Τέλειο φαίνεται και ελαφρύ.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Μη λείψει κανείς λίγο, όλα τα ωραία κάνετε στην απουσία του!
Θέλω κομματάκι οπωσδήποτε!!!!!!!!!!
Θέλω κομματάκι οπωσδήποτε!!!!!!!!!!
Ωραιότατο. Όλα τα σαν... κάτι μου αρέσουν γιατί γίνονται εύκολα και πολλές φορές είναι ακόμα πιο νόστιμα από τις μπελαλίδικες παρασκευές.
Μου θύμισες τώρα κάτι παρόμοιο που είχα φτιάξει πριν πολύ καιρό με παγωμένο εβαπορέ και φράουλες. Μια χαρά ήταν.
Μου θύμισες τώρα κάτι παρόμοιο που είχα φτιάξει πριν πολύ καιρό με παγωμένο εβαπορέ και φράουλες. Μια χαρά ήταν.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Ειρήνη βάλτη τη συνταγη μόλις μπορέσεις. Κι εγώ είμαι του "σαν" όπως επίσης και ότι έχει στο ονομά του τις λέξεις
"... της τεμπέλας"... χαχαχαχαχαχ
Τώρα που το λες υποθέτω αν αντί ζελέ λεμόνι βάλουμε φράουλας (θα πάρει και ωραίο χρωματάκι) και αντί αμύγδαλο από πάνω φράουλες θα είναι σούπερ... Μιαμ!
Τώρα που το λες υποθέτω αν αντί ζελέ λεμόνι βάλουμε φράουλας (θα πάρει και ωραίο χρωματάκι) και αντί αμύγδαλο από πάνω φράουλες θα είναι σούπερ... Μιαμ!
irene- Moderator
-
Ιρεν μπράβο και πάλι μπράβο!!!!
Xara- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 316
irene έγραψε:Ειρήνη βάλτη τη συνταγη μόλις μπορέσεις. Κι εγώ είμαι του "σαν" όπως επίσης και ότι έχει στο ονομά του τις λέξεις
Ιρέν κάπως έτσι όπως το λες είναι. Είχε όμως και πολτό φράουλας μέσα αλλά δεν θυμάμαι αναλογίες. Θα το κάνω όταν θα είναι εποχή της φράουλας (που ούτως ή άλλως δεν έχουν πια κανένα άρωμα) πειραματιζόμενη και ο θεός βοηθός!
Πάντως το δικό σου "San.... lemon" προγραμματίζεται για το σ/κ.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Με παθαίνετε!!!
Ουσιαστικά είναι ένα δροσιστικό, θεϊκό γλύκισμα από το οποίο γλιτώνουμε εντελώς από την κρέμα γάλακτος και την σαντιγύ, που είναι όπως και να το κάνουμε λίγο...παχυντικά!
Τέλειο το κόλπο του εβαπορέ, στα προσεχώς!!!
Ουσιαστικά είναι ένα δροσιστικό, θεϊκό γλύκισμα από το οποίο γλιτώνουμε εντελώς από την κρέμα γάλακτος και την σαντιγύ, που είναι όπως και να το κάνουμε λίγο...παχυντικά!
Τέλειο το κόλπο του εβαπορέ, στα προσεχώς!!!
ότι λεμονάτο,το λατρεύω...κι αυτό με το γάλα εβαπορέ είναι ένα καλό τιπ για να αντικαθιστούμε την κρέμα γάλακτος γενικώς...και όταν θέλουμε...και όταν δεν θέλουμε αλλά ξεχάσαμε να πάρουμε κρέμα γάλακτος...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Registration date : 13/07/2009
IRENE βοηθησε με λιγο σε παρακαλω γιατι θαθελα να κανω το γλυκακι σου.
Το ζελε οταν το ανακατεψω με τα υλικα εχει ηδη πηξει η απλα ειναι αραιο αλλα παγωμενο στο ψυγειο?????
ευχαριστω πολυ Μιραντα
Το ζελε οταν το ανακατεψω με τα υλικα εχει ηδη πηξει η απλα ειναι αραιο αλλα παγωμενο στο ψυγειο?????
ευχαριστω πολυ Μιραντα
miranda- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 12
Τόπος : ΚΡΗΤΗ
Registration date : 11/07/2009
Το έφτιαξα το Σάββατο.
Έγινε απίθανα αφράτο και απαλό σαν αέρινη μους λεμόνι. Είναι απίστευτο ένα κουτί παγωμενο γάλα πόσο πολύ φουσκώνει.
Ιδανικές και οι αναλογίες μπισκότου (έβαλα digestive χωρίς ζάχαρη) - βούτυρου - χρόνου ψησίματος. Έδωσαν μια πολύ τραγανή βάση.
Την επόμενη φορά θα το κάνω με ξύσμα και ζελέ πορτοκάλι και από πάνω τριμένη σοκολάτα.
Μιράντα εγώ το ζελέ αφού το διέλυσα απλώς το έβαλα στο ψυγείο και όταν το ανακάτεψα μεσα στο γάλα ήταν κρύο και ρευστό.
Thank you Irene μας.
Έγινε απίθανα αφράτο και απαλό σαν αέρινη μους λεμόνι. Είναι απίστευτο ένα κουτί παγωμενο γάλα πόσο πολύ φουσκώνει.
Ιδανικές και οι αναλογίες μπισκότου (έβαλα digestive χωρίς ζάχαρη) - βούτυρου - χρόνου ψησίματος. Έδωσαν μια πολύ τραγανή βάση.
Την επόμενη φορά θα το κάνω με ξύσμα και ζελέ πορτοκάλι και από πάνω τριμένη σοκολάτα.
Μιράντα εγώ το ζελέ αφού το διέλυσα απλώς το έβαλα στο ψυγείο και όταν το ανακάτεψα μεσα στο γάλα ήταν κρύο και ρευστό.
Thank you Irene μας.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Τίποτα Ειρηνούλα μας. Μιράντα όπως τα λέει η Ειρήνη. Δεν είναι πηχτό το ζελέ. Απλά παγωμένο. (Σορυ που άργησα να του απαντήσω αλλά δεν είχα μπει καθόλου το ΣΚ! )
irene- Moderator
-
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης