Τζατζίκι

Πήγαινε κάτω

Τζατζίκι Empty Τζατζίκι

Δημοσίευση από Rena Την / Το Κυρ Μάης 10, 2009 9:49 am

Τζατζίκι 16228827

Υλικά
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι τριμμένο στο ρεντέ
3-4 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
2 κ.σ. λάδι
1 κ. γλ. αλάτι

Τζατζίκι 82942306

Εκτέλεση

Τρίβουμε το αγγούρι και το στραγγίζουμε να βγάλει τα υγρά του. Το βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει.

Κάποιοι συνηθίζουν να προσθέτουν ξύδι ή/και δυόσμο. Σε εμάς αρέσει στην παραπάνω μορφή.

Τip: Για όσους έχουν πρόβλημα με το σκόρδο αλλά θέλουν ένα δροσερό ορεκτικό σα το τζατζίκι μπορούν να φτιάξουν το παραπάνω χωρίς το σκόρδο. Πηγαίνει πολύ με ψητά κρέατα, σουβλάκια κλπ.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Κυρ Ιουν 13, 2010 8:48 am, 2 φορές συνολικά
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τζατζίκι Empty Απ: Τζατζίκι

Δημοσίευση από ???????? Την / Το Κυρ Μάης 10, 2009 10:37 am

Το λατρεύουμε το τζατζικάκι! Το φτιάχνουμε και πολύ συχνά.
Εμείς βάζουμε και λίγο ξυδάκι! 👅

????????
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Τζατζίκι Empty Απ: Τζατζίκι

Δημοσίευση από ntina Την / Το Σαβ Φεβ 20, 2010 5:59 am

το μυστικο για να μην ¨¨νερουλιασε騨 το τζατζικι το ανακατευομε απο κατω προς τα πανω και οχι γυρω-γυρω.βαζομε(προαιρετικα)ανηθο και ενα τριμμενο καροτο
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης