Αναζήτηση
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
+4
anastazie
sofia
nikolas
ΝΤΑΙΖΗ
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
ΥΛΙΚΑ
10 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι αλυσίβα
1 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. μπαίηκιν πάουντερ
500 γρ. μούστο χλιαρό
κανελογαρύφαλα- κονιάκ
Ανακατεύουμε ολά τα υγρά μαζί ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά.Για να γίνουν αφράτα πρέπει να μή τα ψήσετε πολύ ώρα και να μήν είναι και μικρούλια.
Τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη , πολύ καλή μαγείρισα, που τα φτιάχνει κάθε χρόνο γιατί έχει δικό της μούστο.
10 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι αλυσίβα
1 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. μπαίηκιν πάουντερ
500 γρ. μούστο χλιαρό
κανελογαρύφαλα- κονιάκ
Ανακατεύουμε ολά τα υγρά μαζί ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά.Για να γίνουν αφράτα πρέπει να μή τα ψήσετε πολύ ώρα και να μήν είναι και μικρούλια.
Τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη , πολύ καλή μαγείρισα, που τα φτιάχνει κάθε χρόνο γιατί έχει δικό της μούστο.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Τα λατρεύω. Ευχαριστούμε
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Εϋκολα φαίνονται. Αλυσίβα είναι η στάχτη ή κάνω λάθος? Σε τι χρησιμεύει?
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Πολύ ωραία η συνταγή σου Νταίζη μας.
Σοφία, αλισίβα είναι το σταχτόνερο και τη χρησιμοποιούσαν παλιότερα σε διάφορα γλυκά ως διογκωτικό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σόδα αν δεν έχεις.
Σοφία, αλισίβα είναι το σταχτόνερο και τη χρησιμοποιούσαν παλιότερα σε διάφορα γλυκά ως διογκωτικό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σόδα αν δεν έχεις.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Ωραία κουλουράκια!!
Αν βρω μούστο θα τα φτιάξω.
Σκέφτομαι κι εγώ αντί αλισίβας να χρησιμοποιήσω σόδα
Ευχαριστούμε Νταίζη
Αν βρω μούστο θα τα φτιάξω.
Σκέφτομαι κι εγώ αντί αλισίβας να χρησιμοποιήσω σόδα
Ευχαριστούμε Νταίζη
Elli- Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 03/09/2010
Απ: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Δεν έχω φτιάξει με μούστο, μόνο με πετιμέζι. Αλήθεια βγαίνουν τραγανά ή μαλακά αυτά Νταίζη?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Σούπερ τα μουστοκούλουρα. Τι ποσότητα βγάζει η συνταγή?
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
η αλυσίβα δεν θεωρείται διογκωτικό μέσο αλλα κάνει τα κουλουράκια πιο αφράτα.Εαν δείτε τις συνταγές με αλυσίβα εχουν διογκωτικά όπως μπέ'ι'κιν και σόδαElli έγραψε:Ωραία κουλουράκια!!
Αν βρω μούστο θα τα φτιάξω.
Σκέφτομαι κι εγώ αντί αλισίβας να χρησιμοποιήσω σόδα
Ευχαριστούμε Νταίζη
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Η συνταγή βγάζει περίπου 100 κομμάτια. Για να βγάλουμε 1 ποτήρι αλυσίβα, κάνουμε τα εξείς. Βάζουμε σ ενα μπρίκι 1,5 ποτήρι νερό και 1 κουταλιά στάχτι. Τ'αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις ,να ηρεμήση για να κατασταλάξη και παίρνουμε στη συνέχεια το πάνω-πάνω.Αν χρησιμοποιήσεται μόνο πετιμέζι θα γίνουν ποιο σκούρα και ποιο βαριά στη γεύση .Βάλτε μούστο και άν θέλετε λίγο πετιμέζι
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης