Αναζήτηση
Ρεβιθάδα
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ρεβιθάδα
Μαντεμένια κατσαρόλα- Part 3
Τελευταίο φαγάκι με τη γαλλιδούλα, αύριο την επιστρέφουμε στο κατάστημα!
Τι να φτιάξω, πάλι κρέας??? Οχι βέβαια, ρεβιθάκια, να μην παραξεφύγουμε από το κλίμα που θέλει να κόβουμε το κρέας αυτή την εβδομάδα...Εμείς λίγο ξεφύγαμε βέβαια, αλλά επιβαλλόταν λόγω δοκιμών της κατσαρόλας, δεν νομίζετε???
Ρεβίθια λοιπόν, αλλά όχι σούπα, γιατί μόνο εγώ είμαι φίλη, οι υπόλοιποι θα τσίναγαν, οπότε ρεβιθάδα καθότι ζητάει και τελείωμα στο φούρνο και το συγκεκριμένο σκεύος κάνει και αυτή τη δουλειά. Μπαίνει άνετα στο φούρνο και ψήνει ή τελειώνει κάποιο φαγάκι κατσαρόλας!
Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια αναποφλοίωτα (μουσκεμένα αποβραδίς με κρύο νερό, 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και 1 κ. γλ. σόδα μαγειρική)
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλ/να
2 σκελίδες σκόρδο ψιλ/νες
2 φύλλα δάφνης
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
1 κ. γλ. κύμινο
ελάχιστη ρίγανη
μπόλικο καλό ελαιόλαδο (τα ρεβίθια το ζητάνε, δεν το τσιγκουνευόμαστε!)
1 μεγάλη ντομάτα σε ροδέλες
Εκτέλεση
Εχουμε ήδη μουσκέψει τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα με σόδα και αλάτι.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Τα βράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και κατά διαστήματα ξαφρίζουμε το νερό.
Ξαναστραγγίζουμε καλά.
Στο ελαιόλαδο ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ανακατεύουμε λίγο, από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες της ντομάτας και καρυκεύουμε.
Συμπληρώνω 2 ποτήρια ζεστό νερό προσεκτικά και τα αφήνω να βράσουν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα.
Στο τέλος και αφού έχω τσεκάρει ότι έχει ακόμα ζωμό το φαγάκι μου, συμπληρώνω το χυμό λεμονιού και το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στο γκριλ για 20 λεπτά, να πιει τα υγρά του.
Εγινε απίστευτα νόστιμη και φάγανε και τα μικρά. Αυτό για μένα είναι ένδειξη ότι είναι εντάξει το φαγητό μου, αφού τα κατάφερα και έφαγαν ρεβίθια μια χαρά είμαστε!!!!
Καλή σας όρεξη!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την EfiK στις Σαβ Μαρ 05, 2011 10:57 am, 1 φορά
Απ: Ρεβιθάδα
Τι είναι αυτό ρε Εφάκι μου! Τα ρεβύθια είναι τα αγαπημένα μου. Φοβερή η γαλλίς ε?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ρεβιθάδα
Τι έφτιαξες βρε φιλενάδα. Τι νοστιμιά είναι αυτή. Καλή η γάστρα ε? Ότι κοίταζα και το οσομπούκο. Με ξέκαμες
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: Ρεβιθάδα
χαχααχα!!! Δεν είναι γάστρα, κατσαρόλα είναι και λειτουργεί και σαν γάστρα!
Τι να κάνω???χαχα!!!
Τι να κάνω???χαχα!!!
Απ: Ρεβιθάδα
Μούρλα δείχνει. Με ξένισε το σκόρδο και η ντομάτα. Εμείς στο νησί τη φτιάχνουμε λίγο διαφορετικά πάντα όμως με το δαφνόφυλλο να κοιμάται μαζί της και τη ρίγανη. Η δεύτερη φωτογραφία που ζουμάρει στο πιάτο με τρέλανε.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Ρεβιθάδα
Αν και δεν ξετρελλαίνομαι για ρεβύθια, η φωτογραφία με τις ψημένες φετούλες τομάτα μου γαργάλισε τον ουρανίσκο.Και φαντάζομαι τα πολλά μυρωδικά θα δίνουν ξεχωριστή γεύση. Μπαίνει στα υπόψη.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης