delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Παγωτό καϊμάκι

5 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Παγωτό καϊμάκι Empty Παγωτό καϊμάκι

Δημοσίευση από Rena Κυρ Μάης 06, 2012 9:54 am

Παγωτό καϊμάκι 95710

Ένα πραγματικά υπέροχο παγωτό εξαιρετικά κοντά στο πραγματικό dodurma. Το μυστικό σ’ αυτή τη συνταγή είναι η ποιότητας της κρέμας γάλακτος και του γάλακτος. Γίνεται ακόμη καλύτερο αν χρησιμοποιηθεί αυθεντικό καϊμάκι αντί κρέμας γάλακτος. Ενδεικτικά αναφέρω ότι καϊμάκι μπορείτε να βρείτε στου Χατζή. Εάν δε βρείτε αυθεντικό καϊμάκι χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά που να μην είναι ρευστή αλλά παχύρευστη.

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού αυθεντικό καϊμάκι ή παχύρευστη κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κ. γλ. κοφτά σαλέπι
1/2 κ. γλ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη

Παγωτό καϊμάκι 95610

    Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη και την κοπανισμένη μαστίχα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

Διαλύουμε το σαλέπι σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαστίχας και το
μείγμα με το σαλέπι και ανακατεύουμε.


Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε την κρέμα να βράσει για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Αν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το παγωτό στη παγωτομηχανή να παγώσει. Εάν όχι, το ρίχνουμε σε πυρέξ και το βάζουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Οταν πήξει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε για να μην πιάσει πάγο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα ώστε να γίνει το παγωτό μας αφράτο.


Σερβίρουμε σε μερίδες και γαρνίρουμε με σιρόπι βύσσινο και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

*  Μισή ώρα πριν σερβίρουμε το παγωτό το βάζουμε στην συντήρηση για να μαλακώσει.

*  Για να μην σας κολλήσει η μαστίχα κατά το κοπάνισμα μισή στο γουδί και
άλλη μισή στο γουδοχέρι, βάλτε την στην κατάψυξη κι ανακατέψτε την με
1-2 κ.σ. από τη ζάχαρη του παγωτού. Κοπανίζοντάς τη μαζί με τη ζάχαρη, η
μαστίχα δεν κολλάει.


Η συνταγή είναι του Αλέξανδρου και είχε δημοσιευτεί από την κ. Τίνα Σταύρου
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Παγωτό καϊμάκι Empty Απ: Παγωτό καϊμάκι

Δημοσίευση από VIVIAN Κυρ Μάης 06, 2012 10:22 am

ΡΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑ ΣΤΟ "ΒΑΡΣΟ" ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ!

VIVIAN
Beautiful Member
Beautiful Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Παγωτό καϊμάκι Empty Απ: Παγωτό καϊμάκι

Δημοσίευση από sofia Κυρ Μάης 06, 2012 11:02 pm

Το λατρεύουμε όλοι στην οικογένεια. Θα το δοκιμάσω σίγουρα.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Παγωτό καϊμάκι Empty Απ: Παγωτό καϊμάκι

Δημοσίευση από Λίλα Δευ Μάης 07, 2012 2:00 am

Yπέροχη συνταγή, μερακλίδικη και λαχταριστή!!!
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Παγωτό καϊμάκι Empty Απ: Παγωτό καϊμάκι

Δημοσίευση από EfiK Δευ Μάης 07, 2012 2:29 am

Οτι πρέπει είναι αυτή τη στιγμή! Τέλειο Ρενάκο μου! Θα το φτιάξω! Με κρέμα αναγκαστικά εγώ...Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Very Happy
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης