Αναζήτηση
ΔΙΣΚΟΙ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΔΙΣΚΟΙ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ
Τις οδηγίες μου τις πήρα από την Κική και καλό είναι πριν ξεκινήσετε να ρίξετε μια ματιά αν δεν έχετε ξανακάνει μαρεγκούλα για να έχετε υπόψη κάποια πράγματα...για μένα το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν το ψήσιμο, το οποίο δεν το μέτρησα τελικά, με το μάτι το πήγα ...θυμάμαι όμως ότι μιλησα μαζί της κατά τις 8:30 το βράδυ και πρέπει να έσβησα το φούρνο κατά τις 3 ...ως γνωστό νυχτοπούλι του facebook!!!!
Η τούρτα ήταν με το παγωτό που έβαλα τις προάλλες και το βρίσκετε εδώ, μόνο που έκανα δύο δόσεις, τη μία όπως το δίνω και την άλλη με επιπλέον 1 κ.σ. κακάο σκόνη...δεν το ήθελα πιο σοκολατένιο. Εσείς παίξτε σύμφωνα με τα γούστα σας.
Οι στρώσεις ήταν : παγωτό βανίλια, παγωτό κακάο, δίσκος μαρέγκας, , ξανά τα δύο παγωτά, από πάνω τριμένα kinder bueno, δίσκος μαρέγκας, παγωτά και τριμένα bueno και maltesers.
Υλικά
4 ασπράδια αβγών
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
μερικές σταγόνες χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Πολύ καλό χτύπημα των ασπραδιών και πριν σφίξουν, ρίχνουμε σχεδόν ολη τη ζάχαρη (κρατάμε λίγη 1-2 κ.σ.), τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού. Οταν πλέον έχουμε φτιάξει τη μαρέγκα, κλείνουμε το μίξερ και με μία σπάτουλα προσθέτουμε τη ζάχαρη που κρατήσαμε και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι.
Καταλαβαίνουμε ότι είναι εντάξει όταν το μπωλ μας δεν έχει ...εννοείται ...υγρό ασπράδι κάτω και όταν γυρνώντας το δεν πέφτει η μαρέγκα και έχει κάνει κορυφές.
Μου βγήκαν 2 λεπτοί δίσκοι, οπότε την άλλη φορά θα βάλω παραπάνω αβγουλάκια και ζάχαρη, τους θέλω πιο χοντρούς.
Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να κάνουμε μαρεγκάκια, στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε οτι κάθε ασπράδι θέλει περίπου 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.
Πήγα να τους κάνω με το κορνέ...αλλά δεν τα κατάφερα, οπότε τους άπλωσα με το κουτάλι μέσα σε ένα τσέρκι στο οποίο έστησα την τούρτα.
Ξαναλέω ότι καλό είναι πριν ξεκινήσετε να διαβάσετε το μπλογκ της Κικής ...ολόκληρη διατριβή έχει κάνει ...εξηγώντας κάθε λεπτομέρεια.
Τους έψησα για ώρες στους 50-60 βαθμούς...την ανεβοκατέβαζα την θερμοκρασία γιατί φοβόμουν...πρωτάρα γαρ.... ΜΗΝ ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ!!!
Καλό είναι να μην τους ξεκινήσετε ίδια ώρα με μένα για να μη σας βρει το χάραμα ....βάλτε τους μεσημέρι για να έχετε το περιθώριο...
Επίσης αν δεν μπει χέρι, κατέληξα ότι δεν γίνεται δουλειά...πρέπει να τους τσεκάρετε όταν νομίζετε ότι είναι έτοιμοι.
Κανονίστε να μην τους φάτε όπως κοντέψαμε εμείς ..δοκιμή στη δοκιμή..... Είναι απίστευτη η γεύση τους και διατηρούνται για πολύ καιρό..σιγά μην τους φυλάξετε άμα δοκιμάσετε...
Εγώ αυτές τις μέρες θα κάνω και μαρεγκάκια, φαντάζεστε πόσο ωραία θα είναι με παγωτάκι και γλυκό κουταλιού?????? Κόλαση!!!!
Καλή επιτυχία!!!
Απ: ΔΙΣΚΟΙ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ
Κόλαση Έφη μου κόλαση. Θέλω να το δοκιμάσω αλλά τις φοβάμαι τις μαρέγκες όχι για το ψήσιμο αλλά γιατί πάντα μου νερώνουν στο χτύπημα.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΔΙΣΚΟΙ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ
Θα έχει αλησμόνητη γεύση αυτή η τούρτα. Αχ πρωι πρωί τι έπαθα
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΔΙΣΚΟΙ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ
Σοφία, χτυπάμε καλά να μη μείνει υγρό ασπράδι στον πάτο του μπωλ, 4 ασπράδια ελέγχονται εύκολα, εγώ στην καρυδόπιτα να δεις που βάζω 20 ...μου βγαίνει η Παναγία...χαχαχαχα!!
Σεβαστή, έχει φανταστική γεύση, δοκιμάστε τη, μη τη φοβάστε!
Σεβαστή, έχει φανταστική γεύση, δοκιμάστε τη, μη τη φοβάστε!
Απ: ΔΙΣΚΟΙ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ
Μην τη βλέπετε στη φωτό που έχει λιώσει...την πέρασα με το πιστολάκι των μαλλιών για να βγει από το τσέρκι γιατί είχε γίνει κόκκαλο κυριολεκτικά...χααχαχα!!! Μετά ταλαιπώρησα λίγο και το μοντέλο για να βγει η φωτό σχετικά νορμάλ...και ψιλοδάκρυσε..χαχαχα!!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης