Αναζήτηση
Γκουλας
+2
simerouda
anneta43
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γκουλας
Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα χωρίς κόκαλο, κομμένη σε κύβους
2 κόκκινα κρεμμύδια μετρίου μεγέθους ψιλοκομμένα
1 κ.σ. πολτός ντομάτας
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γλυκιάς πάπρικα
2 κ.σ. σπόροι κύμινου
½ κουταλάκι πιπέρι cayenne
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 φλιτζάνια νερό
1,5 λίτρο ζωμός βοδινού
400 γρ λιωμένες ντομάτες του κουτιού
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 μέτρια πατάτα χοντροκομμένη
Spatzle ***
1 φλιτζάνι (150γρ) αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
¼ φλιτζανιού (60ml) νερό
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι αλεσμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το μισό λάδι και το μισό βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το μοσχάρι σε μερίδες μέχρι να ροδίσει καλά.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και καραμελώσει.
Προσθέτετε τον πολτό, αλεύρι, πάπρικα, σπόρους, cayenne και σκόρδο και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Ξαναβάζετε το μοσχάρι στην κατσαρόλα με το νερό, το ζωμό και τις ντομάτες αστράγγιστες, τα κοχλάζετε. Μειώνετε τη θερμοκρασία, σιγοβράζετε ακάλυπτα για 1 ½ ώρα. Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και πατάτα, σιγοβράζετε ακάλυπτα για 10 λεπτά ή μέχρις ότου η πατάτα μαλακώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το spatzle.
Σερβίρετε σε μπολ σούπας και από πάνω το spatzle.
*** Για το spatzle: βάζετε αλεύρι σε μικρό μπολ, σιγά-σιγά προσθέτετε αυγό και νερό μαζί ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή μάζα, προσθέτετε το πιπέρι. Βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό σουρωτήρι πάνω από μεγάλη κατσαρόλα με κοχλαστό νερό και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, σπρώχνετε το μίγμα μέσα από τις τρύπες του τρυπητού. Βράζετε τα κομματάκια από το μίγμα στο κοχλαστό μέχρι να ψηθούν και επιπλεύσουν στην επιφάνεια. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα με ένα σουρωτήρι και τα προσθέτετε στα μπολ της σούπας.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: Γκουλας
Υπέροχη σούπα ότι πρέπει με αυτό το ψοφόκρυο
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Απ: Γκουλας
οτι πρέπει για να ζεσταθούμε
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Γκουλας
Το γκούλας μου αρέσει σαν χειμωνιάτικο φαγητό γιατί είναι αρωματικό χωρίς να είναι ιδιαίτερα βαρύ. Μόνο που το προτιμώ πιο στεγνό και όχι σούπα. Αλλά εσύ από ότι καταλαβαίνω δίνεις την ορίτζιναλ συνταγή και αν κρίνω από τις φωτογραφίες πρέπει να είναι σούπερ.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Γκουλας
Αννέτα ταμάμ είναι με αυτό το κρύο έξω!
Λαχταριστό το πιάτο που προτείνεις!! Καταγράφεται!
Λαχταριστό το πιάτο που προτείνεις!! Καταγράφεται!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης