Αναζήτηση
MARSHMALLOWS
+2
Rena
ΝΤΑΙΖΗ
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
MARSHMALLOWS

ΥΛΙΚΑ[u]
400γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ. )
άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη
Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό για 5 λεπτά.Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και σφίξει όπως η μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα. Σε μια λαδόκολλα απλώνουμε άχνη ζάχαρη και απο πάνω το μείγμα σε πάχος 1-2 εκ. Πασπαλίζουμε με άχνη, αφήνουμε για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου, να σταθεροποιηθεί (προτιμότερο μια νύχτα )κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε με άχνη ζάχαρη.
Εάν θέλουμε τα περνάμε σε καλαμάκια. Επίσης ,καθώς χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες απο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Υ.Γ. θα ήθελα την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω να προσθέσω λίγο άρωμα, ίσως τριαντάφυλλό. Φαγωθήκαν αμέσως απο τις μαμάδες των φίλων του γυιού μου.

ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: MARSHMALLOWS
Πολύ γέλασα βρε Νταίζη όταν διάβασα ποιος τις έφαγε
Δε τις αδικώ καθόλου τις μανούλες κι εγώ πολύ τις ζήλεψα. Το τριαντάφυλλο νομίζω θα τους πηγαίνει ταμάμ έχουν και το χρώμα. Μπράβο πολύ μου άρεσε η συνταγή σου.και δε τη φανταζόμουν τόσο γρήγορη στην προετοιμασία.

Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
πουγκάκια με καραμέλες για τα παιδάκια που λένε τα κάλαντα. Το κάνω κάθε χρόνο με διαφορες καραμελίτσες (εννοείται έξτρα... ) και τα παιδιά χαίρονται αλλά και αισθάνονται και περίεργα που τα κερνάω .

ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Πολύ ωραία ιδέα, τι γλυκειά σκέψη!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Πωπω!!! Πανέμορφες είναι, άσε που μου θυμίζουν τα παλιά λουκουμάκια με τριαντάφυλλο...πόσο πίσω πήγα τώρα....

Υπέροχα και τόσο καλοφτιαγμένα. Είναι έτσι αφράτα όπως τα έτοιμα?
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Νταίζη τι καλή ιδέα για τις γιορτές. Μου άρεσε η κίνηση αυτή που κάνεις για τα παιδάκια στα κάλαντα. Νομίζω θα γίνονται ωραίες οι καραμελίτσες σου αν τις βάλουμε σε σιλικονάτες θηκούλες με διάφορα σχήματα, αστεράκια κλπ. Μπράβο για τη συνταγή.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
προσπαθήσαμε με τη κόρη μου να τις κόψουμε με μικρά κουπ-πατ αλλά είναι τόσο αφράτα που χαλάει το σχήμα τους . Για τις θήκες δε το σκέφτηκα αν καιη ζύμη δεν είναι πολύ υγρή ,είναι παχύρευστη και κολλάει.

ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης