Αναζήτηση
ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ και Cabernet Sauvignon
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ και Cabernet Sauvignon
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι ειδήμονας κρασιών αλλά ξέρω ΠΟΛΥ καλά ένα πράγμα. Το καλό κρασί είναι αυτό που σου αρέσει!
Όλοι ανοίγουν σαμπάνιες την πρωτοχρονιά ή σε ειδικές περιπτώσεις, οι οποίες μένουν άθικτες μέσα στα ποτήρια!! .
Εγώ ανοίγω Martini asti spumante αντί για σαμπάνια , με το ίδιο εφέ , και δεν προλαβαίνω να γεμίζω τα ποτήρια!! Τι και αν δεν είναι σαμπάνια αλλά αφρώδης οίνος?
Για κρασί έχω να σας προτείνω δύο ποικιλίες που θα ευχαριστούν πάντα τον ουρανίσκο σας αλλά και των συνδαιτυμόνων σας.
Για ΛΕΥΚΟ προτείνω Μοσχοφίλερο Μαντινείας! Ένα καθαρά Αρκαδικό κρασί Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.) "Μαντινεία".
Φρουτώδες, με φίνο λεπτό άρωμα.
Σας ενημερώνω ότι μέρος του σταφυλιού εξάγεται στην Γαλλία όπου προστίθεται στην περίφημη Γαλλική Σαμπάνια Dom Perignon.
Πίνεται δροσερό με ό,τι φαγητό και αν έχετε και ποτέ δεν θα πέσετε έξω!! Ίσα ίσα θα σας ζητάν να ανοίξετε και άλλα μπουκάλια. Προτείνω Γιαννοπούλου, Νασιάκου, Σπυρόπουλου, Μπουτάρη, Κουρτάκη.
Για ΚΟΚΚΙΝΟ προτιμήστε Cabernet sauvignon με Merlot ή με Syrah. Ένα κρασί που πίνεται στο δείπνο ή και με παρέα αντί για ξενόφερτα ξύδια (ουίσκι, Βότκα κλπ). Προτείνω Γαννοπούλου από αμπελώνες στην Τεγέα.
Υπάρχουν μερικά καταστήματα που πωλούν Cabernet και «χύμα» μέσα από μικρά βαρελάκια. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο ο συνδυασμός με Syrah είναι λίγο πιο ανάλαφρο.
Μη ξεχνάτε τα κόκκινα να τα ανοίγετε μια ωρίτσα πριν το φαγητό.
Αν ένα σπίτι διαθέτει αυτές τις δύο ποικιλίες δεν θα έχει πρόβλημα να σταθεί αντάξια και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη!!!
Καλά κρασιά λοιπόν………
Όλοι ανοίγουν σαμπάνιες την πρωτοχρονιά ή σε ειδικές περιπτώσεις, οι οποίες μένουν άθικτες μέσα στα ποτήρια!! .
Εγώ ανοίγω Martini asti spumante αντί για σαμπάνια , με το ίδιο εφέ , και δεν προλαβαίνω να γεμίζω τα ποτήρια!! Τι και αν δεν είναι σαμπάνια αλλά αφρώδης οίνος?
Για κρασί έχω να σας προτείνω δύο ποικιλίες που θα ευχαριστούν πάντα τον ουρανίσκο σας αλλά και των συνδαιτυμόνων σας.
Για ΛΕΥΚΟ προτείνω Μοσχοφίλερο Μαντινείας! Ένα καθαρά Αρκαδικό κρασί Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (Ο.Π.Α.Π.) "Μαντινεία".
Φρουτώδες, με φίνο λεπτό άρωμα.
Σας ενημερώνω ότι μέρος του σταφυλιού εξάγεται στην Γαλλία όπου προστίθεται στην περίφημη Γαλλική Σαμπάνια Dom Perignon.
Πίνεται δροσερό με ό,τι φαγητό και αν έχετε και ποτέ δεν θα πέσετε έξω!! Ίσα ίσα θα σας ζητάν να ανοίξετε και άλλα μπουκάλια. Προτείνω Γιαννοπούλου, Νασιάκου, Σπυρόπουλου, Μπουτάρη, Κουρτάκη.
Για ΚΟΚΚΙΝΟ προτιμήστε Cabernet sauvignon με Merlot ή με Syrah. Ένα κρασί που πίνεται στο δείπνο ή και με παρέα αντί για ξενόφερτα ξύδια (ουίσκι, Βότκα κλπ). Προτείνω Γαννοπούλου από αμπελώνες στην Τεγέα.
Υπάρχουν μερικά καταστήματα που πωλούν Cabernet και «χύμα» μέσα από μικρά βαρελάκια. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο ο συνδυασμός με Syrah είναι λίγο πιο ανάλαφρο.
Μη ξεχνάτε τα κόκκινα να τα ανοίγετε μια ωρίτσα πριν το φαγητό.
Αν ένα σπίτι διαθέτει αυτές τις δύο ποικιλίες δεν θα έχει πρόβλημα να σταθεί αντάξια και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη!!!
Καλά κρασιά λοιπόν………
KITSOS- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 13
Registration date : 14/01/2011
Απ: ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ και Cabernet Sauvignon
Ωραίο ποστ. Προσωπικά σε κόκκινο προτιμώ Αμέθυστο Λαζαρίδη συνδυασμός Cabernet Sauvignon, Merlot και ελληνικού Αγιωργίτικου, πλούσιο σώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων. Σε λευκό πάλι από τον ίδιο Sauvignon Blanc με Semillon και Aσύρτικο με φρουτώδη γεύση κυρίως ροδάκινου. Για τη σαμπάνια συμφωνώ μαζί σου, δεν είμαι φίλη προτιμώ κι εγώ Asti Martini και μάλιστα φέτος τη βρήκα και σε ροζέ που δεν είχα ξαναδεί.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ και Cabernet Sauvignon
Μια χαρά σε βρίσκω Ρένα,
Τα κρασιά του Λαζαρίδη είναι αξιόλογα.
Για λευκό όμως έχω μια σχέση πάθους με το μοσχοφίλερο.
Όχι ότι δεν πίνω άλλα κρασιά αλλά όταν πίνω είναι σαν να πίνω PEPSI και όχι Coca Cola!!
Τα κρασιά του Λαζαρίδη είναι αξιόλογα.
Για λευκό όμως έχω μια σχέση πάθους με το μοσχοφίλερο.
Όχι ότι δεν πίνω άλλα κρασιά αλλά όταν πίνω είναι σαν να πίνω PEPSI και όχι Coca Cola!!
KITSOS- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 13
Registration date : 14/01/2011
Απ: ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ και Cabernet Sauvignon
Το Μοσχοφίλερο είναι η ποικιλία με ερυθρωπό φλοιό που μπορεί να δώσει λευκό κρασί.
Είναι από τα αγαπημένα λευκά κρασιά των Ελλήνων.
Το κρασί που παράγεται είναι φινετσάτο με καλή οξύτητα, λεπτή, καθαρή και δροσερή γεύση, είναι αρωματικο και φρουτώδη με έντονη την αίσθηση του τριαντάφυλλου.
Το Μοσχοφίλερο ταιριάζει άψογα με πιάτα που έχουν έντονα αρώματα, ελαφριά γεύση και έντονη οξύτητα. Από τυριά προτιμά το κατσικίσιο και είναι εξαιρετικό με σαλάμι αέρος.
Είναι από τα αγαπημένα λευκά κρασιά των Ελλήνων.
Το κρασί που παράγεται είναι φινετσάτο με καλή οξύτητα, λεπτή, καθαρή και δροσερή γεύση, είναι αρωματικο και φρουτώδη με έντονη την αίσθηση του τριαντάφυλλου.
Το Μοσχοφίλερο ταιριάζει άψογα με πιάτα που έχουν έντονα αρώματα, ελαφριά γεύση και έντονη οξύτητα. Από τυριά προτιμά το κατσικίσιο και είναι εξαιρετικό με σαλάμι αέρος.
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης