Αναζήτηση
Iσοδυναμία ζάχαρης-φρουκτόζης/ζαχαρίνης
Σελίδα 1 από 1
Iσοδυναμία ζάχαρης-φρουκτόζης/ζαχαρίνης
Μήπως γνωρίζει κανείς 1 φλιτζάνι ζάχαρης σε τι ποσότητα φρουκτόζης ή ασπαρτάμης ισοδυναμεί? Κι επίσης αν χρησιμοποιούνται με τον ίδιο τρόπο στα γλυκά. Ευχαριστώ
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Iσοδυναμία ζάχαρης-φρουκτόζης/ζαχαρίνης
Ρένα, ξέρω ότι η φρουκτόζη έχει ίδιες θερμίδες μεν με την κοινή ζάχαρη, αλλά διπλάσια γλυκαντική δύναμη, Οπότε, για 1 μέρος κοινή ζάχαρη βάζουμε μισό φρουκτόζη. Γι΄αυτό σε ρώτησα αν στο κέικ μου έβαλες ίδια ποσότητα φρουκτόζης με τη ζάχαρη! Δεν ήταν πολύ γλυκό;
????????- Επισκέπτης
Απ: Iσοδυναμία ζάχαρης-φρουκτόζης/ζαχαρίνης
Επίσης πολλές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη, δεν επιτρέπεται να εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Το αναγράφουν συνήθως πάνω στη συσκευασία τόσο αν μπορούν να εκτεθούν αλλά και την γλυκανιτκή τους ισχύ.
????????- Επισκέπτης
Απ: Iσοδυναμία ζάχαρης-φρουκτόζης/ζαχαρίνης
Nαι Κική έχεις δίκιο όταν έγραφα το ποστ (τον Απρίλη) δεν γνώριζα τα ισοδύναμα αλλά μετά από ψάξιμο και δοκιμή είδα ότι συνήθως χρησιμοποιούμε 1/2 ή 2/3 φρουκτόζη σε σχέση με την κανονική ζάχαρη. Στο κέηκ σου έβαλα ίση αναλογία όπως σου έγραψα αλλά έβαλα τελείως άγλυκη τη σαντιγύ. Δε μου φάνηκε γλυκό. Ίσως τώρα για τα γουστα άλλων να είναι. Επίσης δεν έψησα μία ώρα αλλά λιγότερο γύρω στα 35-40 λεπτά γιατί η φρουκτόζη παίρνει εύκολα σκούρο χρώμα στο ψήσιμο, "αρπάζει".
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης