Αναζήτηση
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2012 της Εφης
+3
Rena
ntina
EfiK
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2012 της Εφης
Καλή χρονιά!
Μακάρι να έχει λιγότερες σκοτούρες, περισσότερα χαμόγελα, περισσότερη υγεία και χαρά, ευτυχία στα σπιτικά μας, ευημερία για όλους μας και περισσότερη τύχη βεβαίως-βεβαίως...γιατί δεν το λες ότι μας πήγε και πολύ πρίμα αυτή η χρονιά που πέρασε....
Λέω να ξεκινήσουμε γλυκά την πρώτη ανάρτηση του χρόνου και να σας δείξω τις βασιλόπιτες που έκανα για το σπίτι μας και της κουνιάδας μου. Τις έντυσα με ζαχαρόπαστα και έγιναν όμορφες. Η πρώτη είναι λίγο πιο λεπτή από ότι έπρεπε γιατί μετά κατάλαβα ότι χρειαζόμουν κι άλλη, οπότε ξανάνοιξα άλλη μία δόση, και για αυτό το λόγο "φεγγίζει" το κέηκ μας από μέσα, απαιτούσε περισσότερη ζαχαρόπαστα για να είναι πιο όμορφη. Το στόλισμα είναι απλό για πρώτη φορά, δεν με έπαιρνε και η ώρα με τόσες δουλειές που είχα, οπότε περιορίστηκα.
Πάμε για την συνταγούλα
Για μία βασιλόπιτα (30 εκατοστών ταψί)
500 γρ. αλεύρι φαρινάπ
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
2 βανίλιες
1 φλ. γάλα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
χυμός 2 πορτοκαλιών
1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα φουντούκια
1 χούφτα αμύγδαλα
7 δαμάσκηνα αποξηραμένα
7 βερύκοκα αποξηραμένα
7 σύκα αποξηραμένα
1/2 χούφτα σταφίδες
1 1/2 φλ. του καφέ κονιάκ
1 κ. γλ. κανέλα
1 κ. γλ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα μας και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Κάνουμε πούδρα τους ξηρούς καρπούς στο μούλτι.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο, το γάλα και τέλος τα φρούτα με το κονιάκ και το χυμό, τους ξηρούς καρπούς και το φαρινάπ.
Γυρίζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο. 30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα να μην είναι υγρό μέσα αλλιώς αφήνουμε λίγο παραπάνω, προσέχοντας (εξαρτάται από το φούρνο μας).
Και εμείς και στο σπίτι της κουνιάδας μου, προτιμάμε τα κέηκ μας με "σχετική" υγρασία. Το συγκεκριμένο λόγω των φρούτων κράταγε όσο έπρεπε και ήταν απολαυστικότατο. Αν το θέλετε πιο στεγνό θα πρέπει να βάλετε λιγότερο φρούτο και υγρό (κονιάκ) και να το τσεκάρετε στο ψήσιμο.
Οταν βγει αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει. Οταν κρυώσει στολίζουμε αναλόγως. Είτε με ζαχαρόπαστα, είτε με κανέλα και άχνη, και κάνουμε τα σχετικά μας σχέδια.
Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχουμε!
Μακάρι να έχει λιγότερες σκοτούρες, περισσότερα χαμόγελα, περισσότερη υγεία και χαρά, ευτυχία στα σπιτικά μας, ευημερία για όλους μας και περισσότερη τύχη βεβαίως-βεβαίως...γιατί δεν το λες ότι μας πήγε και πολύ πρίμα αυτή η χρονιά που πέρασε....
Λέω να ξεκινήσουμε γλυκά την πρώτη ανάρτηση του χρόνου και να σας δείξω τις βασιλόπιτες που έκανα για το σπίτι μας και της κουνιάδας μου. Τις έντυσα με ζαχαρόπαστα και έγιναν όμορφες. Η πρώτη είναι λίγο πιο λεπτή από ότι έπρεπε γιατί μετά κατάλαβα ότι χρειαζόμουν κι άλλη, οπότε ξανάνοιξα άλλη μία δόση, και για αυτό το λόγο "φεγγίζει" το κέηκ μας από μέσα, απαιτούσε περισσότερη ζαχαρόπαστα για να είναι πιο όμορφη. Το στόλισμα είναι απλό για πρώτη φορά, δεν με έπαιρνε και η ώρα με τόσες δουλειές που είχα, οπότε περιορίστηκα.
Πάμε για την συνταγούλα
Για μία βασιλόπιτα (30 εκατοστών ταψί)
500 γρ. αλεύρι φαρινάπ
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
2 βανίλιες
1 φλ. γάλα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
χυμός 2 πορτοκαλιών
1 χούφτα καρύδια
1 χούφτα φουντούκια
1 χούφτα αμύγδαλα
7 δαμάσκηνα αποξηραμένα
7 βερύκοκα αποξηραμένα
7 σύκα αποξηραμένα
1/2 χούφτα σταφίδες
1 1/2 φλ. του καφέ κονιάκ
1 κ. γλ. κανέλα
1 κ. γλ. γαρίφαλο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα μας και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Κάνουμε πούδρα τους ξηρούς καρπούς στο μούλτι.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο, το γάλα και τέλος τα φρούτα με το κονιάκ και το χυμό, τους ξηρούς καρπούς και το φαρινάπ.
Γυρίζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο. 30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα να μην είναι υγρό μέσα αλλιώς αφήνουμε λίγο παραπάνω, προσέχοντας (εξαρτάται από το φούρνο μας).
Και εμείς και στο σπίτι της κουνιάδας μου, προτιμάμε τα κέηκ μας με "σχετική" υγρασία. Το συγκεκριμένο λόγω των φρούτων κράταγε όσο έπρεπε και ήταν απολαυστικότατο. Αν το θέλετε πιο στεγνό θα πρέπει να βάλετε λιγότερο φρούτο και υγρό (κονιάκ) και να το τσεκάρετε στο ψήσιμο.
Οταν βγει αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει. Οταν κρυώσει στολίζουμε αναλόγως. Είτε με ζαχαρόπαστα, είτε με κανέλα και άχνη, και κάνουμε τα σχετικά μας σχέδια.
Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχουμε!
Απ: ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2012 της Εφης
υπέροχη.Εφη μου σου εύχομαι η νέα χρονιά να είναι τόσο γλυκειά και όμορφη όσο και η βασιλοπιτα σου
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2012 της Εφης
Και του χρόνου Εφάκι μου! Ευτυχισμένη να είναι η νέα χρονιά και γλυκιά σαν τις βασιλόπιτες σου!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2012 της Εφης
Καλή χρονιά Εφη. Ωραία υλικά έχει η πίτα σου. Τα ξηροκάρπια μας αρέσουν πολύ. Εμείς φτιάξαμε βασιλόπιτα τσουρέκι φέτος. Νόστιμη ήταν αν και θα ήθελα να είχε φουσκώσει παραπάνω.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2012 της Εφης
Γεμάτη πλούσιες γεύσεις και αρωματική η πίτα σου Εφούλα. Και του χρόνου, πάντα με χαρά!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2012 της Εφης
Και του χρόνου Εφη. Ωραιότατες οι πιτες σου και φινετσάτες.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Βασιλόπιτα
» κρητικη παραδοσιακη βασιλοπιτα
» Βασιλόπιτα με φρούτα
» Βασιλόπιτα με ζαχαρόπαστα
» Βασιλόπιτα της νταίζης
» κρητικη παραδοσιακη βασιλοπιτα
» Βασιλόπιτα με φρούτα
» Βασιλόπιτα με ζαχαρόπαστα
» Βασιλόπιτα της νταίζης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης