Αναζήτηση
Φινόκιο -Μαραθόριζα
Σελίδα 1 από 1
Φινόκιο -Μαραθόριζα

Το φινόκιο είναι ένας μεγάλος άσπρος βολβος, ουσιαστικά η ρίζα του μάραθου.
Με τους σπόρους του μάραθου μπορούμε να αρωματίσουμε κρέατα, παστα & τουρσιά. Το άρωμα και η γεύση του θυμίζουν ούζο. Συνδυάζεται επίσης με θαλασσινά & ψητά κρέατα. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σε πίτες ή/και σαλάτες.
Στην Ιταλία το τηγανίζουν παναρισμένο ή το ψήνουν στο γκριλ και το περιχύνουν απλά με ελαιόλαδο και λεμόνι, στην Γαλλία το γκρατινάρουν στον φούρνο με μπεσαμέλ και εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολλά πιάτα όπως κατσικάκι με μάραθο, χταπόδι ή σουπιές με μαραθόριζα, χορτόπιτες, μάραθος με αγγινάρες και κουκιά.
Όταν αγοράζουμε φινόκιο πρέπει να προσέχουμε να έχει άσπρο χρώμα και όχι κιτρινωπό και τα φυλλαράκια του στην κορυφη να είναι ζωηρά πράσινα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Φινόκιο -Μαραθόριζα
Το φινόκιο μαγειρεμένο μου αρέσει πολύ. Προσθέστε το στα λαχανικά που βράζετε μαζί με το κρέας ή το ψάρι. Επίσης δοκιμάστε το κομένο σε φέτες μέσα στο σπανακόρυζο. Άλλη ωραία συνταγή είναι ωγκρατέν με συνδυασμό πράσο, φινόκιο, σπανάκι.
Παλιότερα το έβαζα φρέσκο στις σαλάτες. Τώρα δεν με συγκινεί πιο ωμό.

Παλιότερα το έβαζα φρέσκο στις σαλάτες. Τώρα δεν με συγκινεί πιο ωμό.



????????- Επισκέπτης
Απ: Φινόκιο -Μαραθόριζα
Πωπω Ειρηνάκι, τι μου έκανες? Σπανακόρυζο με φινόκιο ? και ωγρατέν με σπανάκι? Δε μου γλιτώνει με τίποτα. Ωραία ιδέα! 

Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Φινόκιο -Μαραθόριζα
Επίσης φτιάχνουμε ωραιότατους μαραθοκεφτέδες. Όχι μόνο με τα φυλλαράκια αλλά και τη ρίζα τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη.
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης