Αναζήτηση
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κιλό μελιτζάνες
2 φλ. τσ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού τριμμένη
1 1/2 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ή γραβιέρα)
1 1/2 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αβγά
1 κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κύβος βοδινού ή λαχανικών
αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
τρίμμα φρυγανιάς
ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πιο κατάλληλες για τη συνταγή αυτή είναι οι μελιτζάνες με μπόλικη σάρκα χωρίς σπόρους.
Τις πλένουμε καλά και τις τρυπάμε σε 2-3 σημεία.
Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180οC. Μπορούμε αν θέλουμε να τις βράσουμε μέχρι να μαλάκώσουν. Προτιμώ το ψήσιμο γιατί γίνονται νοστιμότερες.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις φλούδες από τις μελιτζάνες και τοποθετούμε το ψαχνό τους στο μπωλ του μίξερ. Προσθέτουμε τα 2 αβγά και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο ψωμί ( με το μπαγιάτικο θα γίνουν καλύτερα τα μελιτζανοκροκετάκια, όπως συμβαίνει με τα κεφτεδάκια). Ξαναχτυπάμε στη μεσαία κι ύστερα στη δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμη. Τώρα θα προσθέσουμε το κεφαλοτύρι, το μπέκιν, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο αραιωμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό. Ξαναδουλεύουμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Σταματάμε και ελέγχουμε αν το μίγμα μας είναι τόσο πυκνό ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε. Αν δεν είναι συμπληρώνουμε με τριμμένη φρυγανιά και ζυμώνουμε με το χέρι.
Βάζουμε το λάδι να κάψει. Όταν ετοιμαστεί παίρνουμε μια κουταλιά από το μίγμα και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα. Το βουτάμε στο χτυπημένο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.Τοποθετούμε το κροκετάκι στο τηγάνι. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα. Συνεχίζουμε με το επόμενο. Τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τ΄αραδιάζουμε σε πιατέλα.
Τα μελιτζανοκροκετάκια είναι από τους καλύτερους ουζομεζέδες κι όχι μόνο.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σ΄αυτή τη συνταγή οι μελιτζάνες δεν πρέπει να ψηθούν στα κάρβουνα γιατί θα είναι πολύ έντονη η γεύση τους. Το δοκίμασα και με απογοήτευσε. Δεν αφήνουμε ποτέ το τηγάνι άδειο γιατί καίγεται το λάδι άσχημα. Να υπάρχει πάντα μέσα τουλάχιστον ένα κροκετάκι να τηγανίζεται.
1 κιλό μελιτζάνες
2 φλ. τσ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού τριμμένη
1 1/2 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ή γραβιέρα)
1 1/2 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αβγά
1 κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κύβος βοδινού ή λαχανικών
αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
τρίμμα φρυγανιάς
ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πιο κατάλληλες για τη συνταγή αυτή είναι οι μελιτζάνες με μπόλικη σάρκα χωρίς σπόρους.
Τις πλένουμε καλά και τις τρυπάμε σε 2-3 σημεία.
Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180οC. Μπορούμε αν θέλουμε να τις βράσουμε μέχρι να μαλάκώσουν. Προτιμώ το ψήσιμο γιατί γίνονται νοστιμότερες.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις φλούδες από τις μελιτζάνες και τοποθετούμε το ψαχνό τους στο μπωλ του μίξερ. Προσθέτουμε τα 2 αβγά και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο ψωμί ( με το μπαγιάτικο θα γίνουν καλύτερα τα μελιτζανοκροκετάκια, όπως συμβαίνει με τα κεφτεδάκια). Ξαναχτυπάμε στη μεσαία κι ύστερα στη δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμη. Τώρα θα προσθέσουμε το κεφαλοτύρι, το μπέκιν, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο αραιωμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό. Ξαναδουλεύουμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Σταματάμε και ελέγχουμε αν το μίγμα μας είναι τόσο πυκνό ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε. Αν δεν είναι συμπληρώνουμε με τριμμένη φρυγανιά και ζυμώνουμε με το χέρι.
Βάζουμε το λάδι να κάψει. Όταν ετοιμαστεί παίρνουμε μια κουταλιά από το μίγμα και του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα. Το βουτάμε στο χτυπημένο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.Τοποθετούμε το κροκετάκι στο τηγάνι. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα. Συνεχίζουμε με το επόμενο. Τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τ΄αραδιάζουμε σε πιατέλα.
Τα μελιτζανοκροκετάκια είναι από τους καλύτερους ουζομεζέδες κι όχι μόνο.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σ΄αυτή τη συνταγή οι μελιτζάνες δεν πρέπει να ψηθούν στα κάρβουνα γιατί θα είναι πολύ έντονη η γεύση τους. Το δοκίμασα και με απογοήτευσε. Δεν αφήνουμε ποτέ το τηγάνι άδειο γιατί καίγεται το λάδι άσχημα. Να υπάρχει πάντα μέσα τουλάχιστον ένα κροκετάκι να τηγανίζεται.
Απ: ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Καλώς την μας. Τέλειες θα γίνονται και με τα μυστικά που μας δίνει μας διευκολύνεις πολύ.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Ωραίες οι κροκέτες σου, ότι πρέπει για ένα ουζάκι.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Η μελιτζάνα μου αρέσει όπου και να μπαίνει, άρα παίρνω πηρούνι και έρχομαι!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Αν και έχουν το μπελά τους πρέπει να είναι φοβερές.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Μπορείς να φυλάξεις ένα μέρος της ζύμης στον καταψύκτη για ώρα ανάγκης....
Δεν είναι μπελάς, αρκεί να γίνουν μια φορά και παίρνεις τον αέρα της δουλειάς.
Δεν είναι μπελάς, αρκεί να γίνουν μια φορά και παίρνεις τον αέρα της δουλειάς.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης