delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γκουλας

+2
simerouda
anneta43
6 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Γκουλας Empty Γκουλας

Δημοσίευση από anneta43 Τετ Μαρ 09, 2011 12:28 am

Γκουλας 99150908





Υλικά

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα χωρίς κόκαλο, κομμένη σε κύβους

2 κόκκινα κρεμμύδια μετρίου μεγέθους ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πολτός ντομάτας

1 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. γλυκιάς πάπρικα

2 κ.σ. σπόροι κύμινου

½ κουταλάκι πιπέρι cayenne

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

2 φλιτζάνια νερό

1,5 λίτρο ζωμός βοδινού

400 γρ λιωμένες ντομάτες του κουτιού

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη

1 μέτρια πατάτα χοντροκομμένη

Spatzle ***

1 φλιτζάνι (150γρ) αλεύρι

2 αυγά χτυπημένα ελαφρά

¼ φλιτζανιού (60ml) νερό

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι αλεσμένο

Γκουλας 60421346



Εκτέλεση



Ζεσταίνετε το μισό λάδι και το μισό βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το μοσχάρι σε μερίδες μέχρι να ροδίσει καλά.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και καραμελώσει.

Προσθέτετε τον πολτό, αλεύρι, πάπρικα, σπόρους, cayenne και σκόρδο και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Ξαναβάζετε το μοσχάρι στην κατσαρόλα με το νερό, το ζωμό και τις ντομάτες αστράγγιστες, τα κοχλάζετε. Μειώνετε τη θερμοκρασία, σιγοβράζετε ακάλυπτα για 1 ½ ώρα. Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και πατάτα, σιγοβράζετε ακάλυπτα για 10 λεπτά ή μέχρις ότου η πατάτα μαλακώσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το spatzle.

Σερβίρετε σε μπολ σούπας και από πάνω το spatzle.



*** Για το spatzle: βάζετε αλεύρι σε μικρό μπολ, σιγά-σιγά προσθέτετε αυγό και νερό μαζί ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή μάζα, προσθέτετε το πιπέρι. Βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό σουρωτήρι πάνω από μεγάλη κατσαρόλα με κοχλαστό νερό και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, σπρώχνετε το μίγμα μέσα από τις τρύπες του τρυπητού. Βράζετε τα κομματάκια από το μίγμα στο κοχλαστό μέχρι να ψηθούν και επιπλεύσουν στην επιφάνεια. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα με ένα σουρωτήρι και τα προσθέτετε στα μπολ της σούπας.
anneta43
anneta43
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γκουλας Empty Απ: Γκουλας

Δημοσίευση από simerouda Τετ Μαρ 09, 2011 12:58 am

Υπέροχη σούπα ότι πρέπει με αυτό το ψοφόκρυο Γκουλας 104303
simerouda
simerouda
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γκουλας Empty Απ: Γκουλας

Δημοσίευση από ntina Τετ Μαρ 09, 2011 1:36 am

οτι πρέπει για να ζεσταθούμε Γκουλας 104303 Γκουλας 287394
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γκουλας Empty Απ: Γκουλας

Δημοσίευση από Ειρήνη Τετ Μαρ 09, 2011 3:09 am

Το γκούλας μου αρέσει σαν χειμωνιάτικο φαγητό γιατί είναι αρωματικό χωρίς να είναι ιδιαίτερα βαρύ. Μόνο που το προτιμώ πιο στεγνό και όχι σούπα. Αλλά εσύ από ότι καταλαβαίνω δίνεις την ορίτζιναλ συνταγή και αν κρίνω από τις φωτογραφίες πρέπει να είναι σούπερ.
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γκουλας Empty Απ: Γκουλας

Δημοσίευση από EfiK Τετ Μαρ 09, 2011 3:54 am

Αννέτα ταμάμ είναι με αυτό το κρύο έξω!
Λαχταριστό το πιάτο που προτείνεις!! Καταγράφεται! lol!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Γκουλας Empty Απ: Γκουλας

Δημοσίευση από Λίλα Τετ Μαρ 09, 2011 11:53 am

Φανταστικό!!!!!!!!!!!
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης