Αναζήτηση
Κριτσίνια με ηλιόσπορο
+4
ntina
Λίλα
ΝΤΑΙΖΗ
Rena
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κριτσίνια με ηλιόσπορο
Υλικά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
220 γρ. αλεύρι σίκαλης
150 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. λευκό κρασί
70 γρ. ζάχαρη
14,5 γρ. αλάτι
30 γρ. κονιάκ
14,5 γρ. baking powder
200 γρ. ηλιόσποροι (μουλιασμένοι σε νερό για 15-20 ώρες)
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε τους ηλιόσπορους να μουλιάσουν σε νερό για 15 με 20 ώρες.
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά να ομογενοποιηθούν.
Αναμιγνύουμε τα αλεύρια και το baking μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μία μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.
Δυο λεπτά πριν τελειώσει το ζύμωμα προσθέτουμε τους ηλιόσπορους.
Μετα φτιάχνουμε με την ζύμη μπαστουνάκια, βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 190-200 για 25-30 λεπτά.
Η συνταγή είναι από το artopios.gr
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κριτσίνια με ηλιόσπορο
Φαίνονται πολύ ωραία Ρένα. θα τα βάλω στο πρόγραμμα οπωσδήποτε. Με έχει πιάσει .....κάτι τέλος πάντων και δεν έχω κέφι να φτιάξω τίποτα. Ενα φαγάκι γρήγορα-γρήγορα και μετά φεύγω απο τη κουζίνα , δεν υπάρχει έμπευση. Που θα πάει κάτι θα μου κάνει κλίκ.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
εαν δεν προυπηρχε το μουλιασμα θα τα έφτιαχνα άμεσα.Ευχαριστώ Ρένα μου για τη συνταγή που έψαχνα να βρώ
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Το αγαπημένο μου σνακ. Στο γραφείο κάθε μέρα κριτσίνια μασουλάω, αγοραστά συνήθως.
Αν αντικατααστήσω το αλεύρι σίκαλης με ολικής φαντάζομαι δεν θα έχει πρόβλημα?
Επίσης, για φώτισέ μας, γιατί μουλιάζουμε τους ηλιόσπορους? Στις φωτο βλέπω ότι είναι και απ' έξω καλυμένα με ηλιόσπορους. Είναι από τη δόση των 200 γραμ. ή έξτρα?
Αν αντικατααστήσω το αλεύρι σίκαλης με ολικής φαντάζομαι δεν θα έχει πρόβλημα?
Επίσης, για φώτισέ μας, γιατί μουλιάζουμε τους ηλιόσπορους? Στις φωτο βλέπω ότι είναι και απ' έξω καλυμένα με ηλιόσπορους. Είναι από τη δόση των 200 γραμ. ή έξτρα?
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Ναι Ρένα για πες γιατί κόλλησα και εγώ...εν τω μεταξύ όσο τα βλέπω τόσο μου έρχεται να ορμήσω στην οθόνη!! Αμάν, αμάν, αμάν!!
Ειρήνη δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με το ολικής. Αν δοκιμάσεις μας λες. Τους ηλιόσπορους τους μουλιάζουμε γιατί έτσι είναι πιο εύπεπτοι αφενός και αφετέρου δεν καίγονται στο ψήσιμο. Αν δε θες όμως παράλειψε τη διαδικασία. Στις φωτο έχει και έξτρα σπόρους εξωτερικά, αν σας αρέσουν μπόλικοι βάζεις
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Τι τέλεια κριτσινάκια είναι αυτά! Θα τα φτιάξω αύριο, να βάλω τον ηλιόσπορο να μουλιάσει. Ευχαριστώ τα ήθελα αυτά.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Ρένα, πολύ ωραία φαίνονται τα κριτσίνια και η συνταγή δείχνει να μην είναι δύσκολη όπως φανταζόμουν. Ποτέ δεν έχω φτιάξει στο σπίτι και μας αρέσουν ιδιαίτερα. Μπαίνει στη λίστα η συνταγή!! Φιλιά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης