Αναζήτηση
Τζατζίκι
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Τζατζίκι
Υλικά
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι τριμμένο στο ρεντέ
3-4 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
2 κ.σ. λάδι
1 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το αγγούρι και το στραγγίζουμε να βγάλει τα υγρά του. Το βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.
Κάποιοι συνηθίζουν να προσθέτουν ξύδι ή/και δυόσμο. Σε εμάς αρέσει στην παραπάνω μορφή.
Τip: Για όσους έχουν πρόβλημα με το σκόρδο αλλά θέλουν ένα δροσερό ορεκτικό σα το τζατζίκι μπορούν να φτιάξουν το παραπάνω χωρίς το σκόρδο. Πηγαίνει πολύ με ψητά κρέατα, σουβλάκια κλπ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Κυρ Ιουν 13, 2010 8:48 am, 2 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Τζατζίκι
Το λατρεύουμε το τζατζικάκι! Το φτιάχνουμε και πολύ συχνά.
Εμείς βάζουμε και λίγο ξυδάκι!
Εμείς βάζουμε και λίγο ξυδάκι!
????????- Επισκέπτης
Απ: Τζατζίκι
το μυστικο για να μην ¨¨νερουλιασε騨 το τζατζικι το ανακατευομε απο κατω προς τα πανω και οχι γυρω-γυρω.βαζομε(προαιρετικα)ανηθο και ενα τριμμενο καροτο
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης